אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וול סטריט: המסחר ננעל במגמה מעורבת, הגז הטבעי בשיא מאז 2014 וול סטריט | AP

וול סטריט: המסחר ננעל במגמה מעורבת, הגז הטבעי בשיא מאז 2014

דאו ג'ונס עלה ב-0.2%, אך נאסד"ק איבד 0.5% ו-S&P 500 ירד ב-0.3%; המשקיעים חוששים מפני אפשרות לסגירת שירותי הממשל השבוע; הנפט עלה ב-2% ל-75.5 דולר לחבית - שיא של כמעט שלוש שנים, והגז הטבעי רשם זינוק חד במיוחד של 11% לנוכח משבר האנרגיה; מודרנה נחלשה ב-5% לאחר עלייה במקרי הקורונה בסינגפור

27.09.2021, 23:00 | חדשות חוץ

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים  

ניקיי 225 שנחאי האנג סנג FTSE 100 DAX 30 CAC 40 דאו ג'ונס SS&P 500P 500 נאסד"ק 

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

23:00 - וול סטריט נעלה את יום המסחר הראשון של השבוע הנוכחי במגמה מעורבת, כאשר עליות תשואות האג"ח והאפשרות להעלאת ריבית מכבידות על מניות הטכנולוגיה: דאו ג'ונס אמנם עלה זה היום הרביעי ברציפות - ב-0.2% בהובלת מניות הבנקים והאנרגיה, אך נאסד"ק איבד 0.5% ו-S&P 500 ירד ב-0.3%. מדד ראסל 2000 עלה ביותר מ-1%. 

מניית מודרנה נחלשה ב-5% (ראו דיווח מוקדם), אלפבית איבדה 0.8%, אפל - 1.1% ואנבידיה - 1.9%.

התשואות על האג"ח האמריקאי ל-10 שנים עלו במהלך המסחר היום מעל ל-1.5% - שיא מאז יוני. התשואות על האג"ח ל-30 שנה חצו את רף ה-2% במהלך המסחר לשיא מאז אמצע אוגוסט.

21:30 - הנפט מסוג WTI רשם מגמה חיובית זה היום החמישי ברציפות ועלה ב-2% ל-75.5 דולר לחבית - שיא של כמעט שלוש שנים - וזאת בשל ירידה מתמשכת במלאים בארה"ב עקב נזקי סופת ההוריקן איידה והנזקים למתקני הייצור במפרץ מקסיקו. הברנט עלה ב-1.8% לרמה של 79.5 דולר לחבית. אולם מי שמככב היום בשוק האנרגיה הוא הגז הטבעי שזינק בלא פחות מ-11% ל-5.7 דולר ליחידה - הרמה הגבוהה מאז פברואר 2014 - וזאת לנוכח משבר האנרגיה והמחסור באירופה, וכן תחזיות לחורף קר במיוחד.


מתקני גז טבעי ברוסיה, צילום: בלומברג מתקני גז טבעי ברוסיה | צילום: בלומברג מתקני גז טבעי ברוסיה, צילום: בלומברג


20:40 - הזהב רשם עלייה מזערית (0.02%) לרמה של 1,752 דולר לאונקיה. זהו יום שני של מגמה חיובית במתכת היקרה.

20:30 - יצרניות החיסונים סובלות ברובן מירידות לאחר שסינגפור דיווחה על שיא יומי במספר מקרה הקורונה ורשמה חמישה שיאים יומיים בשבוע האחרון בלבד. שני החיסונים העיקריים שבשימוש במדינה הם של פייזר-ביונטק ושל מודרנה. פייזר נסחרת ביציבות (ראו דיווח קודם), אך ביונטק ומודרנה נופלות ב-6.8% וב-4.7% בהתאמה.

19:00 - המדדים המובילים בבורסות אירופה ננעלו בעליות שערים קלות, בשעה שהמשקיעים מעכלים את תוצאות הבחירות הצמודות בגרמניה (ראו דיווח מוקדם): דאקס התחזק ב-0.3%, פוטסי וקאק - ב-0.2%.

18:30 - מנכ"ל פייזר, אלברט בורלא, אמר כי החברה תגיש מידע ל-FDA בנוגע לשלבים המתקדמים בניסוי שעשתה בחיסון קורונה בילדים בגילאים 11-5, וזאת תחוך כמה ימים. המניה עולה במסחר בוול סטריט ב-0.2%. לדברי בורלא, "מדובר בנוסחה שונה - שליש מהמנה הניתנת לשאר האוכלוסייה".


