אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנק העולמי דחה את בקשת אל סלבדור לעזרה בהטמעת הביטקוין דלפק קניית ביטקוין באל סלבדור | צילום: רויטרס

הבנק העולמי דחה את בקשת אל סלבדור לעזרה בהטמעת הביטקוין

המדינה ממרכז אמריקה הכריזה בתחילת החודש שתהפוך את המטבע הדיגיטלי למטבע רשמי, לצד הדולר האמריקאי; בארגון הבינלאומי כתבו שאינם יכולים לתמוך במהלך, בשל בעיות רגולציה והפגיעה בסביבה

17.06.2021, 13:13 | חדשות חוץ

הבנק העולמי דחה בקשה מאל סלבדור לסייע בהטמעת הביטקוין כמטבע רשמי במדינה. 

קראו עוד בכלכליסט:

בארגון הבינלאומי ציינו חששות בנוגע להיעדר שקיפות וההשפעה הסביבתית השלילית של כריית מטבע הקריפטו, כך מדווח ה-BBC. 

נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה, AP נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה | AP נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה, AP

מדינת אל סלבדור ממרכז אמריקה הפכה בתחילת החודש למדינה הראשונה בעולם שהכריזה כי בכוונתה להפוך את הביטקוין למטבע רשמי. הוא יצטרף בכך לדולר האמריקאי המשמש במדינה כמטבע הרשמי. 

החלטת הבנק העולמי עלולה להקשות על המדינה לעמוד בדדליין של שלושה חודשים שנקבע כדי לוודא שניתן יהיה לשלם בביטקוין ברחבי המדינה. "אנחנו מחוייבים לסייע לאל סלבדור בדרכים רבות, כולל בהתליכים לשקיפות במטבע ותהליכים רגולטוריים", מסר דובר של הבנק העולמי בתגובה לסוכנות הידיעות רויטרס. 

"המדינה פנתה אלינו בבקשת סיוע עם הביטקוין, אך זה אינו דבר שהבנק העולמי יכול לתמוך בו בהתחשב בבעיות הקשורות לסביבה ולרגולציה", הוסיף. 

אתמול (ד') אישר שר האוצר של אל סלבדור, אלחנדרו זלאיה, כי ביקשו מהבנק העולמי סיוע טכני בהטמעת הביטקוין כאמצעי תשלום רשמי. הוא אף הוסיף כי דיונים עם קרן המטבע הבינלאומית נחלו הצלחה, ולטענתו בארגון "לא מתנגדים" להטמעת הביטקוין במערכות המדינה. 

עם זאת, בשבוע שעבר הודיעו בקרן המטבע כי יש "בעיות מאקרו כלכליות, פיננסיות ומשפטיות" עם המהלך של אל סלבדור לאמץ את הביטקוין. 

אימוץ הביטקוין כמטבע רשמי הוא יוזמה של נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה, וההצעה אושרה בשבוע שעבר בפרלמנט המדינה

לפי בוקלה,  המהלך  יקל על אזרחי המדינה המתגוררים במקומות אחרים לשלוח חזרה כסף. 

לפי הצעת החוק שאושרה, הביטקוין יהפוך להיות מטבע רשמי לצד הדולר האמריקאי בתוך 90 יום. פירוש הדבר כי עסקים יהיו חייבים לקבל תשלומים בביטקוין עבור סחורה ושירותים, אלא אם אין באפשרותם  לספק את הטכנולוגיה הנחוצה כדי לעבד את התשלום. 

כלכלת אל סלבדור נסמכת במידה רבה על כספים הנשלחים בחזרה למדינה, המייצגים בסביבות 20% מהתמ"ג. מעל 2 מיליון אזרחי אל סלבדור מתגוררים במדינות אחרות, אך ממשיכים לשמור על קשרים הדוקים עם המולדת, ושולחים בחזרה הביתה בכל שנה 4 מיליארד דולר. 


תגיות