אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי שנה של אי ודאות: כך יעבוד חוק הפיקדון המורחב מתקן איסוף בקבוקים | צילום: אבי רוקח

אחרי שנה של אי ודאות: כך יעבוד חוק הפיקדון המורחב

שנה אחרי הרחבת חוק הפיקדון על מיכלי משקה, המשרד להגנת הסביבה פרסם טיוטת הוראות להערות הציבור שנועדו להסדיר את איסוף הבקבוקים מבתי העסק, לשפר את השירות הניתן לצרכנים ולהגדיל את שיעור דמי הפיקדון המושבים לצרכנים

07.11.2022, 16:09 | נורית קדוש

שנה אחרי הרחבת חוק הפיקדון על מיכלי משקה, שהובילה לעקירת כלובי האיסוף של המיכלים מרחובות הערים והותירה את הצרכנים ללא מענה ראוי, פרסם המשרד להגנת הסביבה להערות הציבור טיוטת הוראות "לתדירות איסוף סבירה של מכלי משקה מבתי עסק על ידי היצרנים והיבואנים". ההוראות נועדו להסדיר את האיסוף מבתי העסק, לשפר את השירות הניתן לצרכנים ולהגדיל את שיעור דמי הפיקדון המושבים לצרכנים.

על פי טיוטת ההוראות, אם לא הוסכם אחרת בין החברה לבית העסק, תאסוף החברה את מיכלי המשקה הריקים בתדירות של אחת לחודש. זאת לכל היותר שלושה ימים לאחר שקיבלה פנייה מבית העסק. אלא שכדי להזמין את איסוף המיכלים הריקים, נדרש בית העסק לצבור כמות מינימלית, העומדת על 8,500 בקבוקים כשמדובר בבית עסק גדול עד למינימום של 1,300 בקבוקים לבית עסק קטן מאוד. בחנויות המחזיקות מכונות איסוף אוטומטיות יתבצע האיסוף כשיצברו 17,000 בקבוקים בבית עסק גדול ומינימום של 1,300 לעסק קטן מאוד.

במשרד להגנת הסביבה הסבירו את משך הזמן הארוך שלקח לגבש את טיוטת ההוראות בכך שפנו ליצרנים ויבואנים ודרשו הבהרות לאופן קיום חובתם החוקית לאיסוף מכלי המשקה הריקים מבתי העסק ולתדירות הפינוי שלפיה הם פועלים כדי לספק לבתי עסק מענה בעניין האיסוף, ומשלא קיבלו תשובות מספקות, החלו בגיבוש הוראות.


תגיות