אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה לביהמ"ש: לא ניתן להציב בכניסה לאתר בנייה אדם חמוש שאינו מאבטח מורשה הצבת מאבטחים חמושים באתרי בניה כפופה לאישור מפורש של המשרד לביטחון לאומי | צילום: ענר גרין

המדינה לביהמ"ש: לא ניתן להציב בכניסה לאתר בנייה אדם חמוש שאינו מאבטח מורשה

לפי ההבנות לחידוש הבנייה באתרים, הוסכם כי העירייה תוכל לדרוש הצבת אדם נושא נשק בכניסה אליהם, אולם עתה המדינה מסתייגת מהאפשרות שלא יהיה זה מאבטח מורשה. עיריית רמת גן: "צר לנו שהמדינה והמשרד לביטחון לאומי נכנעו ללחצים מצד גורמים בעלי עיניין"

04.12.2023, 18:51 | ליטל דוברוביצקי

בימים הקרובים יכריע בית המשפט באשר לאבטחה באתרי הבנייה בארץ. המדינה פנתה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב שאישר בסוף אוקטובר מתווה לחידוש הבנייה באתרי בנייה בערים בת ים, גבעתיים ורמת גן בכפוף להצבת מאבטח על חשבון הקבלן . על פי המתווה המקורי, העירייה יכולה על פי שיקול דעתה לדרוש שהמאבטח יהיה חמוש. השופט קובי ורדי אישר באוקטובר הסכמות אליהן הגיעו מצד אחד - עיריית גבעתיים, עיריית רמת גן ועיריית בת ים – ומצד שני התאחדות הקבלנים, התאחדות התעשיינים ועוד חברות בנייה שביקשו במסגרת עתירה שהגישו באוקטובר לחייב את העיריות לפתוח לאלתר את אתרי הבנייה שבשטחן.

במסגרת ההסכמות במתווה המקורי הוסכם כי העירייה תוכל לדרוש שהמאבטח יהיה חמוש לפי שיקול דעתה. במקרה זה הוסכם אז, כי האפשרות בידי הקבלן לקיים דרישה זו בעצמו ועל חשבונו או להציב בפתח האתר אדם חמוש נושא רישיון כדין שאינו מאבטח. לחלופין, יוכל לפנות לעירייה בבקשה כי תציב מאבטח חמוש.

מדינת ישראל הגישה לאחרונה לבית המשפט הבהרה וציינה כי בעקבות מתן פסק הדין וההד הציבורי הרב שניתן לו, "פנו גורמי המשרד לביטחון לאומי ומשטרת ישראל וביקשו למסור הבהרתם למצב החוקי הנגזר מהוראות הדין ולדיוק המושגים הנכללים בהסכמות שהושגו". המדינה ביקשה מבית המשפט להבהיר כי "המונח מאבטח שבסעיף 2 להסכמות הוא למעשה שומר בעל רשיון על פי הדין. הצבת מאבטח חמוש מחייבת קבלת אישור מהמשרד לביטחון לאומי לעניין זה וכלל האישורים הדרושים על פי דין. עוד יובהר כי בהתאם לדין הקיים, לא ניתן להציב בכניסה לאתר הבנייה אדם בעל רשיון לכלי ירייה פרטי, לצורך אבטחת האתר". מנגד הגיבו העיריות וטענו באמצעות עו"ד אורי הברמן כי יש לדחות את בקשת המדינה . "המתווה מיושם בשטח: אתרי הבנייה שבו לפעילות, ובכניסה לאתרים, ניצבים אנשים עם או בלי נשק – לפי העניין והצורך, מה שמאפשר את הפעילות תוך שמירה על ביטחון הציבור", נטען.

היום (יום שני) התקיים דיון בבית המשפט ובסופו הוחלט כי אם הצדדים לא יגיעו להסכמות בית המשפט יכריע בסוגיה בימים הקרובים . מהתאחדות הקבלנים בוני הארץ נמסר: "במהלך הדיון בעתירה אל מול עיריות רמת גן, גבעתיים ובת ים התברר, כי דרישת העיריות להצבת אדם נושא נשק אישי כמאבטח באתרי הבניה אינה חוקית. התוצאה של האמור היא כי עירייה לא תוכל להמשיך ולדרוש הצבת מאבטח חמוש בכניסה לאתרים אלא אך ורק בהתאם לחוק". נשיא ההתאחדות, ראול סרוגו מסר: ״אנחנו נמתין כמובן להחלטת בית המשפט בסוגיה זו, אך עמדת ההתאחדות הינה, כי כל סוגיית הצבת מאבטחים חמושים באתרי בניה כפופה להוראת הדין ובמסגרתם, אישור מפורש של המשרד לביטחון לאומי, כך צריך להיות וכל דרישה אחרת של רשות מקומית כזו או אחרת אינה חוקית בעליל״.

תגובת עיריית רמת גן: "עיריית רמת גן הובילה את המהלך לאבטחת אתרי הבנייה במטרה להבטיח את ביטחון תושביה בתקופה מורכבת מאד ברמה הביטחונית, ומתוך צורך משמעותי לחיזוק תחושת הביטחון האישי ברחובות במהלך המלחמה". עוד לדברי העירייה: "ראש העיר רמת גן, כרמל שאמה הכהן, יזם תוכנית שאושרה וקיבלה תוקף בבית המשפט והוסכמה גם עם התאחדות הקבלנים, ואף אומצה על ידי עיריות ומשרדי ממשלה נוספים. השינוי הפתאומי בעמדת המדינה והמשרד לבטחון לאומי, כחודש לאחר שהמתווה כבר פועל הלכה למעשה בשטח תמוה ולא ענייני. צר לנו שהמדינה והמשרד לביטחון לאומי נכנעו ללחצים מצד גורמים בעלי עיניין. עיריית רמת גן עומדת על כך שבכל מקום שבו יש צורך באבטחה יעמוד אדם חמוש, אך תכבד כל החלטה של בית המשפט".







תגיות