אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניר ברקת דורש מוויסוצקי לחשוף נתונים: גובה מישראלים מחיר כפול לעומת פלסטינים בעלי ויסוצקי שלום זיידלר | צילומים: יוסי סליס, אוראל כהן

ניר ברקת דורש מוויסוצקי לחשוף נתונים: גובה מישראלים מחיר כפול לעומת פלסטינים

שר הכלכלה העביר למונופול התה דרישה לחשיפת נתונים שכוללים בין היתר דוחות כספיים של השנתיים האחרונות; ויסוצקי סירבה בחודש שעבר לבקשת ברקת לבטל את העלאת המחירים שלה

21.02.2024, 19:40 | נורית קדוש

שר הכלכלה ניר ברקת דורש מיצרנית התה ויסוצקי לחשוף נתונים, וטוען שהחברה מפלה את הצרכנים הישראלים ומוכרת את מוצריה לצרכנים פלסטינים במחיר זול יותר.

ברקת העביר לחברת ויסוצקי דרישה לחשיפת נתונים, בטענה ל"חשש לאפליית צרכנים ישראלים לרעה וגביית מחיר כפול לעומת צרכנים ערבים".

במכתב ששלח לבעלי חברת ויסוצקי שלום זיידלר כתב ברקת: "סירבתם להיענות לבקשתנו להירתם למהלך לטובת הקלה על הציבור הישראלי וחיזוק הסולידריות המשקית. משום כך הוכרזתם כחברה הכלולה ברשימה השחורה.

"יש להניח כי כתוצאה מכך, החלו לזרום אלינו בימים האחרונים פרטים מטרידים, מהם עולה כי חברתך מוכרת את מוצריה בישראל בסכום גבוה משמעותי ממקומות שונים ורבים בעולם, כולל לפלסטינים. דבר שמעורר ביקורת רבה, שאלות רבות וטענות שונות במיוחד בכל הקשור לאפליית צרכנים.

"וזאת מבלי להוסיף את המורכבויות הכרוכות באפליה לטובה של צרכנים שעוינים את מדינת ישראל בלשון המעטה". ברקת הוסיף כי הוא סבור כי ראוי שחברה, שהיא מונופול בתחומה, תשתף את הציבור בדוחותיה הכספיים ותשקף לציבור את העלויות והרווחים של החברה לנוכח הדברים.

דרישת הנתונים כוללת דוחות כספיים לשנתיים האחרונות, נתח שוק של כל מוצר לפי כמות וחלקו מסך ההכנסות. עלות ייצור כל מוצר, עם פירוט אופן הקצאת העלויות השונות וכן דו"ח מכירות מוצר בחלוקה לשווקים השונים, כולל מחיר ממוצע.

בשנה שעברה הוביל ברקת לכך שהמפקח על המחירים במשרדו יוציא דרישת נתונים לחברות מזון שהעלו מחירים. החברות סירבו להיענות לדרישה ועתרו לבג"ץ בטענה לחוסר סמכות של המפקח.

לפני כשבועיים התנהלו מגעים בין החברות לברקת, שהסכים לוותר על דרישת הנתונים תמורת הקפאת העלאות המחירים מצד החברות, שיוכלו להעביר מרצונן רק חלק מהנתונים.

כעת, עושה ברקת נסיון נוסף לדרוש נתונים מחברה פרטית, שסירבה לבטל את העלאת המחירים בחודש שעבר. מנגד, כלל ברקת את שטראוס וסוגת שהעלו מחירים בשיעור של עד 25%, ברשימה "לבנה", וציין בהודעתו כי התחייבותן לא להעלות שוב את מחירי המוצרים עד הקיץ, כרוכה בהפסד כספי.

לאותה רשימה צירף ברקת חברות שכלל לא העלו מחירים כמו תנובה, קוקה קולה וטמפו, ובכך הכשיר העלאת מחירים במחצית השנייה של השנה. במקביל פרסם ברקת רשימה "שחורה", של חברות שלטענתו סירבו להתחייב שלא להעלות שוב מחירים בחודשים הקרובים ובהן בין היתר אסם, שסטוביץ וזוגלובק.

בתחילת השבוע מסרה ויסוצקי על טענות דומות של ברקת כי "אנו דוחים מכל וכל את דבריו של שר הכלכלה והתעשייה. ויסוצקי אינה מוכרת ברשות הפלסטינאית ואינה מפעילה סוכנים או סיטונאים ברשות. בנוסף חשוב להדגיש כי ויסוצקי אינה קובעת מחירים לצרכן. עצוב לשמוע ששר הכלכלה והתעשייה נלחם בתעשייה ישראלית במקום לעודד ולפתח מפעלים כמו שלנו, המעסיקים עובדים רבים בגליל. אנו נשקול את המשך צעדינו".

ויסוצקי בתגובה: ״בדקנו את המוצרים בחנות המדוברת, שאינה לקוח של החברה, בואדי ג׳וז במזרח ירושלים - ושעליה ביסס ברקת את בהמשך לתמונה המופצת ברשת וגילינו לתדהמתנו שמדובר בהטעיה. משרד הכלכלה התייחס למוצר תה שחור באריזה ירוקה של 75 שקיקים ב-13 שקלים (תחת ההגדרה המוטעית של הקמעונאי ״תה ירוק סיני״) בדומה למחיר תה שחור בקופסה ירוקה של 100 שקיקים במחיר של 16.90, כלומר אותו המחיר ליחידה. מצורפת תמונת החשבונית המוכיחה את ההטעיה״.


תגיות