אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צרות באילינוי עלולות לגרום לתספורת לבעלי החוב של אנקור יהונתן כהן, מייסד אינפין, שהביאה לארץ את אנקור | צילום: אייל יצהר

צרות באילינוי עלולות לגרום לתספורת לבעלי החוב של אנקור

חברת ביטוח בארה"ב שעובדת עם אנקור הזדמנויות, הפועלת בתחום הרפואה הדחופה, שינתה את תנאי המבוטחים. עקב כך נגרמה ירידה חדה בגבייה, שגרמה לאנקור לדווח שלא תוכל לעמוד בהתניות הפיננסיות שקבעה כשגייסה חוב של 190 מיליון שקל בת"א

19.03.2023, 07:00 | אלמוג עזר

הסתבכות של חברת ביטוח באילינוי עלולה להסתיים בתספורת כואבת לבעלי חוב באחוזת בית. ביום רביעי האחרון דיווחה חברת אנקור הזדמנויות כי ירידה חדה בהכנסות גורמת לה שלא לעמוד בהתניות הפיננסיות שקבעה בעת שגייסה אג"ח בהיקף של 190 מיליון שקל בת"א לפני שנה בלבד. זאת, לאחר שתכיר בהפרשה של 40 מיליון דולר. במסגרת ההתניות, ה־EBITDA המתואם לא יפחת מ־25 מיליון דולר ויחס החוב לא יעלה על פי 5 מה־EBITDA.

אנקור הזדמנויות, בשליטת אנקור נכסים, פועלת בשני תחומים: רפואת שיניים ורפואה דחופה. בתחום רפואת השיניים מחזיקה החברה ב־35 מרפאות ב־10 מדינות בארה"ב. כמו כן, היא מפעילה 16 מרכזי רפואת חירום, 2 מרפאות משפחה ומרכז טיפול נמרץ בטקסס. מרכזי הרפואה הדחופה של החברה פועלים באופן עצמי מול חברות הביטוח בארה"ב, ללא התחייבות למבטח ספציפי.

על פי החברה, ברבעון הרביעי של 2022 נרשמה ירידה חדה בהיקפי הגבייה מחברות הביטוח של המטופלים. הירידה החדה ביותר נעשתה בעקבות ההחלטה של חברת הביטוח Blue Cross Blue Shield הפועלת באילינוי להקטין את התשלומים עבור טיפולי מבוטחים באופן חד־צדדי. בלו שילד, שסיפקה למבוטחיה כיסוי מלא או חלקי עבור טיפולים רפואיים, אחראית ל־53% מהירידה בגבייה. השינויים בתמחור בלו שילד נעשו, ככל הנראה, בעקבות בעיות תפעוליות בחברה. בלו שילד הנהיגה שינויים באופן ההגשה והטיפול בתביעות, שהאריכו את משך הזמן בטיפול בהן. בתוך כך, הממשל באילינוי הטיל קנס שני בתוך שנה על החברה לאחר שסגרה חלק מסניפיה וגרמה למבוטחיה להמתין חודשים ארוכים לטיפול רפואי. על בלו שילד הוטלו קנסות של כמיליון דולר. אנקור עדכנה את בעלי החוב כי הירידה בגבייה בתחום פעילות הרפואה הדחופה נמשכה גם לתוך הרבעון הראשון של 2023 ומבהירה כי "מגמת הירידה בגבייה בגין תביעות עבר אינה ייחודית לחברה".



בעקבות הירידה בהיקפי הגבייה וההכרה ב־40 מיליון דולר כחובות אבודים, צפוי הונה העצמי של אנקור לסוף 2022 לעמוד בין 75 ל־80 מיליון דולר. נכון לסוף הרבעון השלישי של 2022, החברה החזיקה מזומנים בהיקף של 32 מיליון דולר. יתרת החייבים תסתכם ב־60 מיליון דולר לעומת הכנסות של 172 מיליון דולר ב־2021. בפברואר 2022 הנפיקה אנקור אג"ח בת"א בהיקף של 55 מיליון דולר, בריבית של 7%. זאת לאחר שבעלת השליטה בה, אנקור פרופרטיז, הנפיקה שלוש סדרות אג"ח בשוק המקומי. האיגרות מובטחות בשעבוד ראשון על תזרים המזומנים.

בעקבות השינויים הדרמטיים במצב החוב שלה, אנקור זימנה את בעלי האג"ח ליום חמישי, 23.3, על מנת להצביע על שינוי אמות המידה בשטר הנאמנות. במסגרת הזימון מתחייבת החברה שאם תפר את ההתניות הפיננסיות, תשלם עוד 0.75% בריבית וכי ההתבססות על ה־EBITDA בהתניות תהיה לפי הכספים שמתקבלים בפועל ולא על פי הצפי השנתי (כפי שהוחלט בעת ההנפקה והיה נהוג עד כה). עוד קבעה כי המייסד והבעלים של החברה־האם קבוצת אנקור, ד"ר בהראט סנאגני, יספק הלוואת בעלים בהיקף של 10 מיליון דולר, בין היתר על מנת לבצע פדיון מוקדם של האג"ח בהיקף של 15 מיליון דולר. הרכישה תבוצע בעיקר על ידי רכישת אג"ח מהמוסדיים, שאיתם נפגשו נציגי החברה בשבוע שעבר. מחזיקי האג"ח הגדולים הם קרנות הנאמנות של מור, עם אג"ח בהיקף של 34 מיליון שקל, וקרנות הנאמנות של IBI, עם אג"ח בהיקף של 21 מיליון שקל.

אנקור קבעה כי היא פועלת באופן מיידי לצמצם עלויות. במסגרת פעולותיה היא הפחיתה את הוצאות התפעול על כל מרפאה מ־390 אלף דולר ל־350 אלף דולר וסגרה 3 מרפאות שלא עמדו בתוכנית העסקית. בנוסף, בעלת השליטה, אנקור נכסים, ויתרה על דמי הניהול לשנת 2022, העומדים על 10 מיליון דולר.

ביום ההודעה צנח שווי האג"ח של אנקור הזדמנויות ב־24%, אולם תיקן יום לאחר מכן ב־17%. מתחילת השנה ירד שווי האג"ח ב־11.6% והתשואה ברוטו שלו עומדת על 16.6%, אף שהמח"מ (משך חיים ממוצע) שלו עומד על 2.4 שנים בלבד. שווי סדרה כולה ירד ל־158 מיליון שקל.

אנקור הזדמנויות ואנקור נכסים, בדומה להרבה חברות זרות שהגיעו לבורסה המקומית על מנת להנפיק חוב, מאוגדות באיי הבתולה הבריטיים, או בכינוין האחר – חברות BVI. חברות BVI אחרות שגייסו הון בצורה זו בתל אביב הן אולייר וסטרווד, שהגיעו לחדלות פירעון.

חברת החיתום שהייתה אחראית על הבאת אנקור לישראל היא אינפין, שהקים יהונתן כהן, בעל השליטה לשעבר בחברת האשראי החוץ־בנקאי גיבוי – שקרסה והגיעה לחדלות פירעון.

יהונתן כהן, מייסד אינפין, שהביאה לארץ את אנקור

תגיות