אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שכחו מכל מה שידעתם על סירים, עם הקדירות של "טעמי בראשית" טעמי בראשית - כלי חרס | קריטיאן סקוליץ'

שכחו מכל מה שידעתם על סירים, עם הקדירות של "טעמי בראשית"

הכלים המסורתיים של "טעמי בראשית" מביאים לקהל הישראלי תרבות קולינרית מזרח-אירופאית פחות מוכרת במחוזותינו. סבינה סקוליץ', בעלת המותג, משוכנעת כי הסוד לתבשיל ביתי, חם ועשיר, מתחיל בכלל בכלי החרס.

28.11.2021, 14:38 | בשיתוף Visionet

השם "טעמי בראשית", המותג שהקימה סבינה סקוליץ' עשוי אמנם לבלבל, אך לא מדובר כאן על האוכל עצמו, אלא דווקא על הכלים – כלי חרס הנעשים בעבודת יד, מעוטרים ואיכותיים, המיובאים ישירות מבולגריה. בעזרת הכלים הללו, סבינה מקווה להכיר לישראלים תרבות פחות מוכרת, המשחררת מהתפיסה של כלים "להגשה" לעומת הכלים "לבישול", אלא תרבות של בישול איטי וארוך, כזה שיעניק לאוכל טעם של בית, ללא מתכתיות מיותרת ורעלים, ועל הדרך תאפשר להגיש את האוכל בכלים מרהיבים המתאימים לכל אירוע.

טעמי בראשית , קריטיאן סקוליץ טעמי בראשית | קריטיאן סקוליץ' טעמי בראשית , קריטיאן סקוליץ

חדל סירים תעשייתיים

סבינה סקוליץ' עלתה לישראל בשנית לפני כעשר שנים מסרביה, לאחר שעלתה עוד בשנות ה-90, חזרה, הקימה משפחה, והחליטה לעלות שוב לארץ יחד עם משפחתה. סבינה מספרת על הפליאה שחשה כאשר לא מצאה בארץ כלי חרס, כפי שהיו מוכרים לה ממולדתה "כלי החרס שמצאתי אז בארץ היו תעשייתיים ומסחריים, לא כמו אלה שאני מכירה מסרביה". הסירים של "טעמי בראשית" מיובאים מבולגריה ונעשים בעבודת יד, בתהליך איטי האורך כחודשיים, וכוללים גם עיצוב אותנטי. 

תרבות קולינרית מזרח-אירופאית

"בארץ פחות מכירים את השימוש בכלי חרס, את הטעם של מנה מבעבעת המוגשת ישירות לשולחן, בכלי שגם הוא תאווה לעיניים. הבישול בכלי חרס נותן טעם אחר וייחודי מזה של סיר רגיל ממתכת" מסבירה. "אפשר לבשל בהם כמעט הכל: ממולאים, תבשילים, ירקות ועוד. אבל בארץ, גם אם מישהו מחזיק כלי כזה בבית, סביר להניח שלא ישתמש בו לבישול, גם כי לא תמיד יודעים איך לבשל בו וגם כי לעיתים חושבים בטעות שזה כלי שנועד להגשה". 

יותר זמן בישול, פחות תוספים 

"הכלים האלה עשויים מחמר בלבד, מה שהופך אותם לבריאים יותר, ידידותיים לסביבה ובמידה רבה גם יעילים יותר מבחינת איכות הבישול, לעומת סיר מתכת רגיל. פעם, היינו רגילים לטעום באוכל גם את הטעם של החומר עצמו, שנותן נופך מיוחד למנה כולה, אבל כיום אנשים מנסים להתחמק מהטעם הזה, כי אנחנו כ"כ רגילים לסירים מודרניים. הבישול נעשה בצורת טבעית ומיועד לאוכל המתבשל שעות ארוכות, לא על אש גלויה. בסירי החמר אין רעלים, ויעידו על כך תקני מכון התקנים המחמירים". 

טעמי בראשית - כלי חרס, קריטיאן סקוליץ טעמי בראשית - כלי חרס | קריטיאן סקוליץ' טעמי בראשית - כלי חרס, קריטיאן סקוליץ

"בנוסף, העובדה שהסיר עשוי מחמר מאפשרת לחום וללחות להתפזר באופן שווה בסיר, הרי אסור לשכוח שמדובר על סירים שהם פרי מסורת ארוכת שנים וניסיון רב במטבח. בסירים הללו אין צורך לשמן את האוכל ולוודא שיש מספיק מים. הלחות הרבה משתחררת באיטיות מפתח ייעודי במכסה הסיר ושאר הלחות מתפזרת באופן יעיל בסיר עצמו כאמור, וזה מה שנותן לבישול את הטעם הייחודי". 

פשוט להניח בתנור

מלבד המראה המרשים, הארומה המיוחדת ובריאות הבישול, נראה שהיתרון הגדול ביותר של סירי "טעמי בראשית" הוא דווקא העובדה שלא צריך להתאמץ במיוחד כדי לקבל מנת גורמה "אפשר למצוא באתר שלנו מגוון מתכונים נהדרים לבישול, ביניהם גם כמה מתכונים מסורתיים, אך באמת שמספיק לשים בהם ירקות, קצת תבלינים, בשר וזהו, לסגור ולשכוח מהסיר ל-6 עד 12 שעות" 


ניתן להיכנס לחנות האונליין של "טעמי בראשית " , לפייסבוק או לאינסטגרם

וליצור קשר בטלפון: 053-7170221

תגיות