אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"הרגולציה יכולה לעודד חדשנות"

כך אמרה אילנית מדמוני, מנהלת יחידת החדשנות בטכנולוגיה פיננסית בבנק ישראל, במפגש Open Banking של כלכליסט ובנק לאומי. "כדי לחייב את הבנקים להחצין את המידע הם צריכים את הרגולציה", הוסיפה

16.06.2022, 11:15 | אלמוג עזר

"מבחינתי הבנקאות הפתוחה היא מסע. בניגוד למה שנהוג לחשוב הרגולציה יכולה לעודד חדשנות", כך אמרה אילנית מדמוני, מנהלת יחידת החדשנות בטכנולוגיה פיננסית בבנק ישראל, במפגש Open Banking בסדרת Talk & Network Meetup של כלכליסט, בנק לאומי ולאומיטק.

מדמוני סיפרה שבסוף 2016 היא מונתה להיות מנהלת מחלקת החדשנות. "זו מחלקה כמעט בלי עובדים, הפילו עלי את ה-API (בנקאות פתוחה). במחלקה האמנו לאורך השנים שהבנק צריך לפתוח את המידע ולתת אותו לצרכנים. הגענו לנגידת בנק ישראל קרנית פלוג והיא אישרה את הפרויקט".

לאחר אישורה של הנגידה, נמצאה המחלקה בדילמה - האם להיעזר במשרד האוצר ולהמתין לחקיקה או לחייב את הבנקים ביישום הבנקאות הפתוחה על מנת להרוויח זמן יקר. "חששנו שאם נמתין לחקיקה נאבד זמן יקר. חוסר היציבות הפוליטית הבהיר לנו שאנחנו חייבים לפעול במקביל לחקיקה", הסבירה מדמוני.

הפעימה הראשונה של הבנקאות הפתוחה הופיעה באפריל 2021 עם התמקדות בנתוני העובר ושב. "בעיניי זה היה טוב. התנסינו בסביבה קטנה. התחלנו עם העו"ש והמשכנו עם כרטיסי האשראי. אני מבטיחה שבסוף יהיה לנו הכל, אשראי, הלוואות ניירות ערך וכו'".

על פי מדמוני, "כדי לחייב את הבנקים להחצין את המידע הם צריכים את הרגולציה. החלטנו לאמץ סטנדרט בינלאומי כדי לשתף פעולה עם מיזמי הפינטק. רוב הפינטק לא עובדים פה, אבל אם יהיה סטנדרט בין-לאומי אולי הם ישתכנעו לעבוד פה, לפחות כבטא סייט".

בנק ישראל החליט לבסוף לאמץ את הסטנדרט הגרמני של קבוצת ברלין תוך החלת תהליך גיור של הסטנדרט. "רצינו ללמוד מאחרים. ניסנו לברר מהבריטים למה אצלם זה התעכב. הם אמרו שמניסיונם הבנקאות הפתוחה היא מסע, והבעיות בעיקר כרוכות בחווית המשתמש".

לסיום הסבירה מדמוני כי הפינטקים חייבים להסביר ללקוחות שעם המעבר לעולם של בנקאות פתוחה הכוח נמצא בידיים שלהם.


תגיות