אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי הסכסוך עם בעלת השליטה: מייסדי buyme חוברים למתחרה מייסדי Buyme טל צורי, שי דרין ומיכה ברכוז |

בלעדי

אחרי הסכסוך עם בעלת השליטה: מייסדי buyme חוברים למתחרה

מייסדי חברת שוברי המתנות הדיגיטליים, שעזבו את החברה לפני ארבע שנים בשל מחלוקת עם בעלת השליטה, חברו להייטקזון והקימו עימו מיזם מתחרה בשם Go gift

31.01.2024, 06:00 | אורנה יפת

תקופת אי התחרות הסתיימה, ומייסדי חברת Buyme הקימו מיזם מתחרה בתחום שוברי המתנות הדיגיטליים. ל"כלכליסט" נודע כי שלושת מייסדי Buyme, שי דרין, מיכה ברכוז וטל צורי, שעזבו את החברה בתחילת משבר הקורונה על רקע חילוקי דעות עם בעלת השליטה טלכלל – חברו למועדון הצרכנות הייטקזון והקימו עימו מיזם בשם Go gift, שיושק בימים הקרובים ויתחרה בשוברים הדיגיטליים של Buyme.

Go gift הוא מיזם שפונה לעסקים ונותן פתרון לארגונים שמעוניינים להעניק מתנות לעובדים. שוק השוברים הדיגיטליים מגלגל על פי הערכות כמיליארד שקל בשנה, וזאת מתוך כלל שוק המתנות לעובדים שמוערך ב־5-4 מיליארד שקל.

למיזם שהקימו השלושה עם הייטקזון הצטרפו עד כה כמה עשרות ארגונים. לתפקיד המנכ"ל הם מינו את את דורי היללי, שייסד את גרופון ישראל ושימש כמנכ"ל שלה. היללי הקים עם שותפים את אתר גרופר ישראל, שהיה אתר הקופונים הראשון בישראל שנקנה על ידי גרופון העולמית. היללי גם שימש בעבר כמנכ"ל וואלה שופס.

הכניסה של הייטקזון לתחום הזה מהווה איום על Buyme ותהווה תחרות גם לשחקנים הוותיקים בענף הזה, ובהם דרים קארד של קבוצת פוקס, נופשונית, רעיונית, קשרים פלוס וחברות נוספות שעוסקות בתחום רווחת העובד ושוברי מתנה דיגיטליים.

עבור הייטקזון, שכבר כיום מוכרת במאות מיליוני שקלים בשנה לחברות וארגונים, מדובר בהרחבת תחום העיסוק לעולמות השוברים הדיגיטליים שבו היא לא עסקה עד היום. אלא שלא מדובר בעוד סתם מתחרה של Buyme. שתי החברות ניהלו בעבר קשרים עסקיים כאשר Buyme היתה ספק של הייטקזון. מערכת היחסים העסקית ביניהם הסתיימה באקורד צורם כאשר הייטקזון הגישה ב־2021 תביעה כספית על 2.5 מיליון שקל נגד Buyme, וזו הגישה תביעה נגדית. הסכסוך המשפטי בין הצדדים נמשך עד היום.

גם מייסדי Buyme, שנקנו החוצה על ידי חברת טלכלל, סיפרו בעבר בריאיון ל"כלכליסט" כי הסיבה לעזיבת החברה, שהיתה הבייבי שלהם, הוא חילוקי דעות עם השותפה העסקית. "התחילו חילוקי דעות לגבי הכיוון העתידי של החברה", סיפר שי דרין לאחר מכירת החברה. "אנחנו רצינו להרחיב פעילות מעבר לעולם הגיפטינג והם רצו להתמקד בו. מכיוון שאנחנו מנהלים את הפעילות הבינלאומית של GIFTED, הם ביקשו מאיתנו למכור ולעשות בישראל מה שהם מבינים".

Buyme נמכרה באותה העת לקבוצת טלכלל, לפי שווי של 250 מיליון שקל. דרין, ברכוז וצורי, שהחזיקו שליש מהחברה, מכרו את חלקם לקבוצת מאיר, שבבעלות יעקב שחר וישראל קז, בעלת השליטה בטלכלל, והם נותרו עם הפעילות הבינלאומית שבה הם עוסקים באמצעות חברת GIFTED. כעת הם חוזרים לישראל, ומתכוונים להתחרות בחברה שאותה ייסדו ומכרו.

תגיות