אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תרגיל בגמישות: המכונים המוזלים של הולמס פלייס התרחבו   חדר כושר של הולמס פלייס | צילום: שי כהן

תרגיל בגמישות: המכונים המוזלים של הולמס פלייס התרחבו

ההכנסה הפנויה של הישראלים מתמעטת? זינוק של 22% נרשם במספר המנויים לסניפי אייקון המוזלים, בעוד הסניפים היקרים חוו ירידה קלה. רשת הכושר סיימה את הרבעון עם עלייה של 14% ברווח הנקי וצמיחה של 10% בזכות פתיחת סניפים

28.08.2023, 22:20 | אורנה יפת

טרנד הבריאות והספורט שתופס תאוצה בשנים האחרונות מוביל את קבוצת מכוני הכושר הולמס פלייס לפתוח מדי שנה עוד ועוד סניפים. אלא במקביל לכך שיותר אנשים עושים ספורט ודואגים לבריאות, ההכנסה הפנויה של הציבור הולכת וקטנה בעיקר בשנה האחרונה. את התופעה הזו ניתן לראות בדו"חות הולמס פלייס שחושפים התחזקות של מועדוני הכושר המוזלים שמציגים צמיחה במספר המנויים, בעוד במועדוני הכושר והבריאות הגדולים והיקרים יותר נרשמה ירידה קלה במספר המנויים. מניית החברה צמחה מתחילת השנה ב־36%, והחברה נסחרת לפי שווי של 480 מיליון שקל.

הולמס פלייס פועלת בשני תחומים: תחום פעילות של הפעלת מועדוני כושר תחת המותגים הולמס פלייס, גו אקטיב ו־REBEL1; ותחום פעילות של מועדוני כושר מוזלים תחת המותג אייקון פיטנס. מכוני הכושר המוזלים של הקבוצה מושכים בעיקר צעירים ובני נוער. הקבוצה מפעילה 60 מועדוני כושר ובריאות – 30 מהם במגזר הולמס פלייס ו־30 במגזר אייקון.



נכון ליוני 2023, לקבוצה 178 אלף מנויים, מתוכם 73 אלף מנויים באייקון ו־105 אלף בהולמס פלייס. מספר המנויים עלה ב־7.7% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, אך בזמן שבמכוני הכושר אייקון נרשמה עלייה של 22% במספר המנויים, במכוני הולמס פלייס ירד מספר המנויים ב־147 איש (0.1%). ההכנסה הממוצעת למנוי ברשת אייקון עומדת על 160 שקל בחודש, לעומת 300 שקל בחודש בסניפים הרגילים. שיעור הנטישה הממוצע במחצית הראשונה של 2023 ירד בהולמס פלייס ל־4.6%, לעומת 5% במחצית המקבילה אשתקד. באייקון הוא ירד ל־5.7% לעומת 6% בתקופה המקבילה.

הכנסות הולמס פלייס ברבעון השני של השנה גדלו ב־10% לסכום של 125 מיליון שקל בזכות פתיחת מועדונים שהגדילה את מספר המנויים בקבוצה בקרוב ל־8%. נכון לסוף יוני, לקבוצה 60 מועדוני כושר לעומת 58 מועדונים בסוף 2022 ו־52 מועדונים בסוף 2021.

הרווח הגולמי של הולמס פלייס צמח ב־39% ברבעון השני לסכום של 37 מיליון שקל, והרווחיות הגולמית צמחה ל־29% לעומת 23% הודות להתרחבות רשת אייקון הרווחית יותר, ואשר עלויות ההקמה שלה מוערכות ב־2.5 מיליון שקל, כמחצית מעלויות ההקמה של סניפי פמילי (סניפי קאנטרי לכל המשפחה). העלייה במספר המועדונים הגדילה את הוצאות השיווק, והולמס פלייס רשמה עלייה של 33.5% בהוצאות המכירה, הנהלה וכלליות, שהסתכמו ברבעון השני ב־13 מיליון שקל.

העלייה במספר המועדונים ובמספר המנויים הגדילה את תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ב־27% לסכום של 35 מיליון שקל.

הרווח הנקי התזרימי מפעילות שוטפת (ה-EBITDA בניכוי הוצאות מס ומימון ובניכוי השקעות) עמד על 14 מיליון שקל ברבעון – עלייה של 15.4% לעומת רבעון מקביל שנה שעברה.

הולמס פלייס צפויה להקים במהלך 2023 חמישה עד שישה מועדוני כושר נוספים של אייקון. בנייתם של שלושה מועדוני אייקון צפויה להתחיל בקרוב, ובמקביל מנהלת החברה משא ומתן לפתיחה של שלושה מועדוני אייקון נוספים.

תגיות