אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כוח נשי: כך מגבירים את ייצוג הנשים בהייטק אוסנת חאג' יחיא , סיגלית בכלר וליאת בן פורת | צילום: יח"צ

כוח נשי: כך מגבירים את ייצוג הנשים בהייטק

חברת אינטואיט, ש-30% מהנהלה הבכירה שלה היא נשים, מדורגת גבוה ברשימת חברות ההייטק שטוב לעבוד בהן בישראל. 3 עובדות בחברה מספרות איך יוצרים סביבה שמעודדת שוויון מגדרי

13.12.2021, 16:03 | אינטואיט ישראל, בשיתוף dun's 100

אי שוויון מגדרי הוא בעיה מרכזית בעולם הטכנולוגי - נשים עדיין סובלות מתת ייצוג משמעותי בענף ההייטק. על אף המחקרים הרבים המוכיחים כי כאשר יש נשים בתפקידי הובלה בחברות הן נוטות להיות רווחיות יותר ובעלות תדמית חיובית יותר, עדיין קיים פער מגדרי משמעותי ברוב החברות. המספרים מדברים בעד עצמם - על פי נתוני הרשות לחדשנות שיעור הנשים בתפקידים טכנולוגיים בהייטק עומד על 22% בלבד, ושיעור הנשים בתפקידי הובלה טכנולוגיים אף נמוך מכך - 18%. שיעור זה נמוך לכל הדעות, וזאת למרות העובדה כי מספר הנשים העובדות בהייטק נמצא בעלייה.

באינטואיט, ענקית פינטק אמריקאית שפתרונותיה הטכנולוגיים משפרים את התנהלותם הפיננסית של עסקים ואנשים פרטיים ברחבי העולם, כ-31% מההנהלה הבכירה היא נשים, וכ-30% מכוח האדם הכללי, המונה כ-14,500 עובדים מסביב לעולם, הינו נשים. בנוסף, החברה נבחרה פעם אחר פעם כאחת מהחברות המובילות בתעשייה עבור הורים, ובאופן כללי מדורגת כחברת הפינטק הטובה ביותר לעבוד בה, וממוקמת במקום ה- 12 ברשימת חברות ההייטק הגדולות והטובות ביותר בישראל לפי Dun's100. 

רצינו לשמוע מנשים בתפקידים טכנולוגיים באינטואיט כיצד זה בא לידי ביטוי ביום-יום, ועל החוויה האישית שלהן.

"אני מאמינה שההוכחה הטובה ביותר לכך שאינטואיט זו חברה מעולה עבור נשים, הוא הייצוג הנשי הגבוה בהנהלה של החברה", אומרת ליאת בן פורת, ראש צוות דאטה סיינס באינטואיט ישראל. "גם באתר בישראל וגם באינטואיט הגלובלית ישנן נשים בכל שכבות הניהול, כולל בתפקידים הבכירים ביותר. הדוגמה המתבקשת היא ה-CTO שלנו, מריאנה טסל".

מריאנה טסל, ישראלית במקור אשר למדה בטכניון ושירתה כמהנדסת בצה"ל, מונתה כמנהלת הטכנולוגיות הראשית של אינטואיט העולמית ב-2019. בראיון שנתנה לקראת פתיחת המשרדים החדשים של החברה בפתח תקווה, סיפרה טסל: "חלקים רבים הקריירה שלי ביליתי בחדרים שבהם הייתי האישה היחידה. אני חייבת לומר שכאן הרגשתי מיד בבית. לראות סביבך עוד נשים פשוט משנה את הדינמיקה, באופן חיובי, כי אני לא צריכה להיות מודעת למגדר שלי. אני לא מרגישה מיוחדת".

אין ספק שהיכולת להגיע לשיעור גבוה מהממוצע של נשים בתפקידי מפתח ובכלל (על אף העובדה כי עדיין יש מקום לשיפור), נובעת מהערכי הבסיס על פי הם מתנהלת אינטואיט: גיוון, שוויון והכלה הם הרבה יותר מסלוגן קליט, ובאים לידי ביטוי בפעילות העסקית היום-יומית. 

אוסנת חאג אוסנת חאג' יחיא , סיגלית בכלר וליאת בן פורת | צילום: יח"צ אוסנת חאג

"נשים בהנהלה מהוות השראה כמובן, אבל זה הרבה יותר מכך," מוסיפה בן פורת, "נשים בהנהלה מאפשרות שיח נשי בהוויה היום-יומית, ונותנות את הטון לגבי גיוס וקידום של נשים. מהניסיון שלי, ההתנהלות הניהולית הזו מחלחלת הלאה. ולראייה - העובדה שאינטואיט שמה את ההשקעה ברווחת העובדים כמטרה מרכזית יחד עם הייצוג הנשי המכובד בכל דרגות הניהול, הופכת אותה למקום עבודה מצוין עבור נשים".

