אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגבירה את התחרות: מקורות תאפשר גם לספקים קטנים למכור לה חשמל המוביל הארצי | צילום: באדיבות מקורות

פרסום ראשון

מגבירה את התחרות: מקורות תאפשר גם לספקים קטנים למכור לה חשמל

חברת מקורות, צרכנית החשמל האזרחית הגדולה בישראל, תקים מאגר שיאפשר גם לספקים קטנים להתחרות על אספקה עבורה, בעוד כיום היא רוכשת רק מכמה ספקים גדולים. המהלך יאפשר לה גם לרכוש חשמל משדות סולאריים. מטרת המהלך, שצפוי להתבצע בסוף הרבעון הראשון של 2024, היא להוזיל את עלויות החשמל של החברה - אחת ההוצאות המרכזיות במשק המים

05.12.2023, 17:02 | עדיאל איתן מוסטקי

חברת מקורות, צרכנית החשמל האזרחית הגדולה בישראל, משנה את האופן שבו היא רוכשת חשמל, כך שלראשונה החברה תוכל לרכוש חשמל גם משדות סולאריים. מקורות צורכת כ-4%-5% מסך החשמל המופק בישראל בסכום של כ-850 מיליון שקל בשנה. השינוי יתבצע על ידי הקמת מאגר ספקי חשמל פרטיים שיוכלו להגיש הצעות מחיר מתעדכנות ובהליך מהיר.

כיום רוכשת מקורות חשמל מכמה ספקים גדולים (למשל דוראד ו-OPC) בעיקר דרך חוזים ארוכי טווח. בחברה מעריכים שהמהלך החדש יאפשר גם לספקים קטנים להתחרות וכך יוכל להוזיל את עלויות החשמל של החברה, המהוות אחת ההוצאות המרכזיות במשק המים. הקמת המאגר צפויה להסתיים בסוף הרבעון הראשון של 2024.

כמו כן, החל מינואר 2024 תיכנס לתוקף "אסדרת השוק" במשק החשמל שתאפשר רכישת חשמל ישירות משדות סולאריים למספקי חשמל פרטיים, ללא הצורך לרכוש חשמל מחברת ניהול המערכת נגה. המהלך יאפשר למקורות להכניס למאגר ספקיות החשמל שלה גם יצרניות חשמל סולארי שמחזיקות ברישיון מספק חשמל פרטי. מקורות מתכוונת לצרף למאגר ספקיות החשמל גם חברות אנרגיה מתחדשת שיתקינו גם מתקני אגירת חשמל, מה שיאפשר לעמוד בצורך לאספקת חשמל לכל אורך היממה ולא רק בשעות היום.

כיום, ספקי החשמל הפרטיים מתמקדים בעיקר בלקוחות עסקיים גדולים. הסיבה לכך היא שאספקת חשמל לכמה צרכני חשמל גדולים אינה מחייבת הקמה של מערך שירות לקוחות ושיווק נרחב ולכן רווחית יותר עבור עבור הספקיות. כמו כן, לכל צרכני החשמל הגדולים יש מונה חכם – תנאי הכרחי למעבר מחברת החשמל לספקי החשמל הפרטיים. בתמורה, הספקים הפרטיים מציעים ללקוחותיהם הנחות של 5%-7% בתעריף בהשוואה לחברת החשמל. ספקי החשמל הפרטיים רוכשים את החשמל מחברת ניהול המערכת נגה, ומוכרים אותו לצרכנים. כאמור, עם כניסת מודל "אסדרת השוק" יוכלו ספקי החשמל לקנות חשמל ישירות מהיצרנים – ובכך לקבל מחיר תחרותי יותר שמשקף את מחיר החשמל בשוק.

בחודשים האחרונים, לקראת המעבר למודל אסדרת השוק, מתפתחת תחרות באספקת החשמל גם לבתים פרטיים, כאשר יותר ויותר חברות פרטיות בעלות מערך שירות לקוחות כמו סלקום ואלקטרה פאוור (לשעבר סופרגז) החלו להציע למשקי בית להתחבר אליהן. המעבר אפשרי רק למשקי בית עם מונה חכם, שפריסתם אמורה להתבצע בכל משקי הבית בישראל עד 2028.

תגיות