אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסינים נגד חני הורוביץ: פועלים הפגינו מתחת למשרדיה של יזמית הנדל"ן ודרשו תשלום ההפגנה נגד חני הורוביץ |

הסינים נגד חני הורוביץ: פועלים הפגינו מתחת למשרדיה של יזמית הנדל"ן ודרשו תשלום

היזמית הסתכסכה עם CSCEC, שנחשבת לאחת מחברות הבנייה הגדולות בעולם; בחברה טוענים כי במשך למעלה משנה הורוביץ לא משלמת להם עבור ביצוע פרויקט בהרצליה והם נאלצו להוציא מכיסם על מנת לשלם לעובדים; הורוביץ: "עמדנו בכל התחייבויותינו ואף מעבר לכך, על אף האיחור בלוח הזמנים"

21.03.2024, 21:00 | דותן לוי

אזרחים שהלכו אתמול (ד') בבוקר ברחוב ז'בוטינסקי ברמת גן נתקלו בקבוצת פועלים סינים מטעם חברת CSCEC שאוחזת בשלטי ענק בהם נכתב: "HOROWITZ PAY ME"" ו-"קבוצת הורוביץ לא משלמת". מי שניסו לתקשר עם הפועלים התקשו לרדת לעומק הנושא, אך דבר אחד הובן: הסינים שעובדים עבור הורוביץ בפרויקט בהרצליה, טוענים כי יזמית הנדל"ן חני הורוביץ לא משלמת את שכרם.

מאחורי ההפגנה של הסינים עומד סכסוך שנחשב לסטנדרטי למדי בענף היזמות והקבלנות. כמעט בכל פרויקט יש שינויים וחילוקי דעות בין היזם לקבלן ובמקרים כאלה נהוג לפעול לפי ההסכם ולהגיע לפשרות מתוך אינטרס משותף של שני הצדדים לסיים את הפרויקט. גורם בחברה הסינית אמר ל"כלכליסט", כי הפעם זה לא המקרה. לפי הגורם, ההתנהלות מול הורוביץ בלתי אפשרית כבר תקופה ארוכה. לדבריו, היא לקחה 20 דירות מתוך 52 דירות בפרויקט, שכרה אדריכלית פנים ושינתה אותן מהקצה אל הקצה. הדירות החדשות לא היו דומות לדירות שעליהם נחתם חוזה הקבלנות ובעקבות השינויים הפרויקט הואט מאד ונכנס לפיגור.

לפי אותו גורם, מאז שהחל הפרויקט הורוביץ החליפה ארבעה מפקחים וכל אחד הגיע עם הדרישות שלו ושינה דברים. לדבריו, החברה שילמה 3 מיליון דולר כדי להמשיך את הפרויקט, כאשר את הכסף לעובדים הם מעבירים מהתשלומים שלה. לטענתו, היו אף מספר סכסוכים אלימים לאחר שאנשים שהורוביץ שלחה ניסו להיכנס בכוח אל אתר הבנייה בזמן הפעילות. הנושא הגיע לכדי טיפול של המשטרה.

CSCEC היא מחברות הבנייה הגדולות בעולם, פועלת בכ־100 מדינות, בנתה כ־90% מהמגדלים (מעל 300 מטר) בסין וכ־50% מכל המגדלים (מעל 300 מטר) בעולם. החברה מעורבת בבניית נמלי תעופה, נמלים ימיים, מוזיאונים, תחנות כוח, בסיסי שיגור לוויינים, מנהרות שירות עירוניות ובונה כ־15 מיליון מ”ר בשנה. בארץ, החברה הקימה את נמל חיפה ומשתתפת גם בהקמת הקו הירוק של הרכבת במטרופולין ת”א.

הפרויקט של הורוביץ בגליל ים (Muzza) נחשב לקטן עבור חברה בהיקף כזה, ולפי הסינים הסיבה שבחרו בו היא כדי להתנסות בפרויקט מגורים בישראל לאחר שקיבלו את רישיון הקבלן המקומי שלהם. הורוביץ מצידה השתמשה בעובדה ששכרה לביצוע את אחת מחברות הבנייה הגדולות בעולם עבור יח"צ לפרויקט.

מקבוצת הורוביץ נמסר: "מדובר בפרויקט שמבצעת קבוצת הורוביץ, חברה בעלת מוניטין רב, עם חברת CSCEC, חברת בנייה סינית ממשלתית, המעסיקה עובדים ואחראית על מגורים, תשלום משכורתם וכל זכויותיהם. עד כה עמדנו בכל התחייבויותינו ואף מעבר לכן והעברנו כ-70% מתשלום הפרויקט, כל זאת על אף האיחורים שלהם בלוחות הזמנים. חברת CSCEC הינה תאגיד ענק בשווי 1.75 טריליון שקל אשר קיבל את מלוא התשלום מקבוצת הורוביץ ולא העביר משכורות לעובדיו ועל כן יצר משבר שכעת מופנה לחברה ללא כל סיבה ואף פוגע בשמנו הטוב. יש לציין כי פועלי החברה הסינית מתנהלים באלימות ובאיומים כנגד חברתנו, ואף הגיעו לאתר חמושים באלות וברזלים תוך כוונה לפגוע בחיי אדם, כל זאת לצד נזק שגרמו באתר והרס של מצלמות האבטחה. אמש לאחר שהיכו את שומרי המקום, משטרת ישראל פינתה אותם מהאתר ועצרה בין היתר מנהל בחברה בחשד לתקיפה ואיומים. כעת אנו ממתינים להמשך טיפול".


תגיות