אלברט בורלא, צילום: רויטרס אלברט בורלא | צילום: רויטרס אלברט בורלא, צילום: רויטרס


16:30 - וול סטריט פתחה את יום המסחר הראשון השבוע במגמה מעורבת, כשדאו ג'ונס עולה ב-0.3%, אך נאסד"ק מאבד 0.6% ו-S&P 500 יורד ב-0.2%. האפשרות ששירותי הממשל ייסגרו (בהליך shutdown) עד סוף השבוע מעיקה על המשקיעים, כמו גם ירידה במניות הטכנולוגיה הרגישות לאפשרות להעלאת ריבית (אפל מאבדת 1.2%, אלפבית - 0.4% ואנבידיה - 2.7%).

בין המניות שתורמות לעליות בדאו ג'ונס ניתן לציין את בואינג ושברון שמוסיפות 3% (האחרונה בזכות ההתחזקות בנפט), קטרפילר, ג'יי.פי מורגן וגולדמן זאקס - מעל 2%.

במקביל, נרשמת עלייה בתשואות האג"ח על רקע אופטימיות ביחס למצב הכלכלה ובמקביל חשש לאינפלציה: התשואה לאיגרות ל-10 שנים עולה ב-4% נ"ב ל-1.496%, ובמהלך היום אף עברה את רף ה-1.5% - שיא מאז יולי; ול-30 שנה - ב-2 נ"ב למעל 2%.

16:00 - הזמנות המוצרים בני הקיימא זינקו בחודש שעבר בארה"ב ב-1.8%, זאת לעומת צפי ל-0.6%. הסיבה העיקרית: עלייה בהזמנות למטוסי בואינג, אך עם זאת נרשמו חוסרים שהשפיעו על אספקת מכוניות. 

14:34 - המסחר בבורסות ניו יורק צפוי להיפתח היום במגמה מעורבת - כך מאותתים החוזים העתידיים. החוזה על דאו ג'ונס חיובי ומורה על עלייה של 0.2% בפתיחה, החוזה על S&P 500 שלילי ומורה על ירידה של 0.1% בפתיחה והחוזה על נאסד"ק מאותת על ירידה של 0.6%. 

בבורסות אירופה התמתנו העליות שאפיינו את תחילת המסחר - מדד דאקס שעלה בקרוב לאחוז עולה כעת ב-0.4%, כשברקע תוצאות הבחירות בגרמניה. מדד קאק הצרפתי מוסיף 0.3% ומדד פוטסי הבריטי נסחר סביב רמות הפתיחה. 

מניית וולוו עולה ב-2.1% בבורסת שטוקהולם. כאשר ברקע דיווחים לפיהם פולסטאר, חטיבת הרכב החשמלי של החברה, נמצאת בדרכה למיזוג עם חברת ספאק לפי שווי של 20 מיליארד דולר. ההנפקה צפויה ככל הנראה לצאת לפועל כבר במהלך הימים הקרובים.


רכב חשמלי של פולסטאר וולוו, צילום: פולסטאר רכב חשמלי של פולסטאר וולוו | צילום: פולסטאר רכב חשמלי של פולסטאר וולוו, צילום: פולסטאר


10:36 - הבורסות בגרמניה נסחרות הבוקר בעליות לאחר שהובהר כי מפלגת הסוציאל דמוקרטים זכתה ברוב דחוק בבחירות הצמודות שהתקיימו אתמול על פני מפלגת הנוצרים הדמוקרטים של הקנצלרית היוצאת אנגלה מרקל. 

התוצאות קרוב לוודאי שיובילו לכך שהמפלגה בראשותו של אולף שולץ תקים את הממשלה הבאה, עם זאת צפוי לו מו"מ לא קל להרכבת קואליציה. "המפלגה השמרנית והמפלגה הסוציאל דמוקרטית סיימו בתוצאות צמודות ביותר בבחירות, כך שכל אחת מהן עשויה לעמוד בראש ממשלת קואליציה. התוצאות העלובות של מפלגת השמאל Die Linke שוללות את האפשרות של ברית שמאל וההשפעה השלילית שהייתה יכולה להיות לה על המניות הגרמניות", אמרו האנליסטים של חברת ההשקעות בלאקרוק. 

התשואה על אג"ח גרמניות לעשר שנים  בשיעור קל, ומדד המניות הגרמני דאקס עולה, בדומה למדדים אזוריים אחרים. הדאקס עולה ב-0.9% בעוד שמדד פוטסי 100 הבריטי ומדד קאק הצרפתי מטפסים שניהם ב-0.6%. 

היורו נחלש ל-1.1706 דולר מ-1.1721 דולר. 

