אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דחיפה ללמונייד: קרן ג'נרל קטליסט תשקיע עד 150 מיליון דולר בצירוף מבוטחים חדשים מטה למונייד בתל אביב. עסקה שתקדם את החברה לרווח. |

דחיפה ללמונייד: קרן ג'נרל קטליסט תשקיע עד 150 מיליון דולר בצירוף מבוטחים חדשים

קרן ההון סיכון האמריקאית, שהיא אחת המשקיעות הוותיקות בלמונייד, תממן 80% מעלות רכישת הלקוחות ותקבל בתמורה עמלה של 16% מהפרמיות בביטוחים שיימכרו ללקוחות החדשים. החברה הישראלית מאמינה כי העסקה תסייע לה לעבור לרווחיות בצורה מהירה יותר. המנכ"ל המשותף דניאל שרייבר: "אנו מאמינים שבאמצעות התוכנית נצליח להאיץ את הצמיחה שלנו"

29.06.2023, 14:00 | ירדן רוז'נסקי

עם הפנים לרווחיות: חברת הביטוח הדיגיטלית למונייד דיווחה היום על ייחודית שבתקווה תסייע לה להתקדם לקראת רווחיות - מילת המפתח מבחינת המשקיעים בעת הנוכחית.

אחת המשקיעות הוותיקות בלמונייד, קרן ההון סיכון האמריקאית ג'נרל קטליסט, תממן עבורה 80% מעלות רכישת הלקוחות החדשים, וזאת החל מה-1 ביולי. הקרן תקבל בתמורה עמלה של 16% מהפרמיות הנובעות מהביטוחים מבחינת למונייד מדובר בתחליף לשיתוף הפעולה של חברות הביטוח המסורתיות עם סוכני הביטוח.

במודל הקלאסי של עולם הביטוח, החברה מוכרת פוליסות ביטוח ללקוח, שמשלם עבורן פרמיות. גיוס לקוחות חדשים עולה כסף, שכן הוא כרוך בהוצאות, דוגמת שיווק ופרסום. עלות גיוס הלקוח נקראת בקצרה CAC, ראשי תיבות של Costumer Acquisition Costs. לפי למונייד, ההחזר מהלקוח של החברה עומד על פי 3 מה-CAC שלו.

מכיוון שההחזר האמור מתפרס על פני תקופה ארוכה של מספר שנים, נוצר פער תזרימי שמכביד על החברה ועל היכולת שלה להציג שורה תחתונה חיובית. שיתוף הפעולה עם ג'נרל קטליסט אמור לצמצם את הפער התזרימי הזה, ובסופו של דבר לקרב את למונייד למעבר לרווחיות בצורה מהירה יותר.

כמו כן, לפי למונייד, העסקה עם ג'נרל קטליסט תחסוך לה את הצורך לפנות לסוכני ביטוח על מנת לשווק את הפוליסות שלה, ובהתאם יחסוך לה בתשלומי עמלות - היא אף תעניק לה את היכולת לשמור את מלוא תשלומי הפרמיות אצלה, וזאת לאחר החזר ההשקעה.

לפי הדיווח של החברה לבורסת ניו יורק (NYSE), שם היא נסחרת, ההשקעה של ג'נרל קטליסט תעמוד על עד 150 מיליון דולר. למונייד לא נוקבת במשך הזמן שבו העלות תוחזר באמצעות הפרמיות שייגבו, אולם לפי הערכות של מקורבים לעסקה מדובר על בין שנתיים לשלוש שנים.

ברבעון הראשון של השנה הנוכחית היקף ההכנסות של למונייד זינק ב-115% והגיע ל-95.2 מיליון דולר, אולם בשורה התחתונה נרשם הפסד של 65.8 מיליון דולר. מדובר אמנם בצמצום המינוס, בהשוואה להפסד של 74.8 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2022, אולם עדיין זהו המפסד מהותי, שנובע גם מעלות רכישת הלקוחות.

דניאל שרייבר, מייסד ומנכ"ל משותף בלמונייד, אמר בעקבות העסקה כי "אנחנו מאמינים שבאמצעות התוכנית החדשה נצליח להאיץ את הצמיחה שלנו בלי לגרוע מתזרים המזומנים ומבלי להידרש לדילול מנייתי". דברים דומים השמיע פרנאב סינגאבי, שותף-מנהל בג'נרל קטליסט, שאמר כי "אנחנו מאמינים שהתוכנית תעניק ללמונייד מאזן נקי שמאפשר להשקיע בצמיחה".

שרייבר שם את האצבע על נקודה חשובה. נוכח עליית הריבית שנועדה להילחם באינפלציה, משקיעים רבים בורחים מנכסי סיכון ושוק ההנפקות כמעט נסגר לחלוטין. גיוס כספים באמצעות הנפקת מניות בעת הזו הוא לא משתלם עבור חברות רבות. אף שמניית למונייד עלתה ב-22% מתחילת השנה לשווי של 1.2 מיליארד דולר, הוא עדיין רחוק משווי השיא של החברה שנרשם בפברואר 2021 שעמד על 8.9 מיליארד דולר. ואכן, אילו הכסף מג'נרל קטליסט היה מגוייס באמצעות הנפקת מניות, ומתבצע על בסיס מחיר השוק הנוכחי, הוא היה גורר דילול של כ-10% עבור יתר בעלי המניות.

ג'נרל קטליסט הובילה את סבב גיוס B של למונייד, שנערך בסוף 2016 כשהחברה עוד הייתה פרטית, שבו גוייסו 34 מיליון דולר. מאז החברה הונפקה בנאסד"ק, וכיום, לפי הנתונים של מרקט סקרינר, הקרן מחזיקה בכ-1% ממניות החברה.


תגיות