אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי מימש אופציות של אנויז'ן במחיר של פי 8 מהשוק? ד"ר דורון בסר, מנכ"ל אנויז'ן וממייסדיה | צילום: יחצ

מי מימש אופציות של אנויז'ן במחיר של פי 8 מהשוק?

משקיע עלום מימש אופציות של חברת הביומד בהיקף של 755 אלף שקל, לפי שווי מניה של כ־92 שקל. מדובר במהלך תמוה, מכיוון שכיום נסחרת מניית החברה ב־12 שקל בלבד. אם המשקיע היה רוכש את המניות בשוק, הן היו עולות לו 96 אלף שקל

22.05.2023, 06:02 | אלמוג עזר

שום דבר לא הכין את הנהלת אנויז'ן להודעה שאותה קיבלה מהבורסה בתחילת השבוע שעבר. נציגי הבורסה הודיעו לחברת הביומד, שמספקת מכשור רפואי לבתי חולים בתחום ההזנה התוך־גופית, כי אופציות של החברה מומשו בהיקף של 755 אלף שקל לפי שווי מניה של 91.8 שקל, זאת בעוד מניית החברה נסחרת באחוזת בית לפי שווי של פחות מ־12 שקל.

האופציות שמומשו שייכות לסדרה 2 של החברה, שהיו אמורות לפקוע יום לאחר המימוש, ב־16 במאי, לאחר שהונפקו בסוף מאי 2021. האופציות הונפקו עם הגעתה של החברה לאחוזת בית לפי שווי של 200 מיליון שקל לפני הכסף ומחיר מניה של 55.4 שקל. מחיר מימוש של האופציות, שנקבע כאמור על 91.8 שקל, גבוה ב־66% ממחיר ההנפקה. מאז ההנפקה צללה מניית אנויז'ן ב־78% וכיום שווי השוק של החברה עומד על 32.5 מיליון שקל. כך, האופציות שהונפקו במאי 2021 נמצאות הרחק מהכסף. למעשה מחיר מימושן גבוה כבר בכמעט פי 8 מהמחיר שבו נסחרת מניית החברה באחוזת בית.


לנוכח נתונים אלו, הנהלת אנויז'ן והמנכ"ל דורון בסר כבר השלימו עם פקיעתן של האופציות מחוץ לכסף ללא השפעה מהותית על החברה והונה העצמי. אולם כאמור, משקיע עלום מימש 8,224 אופציות מסדרת האופציות (שמנתה 177,560 אופציות) לפי המחיר המקורי של 91.8 שקל ובהשקעה של 755 אלף שקל. לשם השוואה, אם המשקיע היה רוכש את אותן מניות בצורה ישירה בשוק המניות, עלות הרכישה הייתה מסתכמת ב־96 אלף שקל בלבד. כך שלמעשה המשקיע, ללא סיבה ברורה לעין, העניק לאנויז'ן מענק של 670 אלף שקל מבלי שהתכוון לכך. זאת, משום שמימוש אופציות כרוך בהנפקת מניות חדשות והכסף נכנס לקופת החברה. בהתחשב בכך שהמזומנים בקופתה עומדים על מיליון שקל בלבד, מדובר באוצר של ממש מבחינת אנויז'ן.

מבירור שערך "כלכליסט" עם הבורסה וחברת אלטשייר, הנאמן של האופציות שהונפקו באנויז'ן, לא ניתן לדעת מיהו המשקיע שביצע את המהלך התמוה, מאחר שהוא אינו בעל עניין בחברה. "ראינו בעבר משקיעים שרוכשים אופציות מחוץ לכסף", מסביר בכיר באחד מחברות הנאמנות בשוק.

הוא הוסיף כי "מהלך זה בעיקר מאפיין משקיעים שרוצים להגדיל את אחזקתם בחברה ציבורית, או אנשים שפוטרו לאחרונה מהחברה ועדיין רוצים להחזיק במניות החברה והם יודעים שבדרך אחרת לא יוכלו לרכוש מניות. בכל אופן, מעולם לא נתקלנו בפער רחב כל כך של מחיר מימוש לעומת מחיר נסחר".

עוד מוסיף הבכיר כי כל הסימנים מעידים על כך שמדובר בטעות אנוש. גם ההנחה שמדובר בטעות אנוש מעלה סימני שאלה. זאת, מאחר שבעת מימוש אופציות באמצעות הנאמן והפלטפורמה שאיתה הוא עובד, הפלטפורמה מתריעה מספר פעמים על צג המחשב על כך שהמימוש של האופציה נעשה מחוץ לכסף והינו הפסדי. על כן לא ניתן לשלול גם מימוש שלכאורה נעשה בשל סיבות אחרות.

מימוש האופציה נעשה על רקע התפתחויות עסקיות בחברה הציבורית. אנויז'ן הודיעה בחודש שעבר כי תמכור 24 מערכות ENvue לרשת בתי החולים האמריקאית Sentara, המפעילה 12 בתי חולים בווירג'יניה וצפון קרוליינה בארה"ב, וכן מוצרים מתכלים (זונדות) מדי שנה על פי הזמנות.

על פי ההערכות בשוק, היקף העסקה נאמד בכ־350 אלף דולר. ההסכם אמור לתמוך בהכנסות החברה, שהסתכמו ב־2.1 מיליון שקל בלבד ב־2022, לעומת 1.7 מיליון שקל ב־2021. בשורה התחתונה החברה הפסידה כמעט 27 מיליון שקל אשתקד לעומת 11.6 מיליון שקל ב־2021.

תגיות