אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הורדת הריבית במשק: כך הושפעו הפיקדונות בבנקים סניפים של הפועלים ולאומי | צילום: אביב גוטליב

בדיקה

הורדת הריבית במשק: כך הושפעו הפיקדונות בבנקים

הריבית במשק הופחתה השבוע לראשונה מאז משבר הקורונה ב-2020, בשיעור של 0.25%; אילו בנקים הורידו את הריבית בפיקדונות במלוא הפחתת ריבית בנק ישראל, מי ספגו חלק ממנה - ומי מציעים את הריבית הגבוהה ביותר

04.01.2024, 11:17 | עירית אבישר ושקד גרין

הבנקים עדכנו הבוקר את הריבית שהם מציעים בפקדונות בעקבות הפחתת ריבית בנק ישראל שבוצעה השבוע, בשיעור של 0.25%, לרמה של 4.5%. זו היתה הפחתת הריבית הראשונה מאז משבר הקורונה ב-2020.

נראה שאחרי הביקורת הציבורית נגד הבנקים על התמחור הלא הוגן בפקדונות בעת העלאת הריבית (גלגול חלקי של העלייה אל הפקדונות למשקי הבית), הפעם הם נזהרו יותר בתמחור מחדש. וגם מי שהוריד - עשה זאת עד לשיעור הירידה בריבית בנק ישראל. מנגד היו גם בנקים ש"התחכמו" והורידו את הריבית בפקדונות כמה שבועות לפני כן, ולכן כעת הם לא ביצעו הורדה נוספת.

"כלכליסט" בדק את הריבית בפקדונות בריבית קבועה לחודש ולשנה שניתן לקבל על הפקדה של 10,000 שקל. בפיקדון לחודש, הבנק הדיגיטלי וואן זירו ממשיך להציע את הריבית הגבוהה ביותר עם 4%. בוואן זירו יש רק פקדונות בריבית משתנה - הצמודים לשינוי בהחלטת הריבית. הריבית בפקדון זה ירדה ב-0.1% בעקבות הפחתת הריבית, כלומר הבנק ספג בעצמו חלק מירידת הריבית, ולא גלגל אותה במלואה ללקוחות. בנק לאומי ביצע גם כן הפחתה חלקית של הריבית בפיקדון, של 0.12% ל-1.78%.

 ,   ,

הבנקים שהפחיתו את הריבית בפקדונות לחודש במלוא הפחתת ריבית בנק ישראל הם בנק הפועלים, שהפחית את הריבית ב-0.25% ל-1.85%; בנק ירושלים, שהפחית את הריבית ב-0.25% ל-2.75%, וזאת לאחר הפחתה נוספת מ-3.2% שבוצעה בדצמבר; ובנק יהב המציע כעת 1.5%. הבנק הבינלאומי הותיר אמנם את הריבית ללא שינוי לאחר החלטת בנק ישראל, אך הוא ביצע הפחתה של 0.25% בריבית בפקדון הזה כבר בדצמבר.

גם בבדיקת הפיקדונות בריבית קבועה לשנה בסכום של עד 10,000 שקל, ממשיך וואן זירו להציע את הריבית הגבוהה ביותר - 4.6%. בבנק העלו בחודש האחרון את שיעור הריבית מ-4.75% ל-4.85%, כך שהבנק ספג מראש חלק מירידת הריבית. לצד זאת, בבנק ירושלים הפחיתו את הריבית עוד טרם החלטת בנק ישראל, מ-4.1% ל-4%. לעומת זאת, בבנק הפועלים הפחיתו את הריבית בכ-0.2% לרמה של 3.75%, ובבנק יהב הפחיתו את הריבית במלוא הירידה, 0.25%, לרמה של 3.15%.

כאמור, חלק מהבנקים הקדימו את הורדת הריבית עוד קודם להחלטת בנק ישראל, ואם בוחנים את ירידת הריבית בפיקדונות לשנה מאז נובמבר, עולה כי ישנם בנקים שהפחיתו את הריבית בשיעורים גבוהים בהרבה מהשינוי בריבית בנק ישראל, מה שעשוי להצביע על ציפיות להורדות ריבית נוספות של בנק ישראל בחודשים הקרובים. כך לדוגמה, בבנק דיסקונט הפחיתו את הריבית ב-0.3% לרמה של 3.5%, בבנק הבינלאומי הפחיתו את הריבית ב-0.5% ל-3.75%, בבנק יהב הפחיתו ב-0.65% ובבנק לאומי הפחיתו ב-0.35%, לרמה של 3.7%.

תגיות