אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכנסת השיבה לבג"ץ: נגד הקפאת חקיקת ההפיכה המשטרית ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין | צילום: EPA/GIL COHEN-MAGEN / POOL

הכנסת השיבה לבג"ץ: נגד הקפאת חקיקת ההפיכה המשטרית

בתשובה לעתירה למתן צו ביניים שימנע את המשך חקיקת חוקי ההפיכה המשטרית נימקה הכנסת את התנגדותה: החקיקה טרם הסתיימה, ובג"ץ פסק בעבר שהוא לא מתערב בעיצומם של הליכי החקיקה

12.03.2023, 17:35 | צבי זרחיה

הכנסת שיגרה היום (א') את תשובתה לבג"ץ בעתירה למתן צו ביניים שימנע את המשך חקיקת חוקי ההפיכה המשטרית, ובה הביעה את התנגדותה לכך.

העתירה בעניין הוגשה על ידי התנועה הדמוקרטית האזרחית, ד"ר אבי עופר, חמוטל גורי, פרופ' אבשלום אליצור, עודה בישארה (בשאראת), עירית שמיר ואורני פטרושקה ועל ידי עו"ד גלעד שר. העותרים גם טענו בעתירה כי נבצר מראש הממשלה בנימין נתניהו להמשיך ולמלא את תפקידו.

לפני חודש הורתה שופטת בית המשפט העליון ענת ברון לכנסת, כמו גם לנתניהו, ליו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן וליו"ר הכנסת לתת את תשובתם. נציגי הכנסת צורפו כמשיבים אך ורק לעניין העתירה להפסקת הליכי החקיקה.

יצוין כי בימים אלה מקדמת הכנסת להצבעה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק יסוד השפיטה - תיקון הפרדת רשויות, שנועדה למנוע מבג"ץ פסילת חוקי יסוד שנחקקו בכנסת, ומשנה את הרכב חברי הוועדה לבחירת שופטים. בקואליציה מבקשים להשלים את החקיקה בקריאה השנייה והשלישית בתוך פחות משלושה שבועות, בטרם יציאת הכנסת לפגרת הפסח.

בתשובתה היום לבג"ץ של עו"ד ענת גולדשטיין, הממונה בפועל על ייצוג הכנסת בערכאות, נטען כי "דין הבקשה למתן צו הביניים להידחות. כפי שקבע בית המשפט לא אחת מטעמי כיבוד בין רשויות, בית המשפט אינו נוהג להתערב בהליכי חקיקה המצויים בעיצומים. בית המשפט פסק באופן עקבי בעתירות שבהן הועלו טענות לפגמים שנפלו בהליך החקיקה והוגשו בעיצומם של תהליכים אלה, וקבע כי דרך המלך לבחינת טענות אלה היא בעתירה שתוגש לאחר שהליכי החקיקה הסתיימו. אין אפוא כל הצדקה להיעתר לסעד מרחיק הלכת המבוקש בבקשה, אשר עניינו הליכי חקיקה בעודם בעיצומם בניגוד לעמדת בית המשפט".

תגיות