אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"רוצים מיליון להייטק? צריכים לצאת מת"א" כנס מיליון להייטק ענת צור מנכלית עמותת תפוח | צילום: יריב כץ

כנס מיליון להייטק

"רוצים מיליון להייטק? צריכים לצאת מת"א"

מנכ"לית עמותת תפוח ענת צור: "רק בשת"פ בין המגזרים השונים נצליח במשימה. חיוני שמערכת החינוך תייצר את הדרייב לתלמידים להיכנס להייטק". היא דיברה בכנס השקת קהילת חדשנות Anashim.IL, המתמקדת בחינוך, למידה ועבודה, לפיתוח ההון האנושי בישראל

10.07.2022, 08:00 | מאיר אורבך

"רק דרך שיתוף פעולה בין המגזרים השונים נוכל לפצח את נושא המיליון להייטק". כך אמרה בכנס "מיליון להייטק" ענת צור, מנכ"לית עמותת תפוח.

לדבריה, "כדי להניע מהלכים במדינה ולא חשוב באיזה תחום – ראינו את זה בקורונה בחלוקת מזון וגם בנושא ההייטק – צריך שיתוף פעולה בין מגזרי: המגזר הציבורי כקובע מדיניות אבל יחד עם המגזר העסקי שהוא המנוע העסקי והמגזר השלישי של העמותות, הקרנות הפילנתרופיות שתורמות. עד לפני כמה שנים המשולש לא היה קיים וכל מגזר ראה עצמו כאויב של האחר. כיום יש הבנה ששיתוף הפעולה בין המגזרים הוא מהותי להצלחה".

צור ציינה כי "עמותת תפוח נוסדה בשנת 2000 לצמצום פערים באמצעות שוויון דיגיטלי והנגשת הטכנולוגיה. מה שתפוח חשבה בעבר, כל העולם רואה כיום. אנחנו העמותה שמובילה בישראל את הנושא של הכשרה תעסוקתית בפריפריה החברתית גיאוגרפית. אנחנו מדברים על האוכלוסייה שנמצאת גם במרכז הארץ – יפו, בת ים, דרום תל אביב – וצריך לדעת להשכיל ולעזור לה".

לדבריה, "חייבים להתחיל בעולמות הנוער באמצעות חינוך. אנחנו מפעילים את ארגון הנוער נטע, שהוא ארגון הנוער היחיד לנוער טכנולוגי, עושים הכשרות מכיתה ה' עד כיתה י"ב. אנשים שאחר כך מגיעים למובילות טכנולוגית. אנחנו הגוף שמוביל את הקשר בין המגזר העסקי לציבורי ומשרדי הממשלה. אנחנו מחברים את המגזר העסקי והשלישי לחברה האזרחית במטרה להגדיל את מספר העובדים בהייטק".

צור הוסיפה כי "הבוטקמפים שאנחנו מקיימים הם המובילים בהייטק ובהכשרה. הם נותנים גם הכשרה טכנולוגית וגם מיומנויות רכות. האוכלוסייה שבאה אלינו צריכה חיזוקים ודחיפות של איך להגיע לעבודה, עבודה בצוות, למידה עצמית, כתיבת קורות חיים, זה לא נלמד בבתי ספר וגם לא במוסדות להשכלה גבוהה".

היא התייחסה לנושא העבודה בחברה מגוונת: "אצלנו הגיוון בעבודה – אוכלוסייה ערבית, בדואית, חרדית ואוכלוסיות מוחלשות אחרות – הוא הדגל שלנו ויש לזה ערך כלכלי. כשכולם נראים אותו הדבר הם גם חושבים אותו הדבר, ואם יש אוכלוסייה מגוונת החשיבה יצירתית יותר".

לדבריה, "המעסיקים מבינים שכדי להגיע למיליון עובדים בהייטק צריך להתמקד במדינת ישראל כולה ולא רק במדינת תל אביב.

"בכנס 'מיליון להייטק' שעמותת תפוח מובילה ביחד עם משרדי הממשלה רשות החדשנות ועוד, מושקת קהילת חדשנות שנקראת אנשים IL שבאה במטרה לגשר בין עולם החינוך, הידע והתעסוקה. איך אתה לוקח הון אנושי שיש לנו במדינת ישראל ומתאים לשוק העבודה המשתנה. איך ילד שעושה צבא או בא ישר לעולם התעסוקה יש לו מיומנות לכניסה לעולם העבודה החדש. גם מוסדות ההשכלה לא מלמדים את זה והתואר לא מספיק כדי להיכנס לעולם ההייטק. מטרת הקהילה שאנחנו מקימים היא לגשר בין עולמות שנמצאים במקביל. רק שיתוף פעולה יביא את ההון האנושי של ישראל לשוק העבודה החדש.

"איך מגיעים למיליון איש בהייטק? אם נשכיל ונבין שצריכים להקים סביבה מאפשרת בין מגזרי האוכלוסייה השונים. צריך תשתית פיזית, אינטרנט איכותי, תחבורה ציבורית מינימלית. אבל המשימה החשובה היא לייצר במערכת החינוך את הדרייב לדחוף את התלמידים לעולמות ההייטק וחיוני שנשכיל להטמיע את הנושא במערכת החינוך" .

תגיות