אבל הפעילות של אינטואיט לקידום שוויון מגדרי לא נעצרת רק בגבולות החברה. דוגמה מצוינת לכך היא הכנס השנתי של WiDS - Women in Data Science, שאינטואיט היא נציגתו הבלעדית בישראל. כנס יוקרתי זה, ביוזמת אוניברסיטת סטנפורד, המיועד לגברים ונשים כאחד, מציג את חזית המחקר והעשייה בתחום מדע הנתונים. מטרתו העיקרית של הכנס היא לעודד נשים להוביל בתחום זה - ולכן כל הדוברים בו הינן נשים. גם השנה אינטואיט תפיק את כנס WiDS שיתקיים במרץ 2022.

סביבה מאוזנת היא הבסיס ליצירת תחושת שייכות ומעורבות

עבור אוסנת חאג׳ יחיא, מפתחת ביג דאטה ולמידת מכונה, תחושת השייכות ניזונה לא רק מפעילות החברה למען השגת שוויון מגדרי: "אינטואיט עבורי היא משפחה שתומכת ודוחפת למצוינות ולמידה. החברה מעודדת אותי לעשות עבודה משמעותית ומהנה שמתחברת לערכים, למטרות ולתשוקות שלי - כך שהעבודה שלי היא חלק ממני".

חאג' יחיא מציינת כי אינטואיט היא חברה שמציבה את העובד במקום הראשון. "זה לא מובן מאליו, וזה בא לידי ביטוי בצורה עוד יותר מורגשת בתקופה הקשה שכולנו חווינו וחווים עם הקורונה. אינטואיט נתנה לעובדים זמן להיות עם המשפחה ודאגה לבריאות הנפשית והפיזית שלנו. הערך של stronger together הוא לא סתם סיסמה", סיכמה חאג' יחיא.

ואכן, עם תחילת הקורונה, ניכר היה שהנהלת החברה הבינה את הצורך להסתגלות מידית למצב ואינטואיט הייתה מבין הראשונות שסגרה את דלתות המשרדים והכריזה על עבודה מהבית עד להודעה חדשה. התחשבות הזו בצרכים של העובדים באה לידי ביטוי גם בימי טעינה מחדש (recharge days) שהחברה מעניקה לעובדיה מדי שנה -  שבועיים בהם המשרדים בכל העולם נסגרים כדי לאפשר לעובדים לטעון מצברים ולבלות עם משפחה וחברים, או פשוט להתנתק.

כשסיגלית בכלר, מנהלת צוות דאטה סיינס, נשאלה מה לדעתה מאפשר לה לשגשג בחברה, היא הציגה זווית נוספת: "אינטואיט כארגון מודע, מחנך ומשקיע בסביבה מכילה (inclusive). זה מאפשר לכל אחד/אחת להרגיש שייך, ומתוך תחושת שייכות זו לממש את מלוא הפוטנציאל הטמון בו ולהביא את עצמו לכדי מימוש".

גיוון והכלה הם חיוניים בכל עסק כיום, מאחר ומגוון של אנשים מרקעים ומתרבויות שונות מספק איזון של קולות ומגוון מחשבות. גיוון והכלה הם יותר ממדיניות או מספר עובדים - מדובר בכיבוד הצרכים, נקודות המבט והפוטנציאל הייחודי של כל חבר צוות.

"חלק מהמאמצים באינטואיט ליצירת סביבה מכילה ממוקד בגיוס כישרונות, כך שייווצר איזון גברי-נשי, בכל הדרגות והתפקידים", מציינת בכלר. "המספרים מדהימים - כ-%45 מהעובדים והמנהלים בפעילות הדאטה סיינס אליה אני משתייכת הן נשים, והמספרים דומים בקבוצות אחרות באינטואיט. סביבה מאוזנת זו משמעותית מאוד ליצירת תחושת השייכות והמעורבות. בנוסף, זה כר פורה לצמיחה והתפתחות עבור נשים, שאחר כך יכולות לשמש השראה לנשים נוספות".

מאת:

ליאת בן פורת, ראש צוות דאטה סיינס באינטואיט ישראל

אוסנת חאג׳ יחיא, מפתחת ביג דאטה ולמידת מכונה באינטואיט ישראל

סיגלית בכלר, מנהלת צוות דאטה סיינס באינטואיט ישראל 


תגיות