אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דוד פתאל: "המחירים שאנחנו גובים עלו. סיכמנו את הרבעון החזק בתולדות הרשת" דוד פתאל בעלים של רשת מלונות פתאל | צילום: עמית שעל

דוד פתאל: "המחירים שאנחנו גובים עלו. סיכמנו את הרבעון החזק בתולדות הרשת"

פתאל, שמפעילה 214 מלונות, סיכמה את הרבעון השלישי עם הכנסות שיא של 1.8 מיליארד שקל. הכנסותיה של הרשת טיפסו ב־16%, אף שהתפוסה במלונותיה נמוכה ב־4% לעומת התקופה המקבילה

05.12.2022, 21:15 | אמיר פרגר

"סבלנו במשך שנתיים וחצי בגלל הקורונה, אז מותר לנו עכשיו להשוויץ בסיכום הרבעון החזק בהיסטוריה של פתאל", כך פתח היום דוד פתאל את כנס המשקיעים של ענקית המלונאות שבשליטתו. פתאל, שמפעילה 214 מלונות, מהם 41 בישראל והיתר באירופה, רשמה ברבעון השלישי הכנסות שיא של כ־1.8 מיליארד שקל — שיפור של 16% לעומת הרבעון המקביל ב־2019 (השנה שלפני פרוץ המגפה).

"התפוסה במלונות שלנו אמנם עדיין מעט נמוכה מזו שהיתה ב־2019 (81% תפוסה בספטמבר האחרון לעומת 85% בספטמבר 2019), אבל המחירים שאנחנו מצליחים לגבות גבוהים יותר ולכן ההכנסות עלו", אמר פתאל. ההכנסה היומית הממוצעת של פתאל מחדר במלונותיה בישראל הגיעה ברבעון השלישי ל־1,146 שקל — עלייה של 15% לעומת הרבעון המקביל ב־2019, כשבמרכז אירופה היא גבוהה ב־19% וביוון ובקפריסין ב־28%, והיא גם גבוהה מהעלייה באינפלציה ומהגידול בעלויות ההפעלה.

פתאל התייחס למשבר הקורונה כאל "המשבר החמור ביותר שאף אחד לא תיאר לפני", וסיפר כיצד מ־77% תפוסה שנתית ממוצעת ב־2019 ירדה הקבוצה ל־2% בלבד במרץ 2020. "בחלק מהמלונות פיטרנו עובדים, אחרים הוצאו לחל"ת, ובמדינות באירופה הממשלות סייעו בתוכניות לסבסוד תעסוקת העובדים. בנוסף קיבלנו מענקים של כ־850 מיליון שקל והלוואות בערבות מדינה בשווי של 260 מיליון שקל באירופה, ושל 134 מיליון שקל בישראל".

עוד אמר פתאל כי החברה גייסה חוב של כמיליארד שקל, ו־150 מיליון שקל נוספים בגיוס הון כחלק מהסדר שהגיעה אליו עם מחזיקי האג"ח, ומכרה ארבעה מלונות באירופה תמורת כ־200 מיליון שקל. בנוסף הרשת השיגה הקלות של כ־630 מיליון שקל בתשלומי שכר הדירה עבור הנכסים שאותם היא שוכרת.

פתאל הוסיף כי "משבר הקורונה היה גם הזדמנות עבורנו כשנכנסנו כשותפים בארבעה מלונות ששכרנו קודם בלונדון בעסקה מורכבת מול בעלי הנכסים והגורמים המממנים שלהם. את הקרן המשותפת עם הגופים המוסדיים להשקעה במלונות באירופה הקמנו מתוך הבנה שיהיה אפקט ריבאונד בדרישה לבתי מלון אחרי המשבר. אמנם לא צפינו את העלייה בריביות, אבל כן הבנו שכשהמשבר ייגמר — מחירי המלונות יעלו, ולכן נערכנו עם המוסדיים להקמת השותפות וביצוע ההשקעות שבמסגרתן רכשנו כבר 14 בתי מלון".

לדברי סמנכ"ל הכספים של פתאל, שחר עקה, בשל העלויות הגבוהות יותר בישראל שיעור הרווחיות בה נמוך יותר. כך שיעור הרווח התפעולי לפני פחת והפחתות, הוצאות אחרות ושכירות בישראל הגיע ברבעון השלישי ל־33%, בעוד במרכז אירופה הוא הגיע ל־40%. עקה ציין כי לפתאל חוב של 4.8 מיליארד שקל, אך 60% ממנו בריבית קבועה, ולכן השפעת העלייה בריבית אינה משמעותית.

נדב פתאל, בנו של דוד, שמנהל את פעילות חללי העבודה של פתאל באמצעות Rooms ו־SwitchUp, הסביר כי בקבוצה החליטו לנצל את יכולתם בתחום האירוח לתחום זה. בסוף הרבעון השלישי הפעילה הקבוצה כ־147 אלף מ"ר של חללי עבודה, בעיקר בתל אביב ובאזור המרכז, ובכוונתה לעלות ל־226 אלף מ"ר עד סוף 2024.



תגיות