אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה אישרה: בזק תוכל להפוך לחברה ללא גרעין שליטה מטה בזק בחולון | צילום: REUTERS/Amir Cohen

הממשלה אישרה: בזק תוכל להפוך לחברה ללא גרעין שליטה

לאחר אישור הכנסת, בעלי השליטה בחברת התקשורת, קרן סרצ'לייט ואיש העסקים דוד פורר, יוכלו "לפזר" את המניות בבורסה ללא הליך של מכירה מסודרת; החוק החדש יאפשר לגופים זרים לרכוש מניות בזק גם ללא משקיע ישראלי בכפוף לאישורים ביטחוניים

05.03.2023, 20:37 | גולן חזני

הממשלה אישרה היום את תיקון חוק הבזק, שמאפשר את הפיכתה לחברה ללא גרעין שליטה - מהלך שנחשף בכלכליסט.

מדובר ביוזמה של משרד התקשורת בתקופת השר הקודם, יועז הנדל, והמנכ"לית לירן אבישר. ואולם השר החדש שלמה קרעי איפשר את יציאתה לדרך מתוך הבנה כי מדובר בהפחתת רגולציה והגברת התחרות בשוק התקשורת.

היוזמה אמורה עתה לקבל כעת את אישור הכנסת, ולאחר מכן - את חתימת שרי האוצר והתקשורת.

מי שייהנו מהמהלך הם בעלי השליטה בבזק - קרן סרצ'לייט ואיש העסקים דוד פורר; זאת מאחר שבאמצעות חברת ב-יקום בה הם שולטים בבזק, הם יוכלו לפזר את המניות בבורסה, בכפוף לקבלת אישור מראש הממשלה ושר התקשורת, ולא לנהל הליך של מכירה מסודרת שנחשב קשה יותר.

לדברי קרעי, "הפחתת הרגולציה תוביל להקטנת ריכוזיות ולצמיחה כלכלית שכל הציבור הישראלי ייהנה מפירותיה. במידה שבי-קום תמצא לנכון לפזר את גרעין השליטה, הדבר ייבחן פרטנית ובכפוף לשיקולים ביטחוניים ומשפטיים, וידרוש החלטה משותפת של שר התקשורת וראש הממשלה".

בי-קום תוכל למכור את המניות בבזק רק לאחר החתימה הסופית על הצו בעוד כמה שבועות. בבי-קום הכחישו לאחרונה כוונה למכור נתח מהאחזקה, אבל בשוק מעריכים שבמחיר הנכון תחל מכירה הדרגתית של המניות.

החוק החדש יאפשר לגופים זרים לרכוש מניות בזק גם ללא משקיע ישראלי בכפוף לאישורים ביטחוניים מיוחדים. גופים מוסדיים מקומיים יוכלו להחזיק עד 7.5% בחברה כל אחד לעומת 5% כיום. מגבלה דומה הוסרה באחרונה גם על סלקום ופרטנר.



תגיות