אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך הופכים את ההתחדשות העירונית בפריפריה למציאות בשטח?

התחדשות עירונית היא ללא ספק אחד המפתחות להגדלת ההיצע בשוק הדיור, אך מדוע לא רואים התחדשות עירונית בפריפריה? עו"ד גלעד ברון, שותף מייסד, ברון ושות' - משרד עורכי דין, מדבר על מגמה חיובית מבחינת כמות הפרויקטים בצפון ובדרום, על הסיבות ועל הפתרונות הקיימים בשוק

12.10.2022, 12:25 | בשיתוף מרכז הנדל"ן

על רקע הפעילות הניכרת של התחדשות העירונית באזור המרכז, עולה השאלה מדוע בפריפריה קמים הרבה פחות פרויקטים, אשר יכולים לשדרג את ערך הדירות ואת איכות החיים של התושבים?

לדברי עו"ד גלעד ברון, שותף מייסד, ברון ושות' - משרד עורכי דין, המתמחה בהתחדשות עירונית ובמיסוי מקרקעין, אומר כי למרבה השמחה, ישנה עלייה במספר הפרויקטים המשמעותיים בצפון ובדרום המדינה, לצד עלייה בהתעניינות בפרויקטים בפריפריה מצד חברות מובילות שעבדו במרכז.

עו"ד ברון מסביר כי הקושי של התחדשות עירונית בפריפריה הוא פשוט וידוע - היעדר כלכליות לאור מחירי הקרקע ומחירי המכירה מול עלויות הבנייה, מה שפוגע בכדאיות הכלכלית ומונע קידום פרויקטים.

עם זאת, עו"ד ברון מספר על החלטות ממשלה לקידום היתרי בנייה להתחדשות עירונית בפריפריה, מתוך הצורך להתמודד לא רק עם ההיבט הכלכלי אלא גם ההיבט החברתי, אשר שואפות לשפר את איכות החיים של התושבים ומתן אפשרות למגורים בדירות מוגנות, חדשות ומודרניות. בין ההצעות שעלו מצד הממשלה לפתרון הקושי ניתן למצוא איתור מראש של מתחמים בעלי פוטנציאל, קידום הנושא הסטטוטורי, הטבות מס לחברות שיפעלו בפריפריה, פתרונות בעולם המימון ועוד.

מה חושב עו"ד ברון על הגדלת זכויות בנייה בתור פתרון עבור פרויקטים בפריפריה? ומה הופך אותו לאופטימי בנוגע לעתיד ההתחדשות העירונית ברחבי המפה? הצטרפו אלינו לדיון המלא.


תגיות