אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתחרה לסטארלינק: סין מפתחת רשת אינטרנט מבוססת לוויינים לווין תקשורת סיני בדרך לחלל | צילום: Reuters

מתחרה לסטארלינק: סין מפתחת רשת אינטרנט מבוססת לוויינים

תעשיית הלוויינים הסינית מתרחבת בשנים האחרונות הודות לכניסה של חברות ממשלתיות לתחום, לצד היפתחות של הממשלה לחברות פרטיות שבונות רקטות. אחת מהן, על פי הדיווחים, מפתחת רקטה שיכולה לשגר 60 לוויינים בו בזמן כמו פלקון של ספייס X

22.05.2023, 14:45 | חדשות חוץ

סין מגבירה את המאמצים שלה לפתח רשת אינטרנט מבוססת לוויינים שתתחרה בסטארלינק של אלון מאסק, שהצליחה להתפשט במהירות ברחבי העולם, כך לפי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל".

השאיפה הסינית נתקלה עד כה בכמה וכמה מכשולים ובעיות טכנולוגיות. כדי להתגבר על חלק מהבעיות החלו שם כבר בבניית אתרי שיגור חדשים, ותעשיית הלוויינים מתרחבת הודות לכניסה של חברות ממשלתיות חדשות וכן פתיחתה של הממשלה הסינית לחברות פרטיות. אחת מהחברות הפרטיות הללו - בייג'ינג טיאנבינג טכנולוג'י (Beijing Tianbing Technology) - שואפת לפתח רקטות שיוכלו לשגר עד 60 לוויינים בשיגור אחד, בדומה ליכולות נשיאת המטען של רקטות פלקון 9 של חברת ספייס איקס של מאסק. בחודש שעבר הגיעה החברה לאבן דרך, כשהצליחה לשגר לראשונה רקטה המונעת על ידי מנוע דלק נוזלי.

הדחיפות בפיתוח מערכת הלוויינים הגיעה לאחר שסטארלינק הוכיחה את יעילותה באוקראינה, וכעת היא מאפשרת למדינה גישה לאינטרנט מהיר על אף הפגיעה בתשתיות הטלקומוניקציה בעקבות המתקפה הרוסית.

"גם סין רוצה לבנות סטארלינק", הודתה החודש גווין שוטוול, נשיאת ספייס איקס. "דבר אחד שאין לסין הוא רקטות רב-שימושיות, אבל אני מאמינה שהם יגיעו לשם במהירות".

מערך לוויינים קורץ במיוחד לסין מכיוון שהוא מספק אינטרנט מהיר למקומות מרוחקים שאין להם גישה לאינטרנט באמצעות סיבים אופטיים - דבר שנחוץ במיוחד במדינה המורכבת ממדברים נרחבים ומרכסי הרים גבוהים. מערך הלוויינים יסייע גם לכוחות הצבאיים.

"אפשרי בהחלט שבעוד שנתיים נפח המטען הייעודי שמשגרת סין יוכפל", אמר לעיתון בליין קורסיו, מייסד חברת ייעוץ בהונג קונג המתמחה בסקטור החלל הסיני.

ההתפתחויות בתעשיית החלל הסינית הואצו לאחר שהממשלה פתחה את התעשייה לסקטור הפרטי ב-2014. חברות ממשלתיות עדיין שולטות בסקטור, אך לפי הערכות פועלות כיום במדינה יותר מ-20 חברות שיגור מסחריות. סין הייתה המדינה הראשונה שהצליחה להנחית גששית בצד הרחוק של הירח ב-2019, ובכוונתה להשיב דגימות ממאדים ב-2030.



תגיות