אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אסטרטגיית הגידור של מניית אאורה: בעל השליטה בחברה יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה ומנכ"ל אאורה: אני לא מחזיק מניות של חברות אחרות. אני מאמין ותומך בחברה, ואני מצטער שאני לא מחזיק ביותר מניות שלה" | אוראל כהן

אסטרטגיית הגידור של מניית אאורה: בעל השליטה בחברה

יעקב אטרקצ'י, המנכ"ל ובעל השליטה בחברת הנדל"ן היזמי, רכש מאז יולי הקודם מניות של אאורה ב־45 עסקאות בהיקף של כ־20 מיליון שקל. בתקופה זו ניתרה המניה ביותר מ־120%. מתחילת השנה ירדה אאורה בכ־3% בלבד, בעוד שמדד ת"א בנייה צנח ב־22%

22.09.2022, 06:02 | אמיר פרגר

יעקב אטרקצ'י הוא כיום אחד מיזמי הנדל"ן הפעילים בישראל. באמצעות אאורה, החברה שבה הוא שולט (51%) ושאותה הוא מנהל כבר שנים ארוכות, הוא בונה פרויקטים רבים של מגורים. אבל אטרקצ'י מגלה פעלתנות לא פחותה בכל הנוגע לרכישת המניות של החברה שבראשה הוא עומד.

ב־14 החודשים האחרונים אטרקצ'י רכש מניות של אאורה בהיקף כולל של 20 מיליון שקל ב־45 עסקאות רכישה שונות. סדרת הפעולות שביצע הופכת אותו לאחר מבעלי השליטה הפעילים ביותר בבורסה בשנה האחרונה מבחינת תדירות הפעולות. למרות הרכישות, ירד שיעור אחזקתו של אטרקצ'י באאורה מ־53% ל־51%, זאת לאחר שבסוף 2021 רכש בית ההשקעות מור מניות בהנפקה שערכה החברה.

מאז ה־21 ביולי 2021 ועד אתמול ביצע אטרקצ'י 45 עסקאות שבהן רכש מניות אאורה בהיקפים משתנים שמסתכמים ל־20 מיליון שקל. ב־2021 ביצע ארבע עסקאות, הראשונה שבהן ב־21 יולי והאחרות באוגוסט וספטמבר, ובסכום כולל של 9.8 מיליון שקל, מה0 7.7 מיליון שקל בעסקה הראשונה, הגדולה ביותר שביצע. לאחר הפסקה של שבעה חודשים, באפריל 2022 אטרקצ'י שב לבצע רכישות ובחודש זה ביצע 12 עסקאות. בחודשים מאי ויוני ביצע עוד 11 עסקאות, בתחילת חודש אוגוסט אחת נוספת ומה־25 באוגוסט ועד אתמול השלים 17 עסקאות נוספות, כמעט בכל יום. העסקאות בוצעו בהיקפים משתנים, הן מבחינת כמות המניות והן מבחינת סכומי הרכישה, מ־4,300 שקל בעסקה הקטנה ביותר ועד ל־7.7 מיליון שקל בגדולה ביותר, כשבממוצע רכש בכל עסקה מניות בשווי של 449 אלף שקל. לפחות החל מאפריל השנה, עת תדירות הרכישות עלתה, נראה כי למחיר המניה הייתה חשיבות פחותה בהחלטה על ביצוע הרכישות, ואטרקצ'י השלים את העסקאות במחירים שנעו בין 5.5 שקל ל־7.25 שקל למניה.

הרכישות שביצע סיפקו תמיכה נאה למחיר המניה. מתחילת השנה הנוכחית מניית אאורה ירדה ב־3% בלבד, בעוד שמדד ת"א בנייה ירד ב־22% ות"א נדל"ן ירד ב־16%. אאורה נסחרת כיום לפי שווי שוק של מעט פחות מ־1.7 מיליארד שקל. החל ממועד הרכישה הראשונה ביולי 2021 עלה שווי השוק של החברה בכמיליארד שקל וב־126%, מ־734 מיליון שקל לשוויה הנוכחי. בזכות הזינוק בשווי החברה עלה גם שווי אחזקתו של אטרקצ'י באאורה ל־851 מיליון שקל.

בשיחה עם "כלכליסט" אמר אטרקצ'י כי "אאורה זה מפעל חיים עבורי. אני מתכוון להמשיך להיות בעל השליטה ולנהל את החברה לאורך שנים. אני מאמין בחברה ותומך בה, כפי שעשיתי בעבר בתקופת משבר הקורונה, ומצטער על כך שלא מחזיק היום ביותר מניות שלה. אני מבצע את הרכישות מתי שמתאפשר ומתייעץ עם היועצים המשפטיים של החברה כדי לוודא שאני לא עושה פעולות אסורות. אינני מחזיק במניות של אף חברה אחרת. ואני רוכש מניות של אאורה כי אני מאמין בחברה".

מתחילת 2022 חילקה אאורה דיבידנדים בסכום כולל של 14 מיליון שקל, לאחר שבשנה שעברה הסתכם הדיבידנד ב־4.2 מיליון שקל. ב־2021 הגיעה עלות התגמולים שקיבל, כמנכ"ל אאורה, ל־3 מיליון שקל, מהם 1.5 מיליון שקל כדמי ניהול ו־1.5 מיליון שקל כמענק.

אאורה עוסקת בתחום הנדל"ן למגורים, בעיקר במסגרת פרויקטים של התחדשות עירונית. נכון לסוף יוני השנה, החברה יזמה תיכננה והקימה 71 פרויקטים שבהם כ־31 אלף יחידות דיור, מהם 13 פרויקטים בשלבי הקמה, ביצוע ושיווק. ברבעון השני של השנה הכנסותיה ממכירת דירות הסתכמו ב־207 מיליון שקל, ירידה של 9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בעיקר כתוצאה מסיום ביצוע ומסירה של מספר פרויקטים. לצד זאת, רשמה הכנסה של 31 מיליון שקל משערוך שני מרכזים מסחריים שמקימה, לעומת שערוכים של 4 מיליון שקל ברבעון המקביל. כתוצאה מכך נהנתה מעלייה של 29% ברווח התפעולי שהגיע ל־49 מיליון שקל, ושל 37% ברווח הנקי שהגיע ל־32 מיליון שקל.

תגיות