אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הבריאות: מצאנו 30 דגימות חיוביות לסלמונלה במפעל שטראוס צילום מבחוץ של מפעל עלית בנוף הגליל שטראוס | צילום: שרון צור

משרד הבריאות: מצאנו 30 דגימות חיוביות לסלמונלה במפעל שטראוס

המשרד ערך בדיקה ומסר כי הצוות המקצועי של בקרת האיכות במפעל שטראוס התחלף בשנה האחרונה וכי חסר זמנית מנהל בטיחות המזון. עוד נמצא כשל בהליך ההפשרה של חלק מהשוקולד. מהבוקר דווח על 21 מקרים של חולים שיש להם לכאורה קשר לאירוע השוקולד

01.05.2022, 14:28 | אורנה יפת

הצוות המקצועי של בקרת האיכות במפעל שטראוס התחלף בשנה האחרונה וכי חסר באופן זמני תקן של מנהל בטיחות מזון. כך עולה מממצאי הביקורת שערך משרד הבריאות במפעל החברה ביום שלישי האחרון, לאחר הריקול של השוקולד בשל החשד לסלמונלה.

לפי המשרד, המחסור במינהל בטיחות מזון מעיד על כך שמערך בקרת האיכות והבטיחות של המפעל לוקה בחסר.

קראו עוד בכלכליסט:


בנוסף, במהלך הביקורת נמצא כשל מהותי בתהליך ההפשרה של השומן החלבי של השוקולד והוא לא נעשה על פי הוראות ההפשרה והאחסון של היצרן, מה שעל פי משרד הבריאות עלול לגרום לזיהום.


ריקול שוקולד במפעל עלית, צילום: איתן גליקמן ריקול שוקולד במפעל עלית | צילום: איתן גליקמן ריקול שוקולד במפעל עלית, צילום: איתן גליקמן


נשללה האפשרות כי לארועי הסלמונלה במפעל שטראוס יש קשר לארועי הסלמונלה במפעל קינדר בבלגיה.

במפעל שטראוס נמצאו כ-30 דגימות חיוביות לסלמונלה מתוך כ-300 דגימות שנלקחו עד כה מקו הייצור של המפעל, חומר גלם ומוצרים שנמצאים בתוך המפעל עצמו.

משרד הבריאות עדכן כי הבוקר דווחו 21 מקרים בגילאים שונים של חולים שיש להם לכאורה קשר לאירוע השוקולד. שישה מהמטופלים הגיעו לטיפול בבית חולים וכל השאר קיבלו טיפול בקהילה. "על פניו, בשלב זה, נראה כי מספרים אלו אינם חריגים ואינם מעידים על התפרצות רחבה", נמסר מהמשרד.

בביקורת שערך המשרד נמצאו ליקויים מהותיים בנהלי החברה ובהתנהלותה וכתוצאה מכך החליט משרד הבריאות לעצור את הייצור במפעל לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בביקורת.


מפעל עלית בנוף הגליל, צילום: שרון צור מפעל עלית בנוף הגליל | צילום: שרון צור מפעל עלית בנוף הגליל, צילום: שרון צור


ממצאים נוספים שעלו מהבדיקה וכבר דווח עליהם בימים האחרונים מעידים כי בחודשים האחרונים בוצעו במפעל שטראוס עבודות תחזוקה במקביל לייצור השוקולד במפעל, שעלולים להשפיע על תהליך הייצור ובקרת האיכות של המפעל. במהלך הביקורת של משרד הבריאות עדכנה שטראוס כי מספר שבועות לפני כן היתה חדירה של יונים לאתר הייצור במפעל וכי הנושא טופל והוזמן מדביר.

"יחד עם זאת נדרש היה מהמפעל לעשות בדיקות מקיפות האם חדירת היונים השפיעה על בטיחות המוצר" נמסר ממשרד הבריאות. בנוסף, במהלך הביקורת התברר כי לקוח של שטראוס דיווח לחברה על ערכים גבוהים מהתקן המותר לסלמונלה בנוזל השוקולד, אך בשטראוס לא טיפלו בתלונה.

תגיות