אולף שולץ, מפלגת ה-SPD בגרמניה, צילום: gettyimages אולף שולץ, מפלגת ה-SPD בגרמניה | צילום: gettyimages אולף שולץ, מפלגת ה-SPD בגרמניה, צילום: gettyimages


9:25 - המסחר בבורסות אסיה ננעל במגמה מעורבת. בורסת שנגחאי ירדה ב-0.6%, הבורסה בטוקיו ננעלה ללא שינוי מהותי עם ירידה קלה של 0.03% ובורסת הונג קונג טיפסה ב-0.7%.

8:30 - הבורסות באסיה החלו את יום המסחר בזהירות לאחר שמחירי הנפט זינקו לרמתם הגבוהה ביותר מזה שלוש שנים - זינוק שמעורר את החשש מפני אינפלציה. ניקיי ושנגחאי יורדים ב-0.1% וב-1.1% בהתאמה, ואילו מדד האנג סנג מתחזק ב-0.5%. 

מחירי הנפט טיפסו מעל לשיא שנרשם ביולי על רקע השיבושים באספקה העולמית שאילצו את חברות הנפט להוציא כמויות גדולות של נפט מהמלאי שלהן. במקביל, מחסור בגז טבעי באירופה העלה את המחירים ברחבי היבשת. מחיר נפט מסוג ברנט עלה ב-62 סנט ונסחר ב-78.71 דולר לחבית, בעוד שנפט מסוג קרוד עלה ב-71 סנט ל-74.69 דולר. 

"התחזית שלנו היא שהראלי הזה ימשיך, ומחיר הברנט בסוף השנה יטפס מעל 90 דולר לחבית לעומת תחזית קודמת של 80 דולר לחבית", טענו האנליסטים בגולדמן זאקס. "הגירעון הנוכחי בהיצע מול הביקוש בנפט העולמי גדול מכפי שהערכנו, וההתאוששות של הביקוש העולמי מזן הדלתא מהירה יותר מהתחזית הגבוהה ביותר שלנו".

קידוחי נפט של אקסון מוביל בגינאה הצרפתית, ארכיון, צילום: אתר החברה קידוחי נפט של אקסון מוביל בגינאה הצרפתית, ארכיון | צילום: אתר החברה קידוחי נפט של אקסון מוביל בגינאה הצרפתית, ארכיון, צילום: אתר החברה



מדד MSCI לאזור אסיה והפסיפיק אך לא כולל יפן, נותר ללא שינוי לאחר שלושה שבועות רצופים של הפסדים. מדד ניקיי נחלש כאמור ב-0.1%, על רקע ההערכה שיושקו תמריצים פיסקאליים נוספים לאחר בחירת ראש הממשלה. 

העתיד של חברת הנדל"ן הסינית אוורגרנד נותר לא ודאי לאחר שהיא פספסה בשבוע שעבר תשלום על אג"ח זרות. השבוע אמורה החברה לבצע תשלומי חובות נוספים. הבורסה בהונג קונג הושפעה בעיקר מהמשבר, אך הממשלה הסינית הוסיפה נזילות לשוק ההון. "אנחנו מעריכים שקובעי המדיניות בסין יאפשרו צמצום של החובות בסקטור הנדל"ן על מנת להפחית את הסיכון המוסרי. אנחנו בטוחים שהם ידאגו לנהל את פריסת החובות וידאגו שההשלכות הפיננסיות לא יתרחבו לתחומים נוספים", טענו האנליסטים של ג'יי.פי. מורגן. 


שכונה בעיר גואנגז שכונה בעיר גואנגז'ו בסין שבנתה חברת אוורגרנד | צילום: AFP שכונה בעיר גואנגז


השבוע מתוכנן בית הנבחרים האמריקאי להצביע על חבילת ההשקעות בתשתיות בטריליון דולר, במקביל נותרו שלושה ימים להסכים על תקציב מימון למשרדים הממשלתיים, אחרת תהיה השבתה חלקית של הממשל בפעם השנייה בתוך שלוש שנים. 

אירועים נוספים המתוכננים להמשך השבוע כוללים את נאומו של יו"ר הבנק הפדראלי ג'רום פאוול בקונגרס בימים שלישי ורביעי. 

באירופה מנסים המשקיעים להבין את השלכות שיהיו להקמת ממשלה חדשה בגרמניה על ידי מפלגת המרכז-שמאל הסוציאל דמוקרטית. זו הפעם הראשונה שהמפלגה זוכה בבחירות מאז 2005 ולאחר 16 שנות כהונה של אנגלה מרקל. "הסבירות הגבוהה לשינוי פוליטי לכיוון השמאל מצביעה על כך שהעמדה הפיסקאלית של גרמניה תהווה פחות נטל על הכלכלה בשנם הקרובות מכפי שהעריכו", טענו האנליסטים ב-CBA. "זה יועיל ליורו". 








תגיות