אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חצי שנה אחרי העלאת המחירים: תנובה חילקה דיבידנד של 200 מיליון שקל לבעלי המניות מפעל תנובה בבאר טוביה. החברה דיבידנד לבעלי המניות אחרי יקור המוצרים לצרכנים | צילום: גדי קבלו

בלעדי

חצי שנה אחרי העלאת המחירים: תנובה חילקה דיבידנד של 200 מיליון שקל לבעלי המניות

הדיבידנד חולק על רווחי 2023 שאופיינה בעליית מחירים לצרכנים ובמחיר החלב הגולמי. הכנסות הקונצרן עלו ב־600 מיליון שקל בהשוואה ל־2022. הקיבוצים החברים בתאגיד שבשליטת ברייט פוד הסינית יקבלו 23% מהדיבידנד

20.01.2024, 19:23 | גולן חזני

קונצרן המזון תנובה שבשליטת ברייט פוד הסינית והקיבוצים חילק בשבוע שעבר דיבידנד בגובה 200 מיליון שקל לבעלי המניות, כך נודע ל"כלכליסט".

הדיבידנד חולק בגין רווחי 2023,שנה שאופיינה בהמשך עלייה של מחירי החלב הגולמי.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי הכנסות תנובה עלו ב־2023 ל־7.8 מיליארד שקל לעומת 7.2 מיליארד ב־2022.

בסוף 2022 חילקה החברה דיבידנד דומה, זמן קצר לפני שהודיעה לקמעונאים על העלאת מחירי מוצרי החלב שאינם בפיקוח, וייקור של תחליפי החלב ב־4.7%.

תנובה פעילה בתחום מוצרי החלב והגבינות, הבשר (אדום אדום), הירקות הקפואים (סנפרוסט), והנקיניקים (חברת טירת צבי).

בחודש מאי האחרון העלתה תנובה את מחירי מוצרי מעדנות, מאמא עוף ואוליביה בעד 9%. אז תלו בתנובה את עליית המחירים בעלייה חדה במחירי הסחורות וחומרי הגלם בשנתיים האחרונות. העלאה זו עברה בשקט יחסי מאחר שהיתה חלק מגל התייקרויות של מוצרי המזון במשק. והיא התרחשה אחרי שהחברה העלתה בשיעור של עד 9.3% את מחיר מוצרי החלב.

אירוע סוער יותר היה ב־2022 כשתנובה הגיעה בעקבות התייקרות מוצריה לעימות עם שופרסל כשהרשת הקמעונאית הורידה בתגובה את המוצרים מהמדפים. בתום מאבק של כחודשיים הגיעו תנובה ושופרסל להסכם מסחרי והמוצרים חזרו למדפים.

ברייט פוד שמחזיקה ב־73% ממניות תנובה תקבל 146 מיליון שקל מהדיבידנד והיתרה יקבלו הקיבוצים שמחזיקים במניות ב־23%.

בשבוע שעבר הודיעה חברת שטראוס, המתחרה של תנובה, על העלאת מחירים של רבע ממוצריה בשיעורים שבין 3%־25%. שטראוס נימקה זאת בעלייה של מחירי חומרי הגלם. מוצרי שמן הזית ויד מרדכי יוקרו ב־25%, ומוצרי השוקולד והקפה 4%­־14%.

תגיות