אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס המוסדיים בשוק ההון

"התחרות על ההון האנושי גוברת, כי כל העולם רוצה לגייס ישראלים"

קרין אייבשיץ-סגל, מנכ"לית מרכז הפיתוח של אינטל ישראל, דיברה בכנס שוק ההון של כלכליסט וקסם קרנות ETF על החוסר בכוח אדם בתעשיית השבבים, ועל ההאצה המשמעותית בתהליכי הדיגיטציה בעקבות משבר הקורונה; "הכל מתחיל ונגמר באנשים. זה המשאב הכי חשוב ויקר שיש לנו"

22.06.2021, 13:54 | אלמוג עזר


"ישראל מוצאת את עצמה בשנה האחרונה בלב שדה הקרב של ייצור השבבים"  - כך אמרה קרין אייבשיץ-סגל, מנכ"לית מרכז הפיתוח של אינטל ישראל וסגנית נשיא אינטל העולמית, בכנס שוק ההון של כלכליסט וקסם קרנות ETF שנערך היום.


קראו עוד בכלכליסט:

לדבריה, "ברכב ממוצע יש כיום יותר מ-75 שבבים, וזה עוד לפני שמדברים על רכב חשמלי. כל שבב מייצר נתונים רבים, וכמות הדאטה הולכת וגדלה, ודורשת עיבוד תמידי, העברה ואחסנה בצורה בטוחה ויעילה. זה אחד הגורמים לביקוש ההולך וגדל. בנוסף, מגפת הקורונה גרמה להאצה משמעותית ולקפיצה בדיגיטציה בתוך שנה, שאלמלא המגפה היתה נמשכת יותר זמן".

העלייה החדה בביקוש ובאיכות הביאה לקושי מהותי באספקת שבבים ברמה עילית, כשלייצורם אחראיות שלוש חברות בלבד - אינטל, סמסונג ו-TSMC. על פי אייבשיץ-סגל, עד לפני 15 שנה היו 25 שחקניות בתחום ייצור השבבים, אך בעקבות מורכבות הייצור הצטמצם ההיצע בענף: "אם פעם אספקת שבבים היתה מצריכה כמה ימים, היום היא לוקחת כבר כמה חודשים, ושרשרת האספקה היא שבירה מאוד", היא הסבירה. 

אינטל, כחברה האמריקאית היחידה בין שלוש המובילות בתחום המעבדים, היא שחקנית חשובה מבחינה גיאו-פוליטית, ולאחרונה הודיעה על הגדלת ההשקעה בייצור בארה"ב. אייבשיץ-סגל: "הכרזנו על השקעה של 20 מיליארד דולר בבניית מפעלים באריזונה. נרחיב גם את המפעל בקריית גת בעלות של 10 מיליארד דולר. זה עוזר לנו לחזק את שרשרת האספקה ולהגדיל את היתרון היחסי".

-קרין אייבשיץ-סגל מנכ"לית מרכז הפיתוח של אינטל ישראל -קרין אייבשיץ-סגל מנכ"לית מרכז הפיתוח של אינטל ישראל -קרין אייבשיץ-סגל מנכ"לית מרכז הפיתוח של אינטל ישראל

באינטל מתעקשים להותיר את הפיתוח והייצור בחברות-הבנות, ולא להעביר אותם לחברות קבלן, כפי שעושות החברות המתחרות. חיזוק שרשרת האספקה של אינטל מביאה את החברה ליצור בעת הנוכחית שיתופי פעולה עם חברות שבבים אחרות, שייבחרו לייצר את השבבים שלהם במפעלי אינטל. 

אייבשיץ-סגל הזכירה בדבריה שני היבטים של ייצור ופיתוח, שעמן מתכוונת אינטל להתמודד מול התחרות והדרישות הגבוהות לאיכות. הראשון הוא המעבר למערכת מודולרית - דבר שנעשה באמצעות טכנולוגיה של אריזה תלת-ממדית ורכיבים שמתפרקים ומתחברים למעבד אחד. לדוגמה, מעבד פונטיו וקיו, בעל 47 רכיבים שמתחברים לידי מעבד. ההיבט השני הוא פיתוח מעבדים ליישומים שונים, עם יכולת התאמה לשכבת התוכנה, כדי להקל על השימוש.

מבחינת הקושי לגייס עובדים והחוסר בהון אנושי בישראל, אמרה אייבשיץ-סגל כי באינטל "מובילים פיתוח ומשפיעים על מאות מיליוני אנשים. בסופו של דבר, הכל מתחיל ונגמר באנשים. זה המשאב הכי חשוב ויקר שיש לנו. אנחנו מרגישים את התחרות הגוברת על ההון האנושי, כי כל העולם רוצה לגייס ישראלים. אבל זה גם מביא להמון הזדמנויות. צריך לשלב יותר עובדים בתעשייה – גם בפריפריה". 


תגיות