אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השמיעו קול: העוקבים דורשים מהמשפיענים להגיב על המלחמה בעזה בלוגרית האוכל דב פרלמן | צילום: AP

השמיעו קול: העוקבים דורשים מהמשפיענים להגיב על המלחמה בעזה

יוצרי תוכן ובעלי חשבונות פעילים אחרים מדווחים על לחץ גובר לפרסם פוסטים על המצב, זאת גם כשכלל אינם עוסקים בפוליטיקה ועל אף שכל פוסט מעורר ישר תגובות נזעמות מכל הצדדים. "אבל שליחת הודעות זועמות למחברת ספרי בישול לא תעזור להחזיר את החטופים"

06.11.2023, 12:08 | חדשות חוץ

המלחמה בעזה כבר זמן מה לא מתקיימת רק בשדה הקרב או אפילו בגבולות המזה"ת, אלא היא שולטת בדיונים רבים בתחומים שונים ובכל רחבי התקשורת, ובעיקר כמובן במדיה החברתית. אולם, נראה שהציפייה לתגובה וגינוי לא חלה רק על מפורסמים ומנהיגים כמו גל גדות או ג'ו ביידן, אלא גם על משפיענים, יוצרי תוכן ואחרים המנהלים חשבונות פעילים, גם אם הם עוסקים בתחומים המרוחקים שנות אור מפוליטיקה ומלחמות, כמו יוגה או בישול.

בניו יורק טיימס דיווחו כי בעלי חשבונות מקצועיים רבים טוענים שמופעל עליהם לחץ מתגבר לשתף בדעות שלהם על המלחמה – לכאן או לכאן. הלחץ הזה מגיע בצורה ישירה וגם באופן עקיף מצד חברים ועוקבים, וזאת כשגם התעלמות נתפסת במקרים רבים כהצהרה בפני עצמה. אולם, הנושא כל כך טעון, כפי שעולה מהמחאות באוניברסיטאות השונות בארה"ב והביקורת שספגו, שלרוב הפוסטים גוררים תגובות נזעמות ואפילו התקפות אישיות. כך למשל, רבים קראו לפיטוריה של העורכת הראשית של המגזין הרפר'ס בזאר, שטענה כי הפסקת אספקת המים לעזה היא "הדבר הכי לא אנושי שראיתי בחיי". היא מיהרה להתנצל על הדברים.

עם זאת, התגובות הזועמות לא פוסחות גם כשמנסים לשמור על ניטרליות ככל האפשר. דוגמה לכך הוא המקרה של בלוגרית האוכל האמריקאית דב פרלמן, שספגה אש הן מפעילים פרו פלסטינים והן מתומכי ישראל, זאת לאחר שהביעה תנחומים על המוות וההרס "בשני הצדדים". לדבריה של פרלמן שלה 183 אלף עוקבים באינסטגרם, היא הותקפה על כך שכיהודיה אינה מגנה ביתר תקיפות על ישראל ומנגד גם על כך שמעולם לא גינתה את הכיבוש. "התחושה הייתה שאו שלא גיניתי מספיק רצח עם או שלא גיניתי בזמן, או שלא השתמשתי במילים תקיפות מספיק", אמרה. "חבל רק שאנשים לא מבינים ששליחת הודעות זועמות למחברת ספרי בישול לא תעזור להחזיר את החטופים".






תגיות