אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם חללי העבודה של פתאל מצדיקים את ההשקעה בהם? מתחם עבודה של Rooms. היקף הפעילות עדיין אינו מהותי לרשת פתאל |

האם חללי העבודה של פתאל מצדיקים את ההשקעה בהם?

פתאל וורקספייס, שרשת המלונאות מחזיקה בה ב־90% ומנכ"ל עזריאלי לשעבר יובל ברונשטיין ב־10%, ייצרה בחללי העבודה המשותפים Rooms הכנסות בכ־113 מיליון שקל בשלוש שנים, בלי אזכור רווח או הפסד. פתאל: "לא נדרש פרסום תוצאות בנפרד"

02.10.2023, 06:36 | גיל קליאן

לאור הקשיים בענף השכרת המשרדים לטווח קצר, קשה לא לתהות מה קורה עם פעילות Rooms מקבוצת פתאל, המשותפת לחברת המלונות המשפחתית וליובל ברונשטיין, לשעבר מנכ"ל עזריאלי. אף שמדובר בפעילות המרכזת השקעות ותשומת לב ניהולית, בפתאל החליטו לא לדווח עליה כמגזר פעילות נפרד. האזכור היחיד בדיווח הכספי של פתאל למשקיעים מגיע בדו"ח השנתי.

בדו"ח שפורסם בסוף מרץ השנה ציינה פתאל כי Rooms, שהחלה לפעול ב־2019, מרכזת נכון למועד הדיווח תשעה מתחמים פעילים, בתל אביב, רעננה, בני ברק, פתח תקווה ומודיעין, ששטחם הכולל 35 אלף מ"ר. 14 אלף מ"ר נוספים אמורים להיפתח עד סוף 2023.

פתאל וורקספייס — חברה־בת, שפתאל הציבורית מחזיקה ב־90% ממניותיה וברונשטיין ב־10% — מרכזת את פעילות Rooms ושותפה גם ב־50% בחברת Switch-Up, שעוסקת בהתאמה והקמה של משרדים שאינם חללי עבודה משותפים. פעילות זו מרכזת שטחים גדולים יותר של כ־116 אלף מ"ר ומייצרת הכנסות גבוהות מאלה של חללי העבודה המשותפים.

על פי הדו"ח השנתי, פעילות Rooms ייצרה הכנסות של 72.5 מיליון שקל ב־2022 לעומת 28.8 מיליון שקל ב־2021 ו־11.6 מיליון ב־2020. פעילות Switch-Up ייצרה הכנסות של 141 מיליון שקל ב־2022 לעומת 42 מיליון שקל ב־2021 ו־22 מיליון ב־2020. צמיחה זו הגיונית לנוכח פתיחת המתחמים החדשים והמשך ההתרחבות, אבל אי אפשר להבין באמצעותה דבר על רווחיות הפעילות. למעשה, פתאל אינה מספקת למשקיעיה את המידע הזה. עם זאת, נראה כי ההכנסות שהפעילות מייצרת עדיין אינן מצדיקות את הכספים שהושקעו בה. בהנחה שהושקעו 4,000 שקל לכל מ"ר של חללי עבודה משותפים, הרי שבמשך שלוש שנים הושקעו בהם 200 מיליון שקל, בעוד הפעילות ייצרה הכנסות של 113 מיליון שקל — וזאת מבלי להביא בחשבון את דמי השכירות והוצאות התפעול במתחמים.

פתאל אינה חייבת לדווח על רווח או הפסד ב־Rooms, שכן פעילותה אינה מהותית לקבוצת פתאל, שהכנסותיה ב־2022 כולה עמדו על כ־5.5 מיליארד שקל. אבל מדובר בפעילות בעלת אופי אחר לעומת המלונאות, שגם כיכבה עד מרץ 2023 במצגות החברה תחת הכותרת "זיהוי מגמות בשוק משתנה". מאז החברה ויתרה על השקף הזה, אבל עדיין מעניין לדעת אם זיהוי המגמות בשוק המשתנה אכן מסב לפתאל רווחים, או שחלילה מדובר בתחום מדמם.

מטעם פתאל מנהל את פעילות Rooms נדב פתאל (38), בנו של מייסד הרשת דוד פתאל, שגם מכהן כסמנכ"ל שיווק וטכנולוגיה בקבוצה. בפברואר שודרג שכרו של הבן, אם כי בלחץ המוסדיים ויתרו בחברה על מנגנון העלאת שכר אוטומטי שהוא אמור היה לקבל. לפי התנאים שאושרו לבסוף, זכאי נדב פתאל לשכר חודשי של 97 אלף שקל ברוטו (צמוד מדד) ולבונוס שנתי עד תקרה של חמש משכורות — הוצאה תפעולית, שעלולה להקשות על מיזם חללי העבודה המשותפים לרשום רווח.

מפתאל נמסר בתגובה כי "פעילות מתחמי העבודה, הפועלים באזורי הביקוש המרכזיים בישראל, צומחת בקצב עקבי וזוכה לשיעורי תפוסה גבוהים ותשואות טובות. אנו פועלים בשקיפות מלאה מול המשקיעים, עם זאת, הפעילות עדיין אינה מהותית לרשת פתאל, והחברה לא נדרשת בשלב זה לפרסם את תוצאות הפעילות בנפרד".

תגיות