אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אדלר החמיצה אקזיט ענק בבראק אן.וי ונאלצת להאריך את האשראי לחברה נכס של בראק אן.וי בגרמניה

אדלר החמיצה אקזיט ענק בבראק אן.וי ונאלצת להאריך את האשראי לחברה

LEG החליטה לא להגיש הצעת רכש לחברת הנדל"ן, ובעלת השליטה הגרמנית אדלר כבר לא תיפגש עם 2.7 מיליארד שקל. במקביל, בראק דיווחה שהלוואה שקיבלה מאדלר תשמש אותה למימון מחדש בשנה הבאה

15.08.2022, 06:30 | גולן חזני

העמדת הלוואה במקום אקזיט. בראק אן.וי, חברת הנדל"ן המניב הישראלית שפועלת בגרמניה, דיווחה אתמול על עדכון תנאי ההלוואה בהיקף 200 מיליון יורו, שקיבלה מבעלת השליטה בה, חברת הנדל"ן הגרמנית אדלר (63%). מדובר בקו אשראי שאדלר העמידה לבראק במאי, אולם אתמול עדכנה בראק על תיקון שבוצע בהסכם וכעת, "בנוסף לאמור בדיווח הקודם, יועמד קו האשראי לחברה גם למטרת מימון מחדש של התחייבות פיננסית של החברה, אשר אמורה להיפרע במהלך שנת 2023", לשון הדיווח.

הניסוח הלקוני מקפל מאחוריו דרמה שחמקה מתחת לרדאר. תיקון קו האשראי שהעמידה אדלר, שנועד מעתה לממן גם מימון מחדש במהלך 2023, הוא במידה רבה תוצר של ביטול האקזיט הפוטנציאלי של אדלר בבראק. במילים אחרות, אדלר לא תיכננה להמשיך להיות בעלת השליטה בבראק בשנה הבאה.

בדצמבר 2021 רכשה LEG הגרמנית 32% ממניות בראק מגופים מוסדיים בישראל ומאדלר עצמה. באותה עת השקיעה LEG סכום של 340 מיליון יורו ברכישה (כ־1.25 מיליארד שקל). אדלר מכרה 6.7% מהמניות ל־LEG, ובכך ירדה לאחזקתה הנוכחית, ואת יתר המניות רכשה LEG מקרנות הגידור ברוש ואלפא, מבית ההשקעות אלטשולר שחם ומחברת הביטוח הראל. באותה עסקה LEG שילמה 485 שקל עבור כל מניה, מחיר ששיקף אז פרמיה של 40% על מחיר השוק. מאז רכשה LEG בשוק מנה קטנה נוספת של מניות ועלתה לאחזקה של 35.7%.

במסגרת העסקה קיבלה LEG אופציה לרכישת כל מניות אדלר עד ספטמבר הקרוב — התחייבות שלפיה אדלר תיענה להצעת רכש של LEG, אם החברה הגרמנית תגיש כזו. המחיר שבו התחייבה אדלר למכור את המניות הוא 562 שקל למניה.

בתחילת החודש הנוכחי, חודש לפני הדדליין, דיווחה בראק ש־LEG החליטה לא להגיש את הצעת הרכש, ובהתאם אדלר לא תידרש לממש את ההתחייבות להיענות לה. בראק לא דיווחה מהי הסיבה שבגללה החליטה LEG לא להגיש את הצעת הרכש, אולם ככל הנראה עומדים מאחורי ההחלטה תנאי השוק והמצב המאקרו־כלכלי.

מעט לאחר ש־LEG רכשה את מניות בראק, החלה האינפלציה להרים ראש, ומאז הגיעה בעולם לשיעור גבוה במונחים היסטוריים, כולל באירופה ובארה"ב. הבנקים המרכזיים במדינות שונות החלו במתווה להעלאת הריבית, דבר שגורר ירידה באטרקטיביות של נכסי הסיכון ולחשש מכניסה למיתון.

על רקע זה צנחה מניית בראק ב־22% מתחילת השנה ל־382.5 שקל — מחיר הנמוך ב־32% מזה שעל פיו היתה אמורה LEG לרכוש את המניות במסגרת הצעת הרכש. המחיר אף נמוך ב־21% מזה שעל פיו רכשה בדצמבר את אחזקותיה מאדלר ומהמוסדיים הישראליים. בכך החמיצה אדלר הזדמנות לאקזיט נאה בתוך זמן קצר יחסית.

אדלר הגיעה לאחזקה של 70% בבראק במהלך 2018 בהשקעה כוללת של 2.36 מיליארד שקל. את המניות רכשה, בין היתר, מטדי שגיא, שנפרד מהשליטה ברווח של 300 מיליון שקל, שנה בלבד לאחר שרכש אותה. אם LEG היתה מגישה את הצעת הרכש, אדלר היתה נפגשת עם 2.7 מיליארד שקל. כלומר, רווח של 340 מיליון שקל בתוך כארבע שנים.

לפני כניסת LEG לבראק התרחש קרב איתנים בין אדלר למוסדיים בישראל. במסגרת המאבק, שנחשף בהרחבה ב"כלכליסט", נציגי פסגות (כיום בבעלות אלטשולר שחם), הראל וברוש טסו לאמסטרדם ונכחו בישיבת דירקטוריון בראק, ושם, בין היתר, העלו טענות וסימני שאלה על בעל השליטה האמיתי באדלר גרופ. נטען כי מדובר בטורקי־אוסטרי בשם צ'בדט קנר, שחי על יאכטה במונאקו ומתאמץ מאוד לטשטש את הקשר שלו לאדלר.

העובדה שאדלר לא תיפרד מבראק היא בגדר חדשות לא מזהירות עבור חברת הנדל"ן המניב. בפברואר הכניסה חברת הדירוג S&P מעלות את החברה ואת סדרות האג"ח שלה לרשימת מעקב עם השלכות שליליות, וזאת "בעקבות היחלשות איכות האשראי של קבוצת אדלר והכנסת דירוגיה לרשימת מעקב עם השלכות שליליות". חמישה ימים קודם לכן ירד הדירוג של אדלר מ־B פלוס ל־B מינוס.

תגיות