אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אקטיוויז'ן מואשמת כי פיטרה אנשי QA שמחו על סיום עבודה מהבית קול אוף דיוטי של אקטיוויז'ן | בלומברג

גיימריסט

אקטיוויז'ן מואשמת כי פיטרה אנשי QA שמחו על סיום עבודה מהבית

איגוד ה-CWA הגיש תביעה נגד ענקית המשחקים בטענה כי החברה פיטרה שלא כדין שני עובדים, משום שהשתמשו בשפה בוטה במחאה על כוונת החברה להשיב את כלל העובדים לעבודה במשרד. אקטיוויז'ן בליזארד נתבעה בעבר בגין איומים על עובדים והקפאת העלאת שכרם של עובדים שהתאגדו

05.03.2023, 16:07 | עירד עצמון שמאייר

איגוד עובדי התקשורת של אמריקה (Communications Workers of America) הגיש בסוף השבוע תביעה נגד ענקית המשחקים אקטיוויז'ן בליזארד (Activision Blizzard) בטענה כי יצרנית המשחקים הפרה מספר חוקי תעסוקה בנוגע לפיטוריהם של שני אנשי בקרת איכות (QA) שעבדו בחברה.

התביעה קשורה בשינוי המדיניות עליו הכריזה אקטיוויז'ן בליזארד בחודש שעבר. החברה החליטה כי עובדי אקטיוויז'ן יצטרכו לשוב למשרד עד ה-10 באפריל ואילו עובדי בליזארד ישובו למשרד עד ה-10 ביולי. ההחלטה זכתה להתנגדות נרחבת מצד קהל העובדים. על פי לשון התביעה, "אינספור עובדים מחו על התכנית לשוב למשרד, בטענה כי ההחלטה תחריף את עלות המחייה שלהם ותאלץ חלק מהעובדים להתפטר מעבודתם".

עובדי אקטיוויז עובדי אקטיוויז'ן בליזארד מצביעים על התאגדות | צילום: רויטרס עובדי אקטיוויז

איגוד ה-CWA טען כי "שני עובדי QA הביעו תרעומת באמצעות שפה בוטה. בתגובה, ההנהלה קבעה עם שני העובדים פגישות משמעת, במהלכן פוטרו השניים". לטענת התביעה, "השימוש בשפה נוקשה בהקשר של פעילות עובדים קיבוצית היה מוגן על ידי המועצה הלאומית ליחסי עבודה (NLRB)" עד שנת 2020, אז ממשל טראמפ "ביטל בשיטתיות זכויות עובדים, כולל שינוי הרף לפיו נקבע האם עובדים נענשו או פוטרו על פי חוק לאחר השמעת הצהרות פוגעניות - מהלך שבתורו מגביל את חופש הביטוי של העובדים".

אקטיוויז'ן מתנגדת לטענות העולות בתביעה: "אנחנו לא מאפשרים לעובדים להשתמש בשפה גסה או פוגענית אחד כלפי השני", ציין דובר החברה בפני אתר הגיימינג "קוטאקו". "אנחנו מצרים על כך שה-CWA מעודד התנהגות מסוג זה".

בובי קוטיק מנכ"ל אקטיוויז בובי קוטיק מנכ"ל אקטיוויז'ן בליזארד | צילום: גטי בובי קוטיק מנכ"ל אקטיוויז

התביעה הוגשה אישית נגד מנכ"ל אקטיוויז'ן בליזארד, בובי קוטיק (Bobby Kotick), בטענה כי הפיטורים - שנערכו ב-17 בפברואר - בוצעו בתגובה לכך שהעובדים לקחו חלק באחד מאיגודי העובדים בחברה. עוד נטען כי אקטיוויז'ן "דחתה בקשה לנוכחות עד בפגישות המשמעת שקדמו לפיטורים".

לא ברור אם יש ממש בטענות החדשות נגד החברה, אך אקטיוויז'ן ידועה לשמצה במאמציה למנוע מעובדיה להתאגד. אין זו הפעם הראשונה בה איגוד ה-CWA פתח בקרב משפטי נגד אקטיוויז'ן בליזארד. במאי 2022, ה-NLRB קבע כי יש ממש בטענות לפיהן החברה איימה על עובדיה בניגוד לחוק וצנזרה יתר על המידה את פעילותם של העובדים ברשתות החברתיות.

באוקטובר, המועצה הלאומית ליחסי עבודה בארצות הברית קבעה כי אקטיוויז'ן בחרה להקפיא את העלאות השכר של עובדי QA שהיו בעיצומם של תהליכי התאגדות. תביעה נוספת מתנהלת כיום נגד אקטיוויז'ן, לפיה החברה ריגלה אחר עובדים שהפגינו נגדה וחסמה ערוצי תקשורת פנימיים, בהם השתמשו העובדים לצורך דיון על תנאי העסקתם. אקטיוויז'ן הכחישה וטענה כי היא פועלת לפי החוק ואת תקנון ההעסקה שלה.


תגיות