אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיגי לוי : "הממשלה אומרת שהמשבר בהייטק הוא כמו של כל העולם, אבל הוא לא" גיגי לוי | צילום: אוראל כהן וטל אזולאי

גיגי לוי : "הממשלה אומרת שהמשבר בהייטק הוא כמו של כל העולם, אבל הוא לא"

לוי, אחד המשקיעים הבולטים והפעילים בישראל, התייחס לדו"ח של SNPI שחשף כי אירופה וארה"ב יוצאות מהמשבר בהייטק, בעוד ישראל נותרת מאחור: "בישראל הפגיעה הרבה יותר קשה מבארה"ב", הוא אומר בראיון ל"כלכליסט". "כמות החברות החדשות שקמות בארץ גם קטנה משמעותית, וזה לא רק בגלל משקיעים אלא בגלל יזמים שמרגישים שזה זמן לא טוב להקים חברה"

02.07.2023, 16:49 | מאיר אורבך

הדו"ח של חברת SNPI שחשף כי אירופה וארה"ב יוצאות מהמשבר בהייטק בעוד ישראל נותרת מאחור - הביא את בכירי ההייטק להקים קול צעקה נגד המשך ההתקדמות של ההפיכה המשטרית. בשיחה עם "כלכליסט" אמר גיגי לוי, אחד המשקיעים הפעילים והבולטים בישראל: "הלחץ השלילי על התעשייה לא השתנה, אבל האפקט מתחיל להצטבר. הממשלה כל הזמן אומרת שהמשבר שלנו הוא כמו של כולם, אבל הוא לא".

לדברי לוי, "לפתע רואים יציאה מהמשבר באירופה ובארה"ב, ולא רואים את זה בישראל. אני רואה את זה בקרן שלי שפועלת גם כאן וגם בארה"ב. נוצר פער בין הטרנד בישראל לטרנד בעמק הסיליקון. ברבעון הראשון היה גרוע בכל מקום וברבעון השני רואים בארה"ב יציאה מהמשבר בעיקר בגלל ה-AI שהביא להפסקת הפחד. חלק חשים שהגיעו לתחתית המשבר, וכעת יש גיוס של כסף חדש שנמצא בעלייה. בישראל יש המשך של הירידה בהשוואה בין הרבעונים".

לוי אומר באופן חד-משמעי כי "בארה"ב לא רואים ירידה בהשקעות, ובישראל הפגיעה הרבה יותר קשה. אנחנו רואים גם שכמות החברות החדשות שקמות קטנה משמעותית, וזה לא רק בגלל משקיעים אלא בגלל יזמים שמרגישים שזה לא זמן טוב להקים חברה".


לוי: "המשחקים הפוליטיים נוראיים בשביל ההייטק. במקום שנהיה עסוקים ב-1,000% בלבנות בסיס לעתיד של ישראל בתחום ה-AI, אנחנו עסוקים בשטויות פוליטיות. חבל שנפספס את השנים הקרובות שבהן היו צריכות לקום 1,000 חברות בעולמות האלה".


לדברי לוי, "קצב הקמת החברות החדשות, נכון לעכשיו, הוא של 400 בשנה, וזה קצב של 2003. ההיקף יורד גם באיכות וגם בכמות. השנה נייצר הרבה פחות משרות חדשות בתעשייה, וזו שנה שבה העולם מתפוצץ בגלל ה-AI. הציונות של ההייטק מושכת את המדינה קדימה ולא רק באמצעות מסים, אבל זה עלול להיפגע משמעותית".

"כל מה שהתעשייה רוצה זה וודאות, וכל המשחקים הפוליטיים נוראיים בשביל ההייטק. אין הרבה פעמים שמהפכות גדולות קורות, וכיום אנחנו רואים אחת כזו שתאפשר לייצר דברים שלא היו קודם - וזו מהפכת ה-AI, במקום שנהיה עסוקים ב-1000% בלבנות בסיס לעתיד של מדינת ישראל בתחום הזה אנחנו עסוקים בשטויות פוליטיות. פשוט חבל שנפספס את השנים הקרובות שהיו צריכות לקום בהן 1000 חברות שמתעסקות בעולמות החדשים האלה".

"אין אף משקיע שיגיד שלא ישקיע בחברה ישראלית בגלל המהפכה המשטרית, אבל המציאות הרבה יותר מסובכת. אני שומע מהרבה משקיעים שהחסם שלהם להשקעה בישראל עלה משמעותית. הם לא יכתבו שבגלל שישראל בחוסר יציבות הם לא ישקיעו בה, אבל זה מה שקורה בפועל ואותו דבר נכון גם לגבי משקיעים בקרנות. גם הם רואים שבישראל יש חוסר יציבות, ולכן היא לא בראש ההעדפות שלהם".

תגיות