אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יבואן המותגים רוני אירני רכש פנטהאוז בראש מגדל שלום ב-145 מיליון שקל מגדל שלום תל אביב | צילום: שאול גולן

יבואן המותגים רוני אירני רכש פנטהאוז בראש מגדל שלום ב-145 מיליון שקל

יבואן פקטורי 54 רכש פנטהאוז בשטח של 1,200 מ"ר בראש גורד השחקים הראשון בישראל. המחיר למ"ר הוא 120 אלף שקל, גבוה אך לא יוצא דופן - ברחובות קרל נטר והירקון נמכרו לאחרונה דירות יוקרה בתעריפים דומים

19.10.2022, 07:38 | גיא נרדי

כשקומפלקס המגורים בראש מגדל שלום הוקם הוא היה אוונגרד. אף אחד לא העלה בדעתו עד אז את האפשרות של שילוב מגורים מעל מבנה משרדים. בטח ובטח שלא בקצה של מגדל שלום, גורד השחקים הראשון של ישראל. אתמול נודע שרוני אירני, יבואן מותג האופנה פקטורי 54, רכש שם פנטהאוז בשטח של 1,200 מ"ר בתמורה ל-145 מיליון שקל.

אירני ישלם על הדירה בראש מגדל שלום 120 אלף שקל למ"ר כשהמחיר הממוצע בת"א הוא כ-51.4 אלף שקל למ"ר. בדיקה מעלה שהמחיר גבוה, אבל לא יוצא דופן לדירות בפרויקטים חדשים ומעוצבים שממוקמים היטב. כך למשל, בפרויקט מגורים חדש של דרגא ברחוב קרל נטר 8, נמכרה דירה בשטח של 190 מ"ר במחיר של 23 מיליון שקל - 121.5 אלף שקל למ"ר, בפרויקט שמוקם בימים אלה ברחוב הירקון 2, ליד הדולפינריום, נמכרה דירה בשטח 102 מ"ר תמורת 14.5 מיליון שקל-142 אלף שקל למ"ר.

מגדל שלום, שתיכננו האדריכלים יצחק פרלשטיין, גדעון זיו ומאיר לוי, במקום שבו שכנה עד אז גימנסיה הרצליה, סימן שינוי מהותי בתרבות התכנון המקומית. המגדל, שנחנך ב-1965, מתנשא לגובה של 120 מטר וכולל 34 קומות. בשנותיו הראשונות, כשעוד היה "המגדל הגבוה באסיה ובמזרח התיכון", הוא היה מוקד עלייה לרגל. אחר כך, עם הקמתם של מגדלי משרדים חדישים יותר ובמקומות יותר נגישים, הוא איבד מחשיבותו.

הדירה שרוני אירני קנה, ששטחה 1,200 מ"ר, מורכבת מ-3 יחידות נפרדות. שתיים היו בבעלות חברת "כיכר הרצל", בה מחזיקים צאצאי משפחת מאיר, מקימת המגדל. דירה נוספת שנמכרה לאירני הייתה רשומה על שם איש העסקים הישראלי-שוויצרי אורי אימר.

מי שעמד מאחורי פרויקט שידרוג המגדל, בשנת 2005, היה יונתן לייטרסדורף, נכדו של משה מאיר (שעל שם אביו, שלום, נקרא המגדל). הוא בן 59, בוגר בית הספר AA לאדריכלות בלונדון ויש לו תואר שני בניהול נדל"ן מאוניברסיטת קולומביה. בעשרים השנים האחרונות לייטרסדורף קנה, שיפץ ומכר בתים ברחבי העולם והיה שותף במיזמי הייטק והקמת ריזורט יוקרתי באי איביזה.

לייטרסדורף שכר את שירותיו של האדריכל אריה קוץ, שקידם היתר שינויים במגדל הקיים. בין היתר נכללו שם הקמת כניסה פרטית לקומות המגורים בגרעין המזרחי, לובי וממ"ד קומתי ו-14 דירות, שחוברו אחר כך לשתי דירות פנטהאוז. הדירה שלייטרסדורף הקים לעצמו בקומות 32, 33 ו-34 של המגדל, בשטח של 2,000 מ"ר, שנחנכה ב-2013, שווקה היטב במדיה והיתה דוגמה מצוינת לשינוי ברוח הזמן. את מקום המודרניזם הצנוע שאפיין את המגדל עם הקמתו החליף עיצוב בסגנון אמריקאי, מיושן, עשיר וכבד.





תגיות