אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שפיר מייקרת המלט והבטון ב-10%-15%: "התאמת המחירים בלתי נמנעת" משאית בטון של שפיר הנדסה | שפיר הנדסה

בלעדי

שפיר מייקרת המלט והבטון ב-10%-15%: "התאמת המחירים בלתי נמנעת"

ההתייקרות הצפויה מה-1 לאפריל הוסברה בידי חברת התשתיות בהימשכות עליית המחירים החדה במחירי האנרגיה בעולם; זאת ברקע המלחמה באירופה, באופן שמשפיע ישירות על תשומות מרכיבי הבטון ועל מחירי המלט וההובלה; בכך, המלט ישלים זינוק של כ-50% במחירו מאז הקיץ האחרון

28.03.2022, 16:55 | יובל אזולאי

שפיר תעשיות הודיעה ללקוחותיה כי תייקר החל מה-1 לאפריל את מחירי המלט, הטיט והבטון ב-10%-15%. ההתייקרות הצפויה הוסברה בידי החברה בהימשכות עליית המחירים החדה במחירי האנרגיה בעולם, באופן שמשפיע ישירות על תשומות מרכיבי הבטון ועל מחירי המלט וההובלה.


קראו עוד בכלכליסט:


במכתב ששפיר שלחה לקוחותיה נאמר כי "התאמת המחירים בלתי נמנעת, אך מתוך מטרה למזער ככל שניתן את שיעור התוספת החברה ממשיכה במיצוי המו"מ עם ספקיה בארץ ובחו"ל".


משאית בטון של שפיר הנדסה, שפיר הנדסה משאית בטון של שפיר הנדסה | שפיר הנדסה משאית בטון של שפיר הנדסה, שפיר הנדסה


גם חברות נוספות שפועלות בשוק המלט, במרכזן היבואניות סימנט ומלט הר טוב, צפויות להעלות מחירים בתחילת אפריל. אחד הגורמים המרכזיים לעליית המחירים הנוכחית היא המלחמה בין רוסיה לאוקראינה שמשפיעה מאד על מחיר הפטקוק, חומר הגלם שצורכות יצרניות המלט להפעלת כבשניהן.

אוקראינה ורוסיה נחשבות לספקיות מרכזיות של פטקוק לשוק העולמי והימשכות הלחימה בין שתי המדינות גורמת לצמצום בהיצע שלו וכך, מחירו בעולם עלה מ-200 דולר לטון ליותר מ-400 דולר.

כלכליסט דיווח לראשונה כבר לפני כשבועיים על ההתייקרות הצפויה בשוק המלט והבטון, זאת הפעם השלישית מאז אוגוסט שעבר. עם העלאת המחירים בתחילת אפריל מחיר המלט ישלים עלייה של כ-50% מאז הקיץ האחרון.

כ-60% מהמלט המשמש את המשק הישראלי הוא מלט שמיובא ברובו מטורקיה. תעשיית המלט הטורקית נחשבת צרכנית מרכזית של פטקוק שמקורו באוקראינה וברוסיה.


תגיות