אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשיא עליבאבא: "ג'ק מא במצב טוב - ומאושר" ג'ק מא | צילום: גטי

נשיא עליבאבא: "ג'ק מא במצב טוב - ומאושר"

מייקל אוונס אמר את הדברים ברקע השמועות לגבי מייסד ענקית המסחר המקוונת, שהסתכסך עם הרגולטורים בסין; לדבריו, מא נותר בעל המניות הגדול ביותר של עליבאבא

16.06.2023, 11:42 | חדשות חוץ

ג'ק מא, מייסד עליבאבא, "בחיים" ו"מאושר", כך לדברי נשיא ענקית המסחר המקוון הסינית. "דבר ראשון ג'ק בחיים. הוא במצב טוב ומאושר. הוא יצירתי. הוא חושב. הוא מלמד באוניברסיטה בטוקיו ומבלה יותר זמן בסין", אמר מייקל אוונס בכנס Viva Tech בפריז. הדברים נאמרו על רקע השמועות המתמשכות לגבי פעילותו של מא מאז הסתכסך עם הרגולטורים בסין.

השאלה על מא הופנתה לאוונס על ידי מוריס לוי, יו"ר סוכנות הפרסום הצרפתית פובליסיס. העניין העולמי במצבו של מא החל בעקבות הלחץ הרגולטורי שהופעל על החברות שבבעלותו מאז נובמבר 2020, אז בוטלה ההנפקה המצופה של חברת הפינטק של מא, אנט גרופ. שנה לאחר מכן הוטל על עליבאבא קנס של 2.8 מיליארד דולר. במקביל הוגברה הרגולציה על כלל מגזר הטכנולוגיה בסין, במיוחד בתחומי התחרות ושמירה על פרטיות.

מא נעלם מעין הציבור למשך כמה חודשים באותה תקופה, ועלה חשש לגורלו. אולם ב-2021 הוא נצפה בספרד ובמדינות נוספות באירופה, ובשנה שעברה דווח כי הוא מבלה זמן ניכר ביפן. מוקדם יותר השנה הוא נצפה בחזרה בסין, מה שעורר את ההשערה שתוקל הרגולציה על סקטור הטכנולוגיה.

אוונס ציין עוד כי מא נותר בעל המניות הגדול ביותר של עליבאבא, מה שמסמל לדבריו את המחויבות שלו לחברה. "זו החברה שלו. אכפת לו מהחברה היום כפי שהיה בהתחלה, ואני מעריך שזה יימשך כל עוד עליבאבא וג'ק מא אתנו".

אוונס התייחס בכנס גם לתוכניות העתידיות של עליבאבא. לדבריו, החברה מתכוונת להשיק את אחד מאתרי המסחר המקוון שלה גם באירופה: "תראו משהו שנקרא טמאל (Tmall) שיש לנו בסין שיהפוך להיות טמאל באירופה, ופירוש הדבר שנשרת מותגים וצרכנים מקומיים". עוד הוסיף כי החברה השיקה פיילוט בספרד "שיתרחב באירופה".

כיום פועל באירופה האתר עליאקספרס של עליבאבא, ששולח לצרכנים את הסחורה המוזמנת מסין, כך שלעתים זמני המשלוח ארוכים. לפי אוונס, היוזמה החדשה פירושה שהמוצרים שיימכרו בטמאל האירופי יהיו בתוצרת מקומית. בשלב זה לא ברור אם האתר ימוזג לתוך עליאקספרס. "אירופה נמצאת בראש סדר העדיפויות של כל העסקים שיש להם שאיפות בינלאומיות", אמר אוונס. "אני מתייחס בעיקר לעסקי מסחר מקוון בינלאומיים, עסקי ענן ועסקי לוגיסטיקה".


תגיות