אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

TechTlv 2022

המדען הראשי במיקרוסופט: "פיתחנו בינה מלאכותית שמפתחת מאוד את כישורי הקריאה"

אתר הדברים אמר ד"ר תומר סיימון המדען הראשי, מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, בוועידת TechTlv של כלכליסט. לדבריו: "קריאה היא אחד הכישורים הקריטיים ביותר להתפתחות של תלמידים. הטכנולוגיה נותנת להם פידבק על כישורי הקריאה"

29.11.2022, 11:50 | עירד עצמון שמאייר

"אני רוצה לדבר על פיתוחים מדהימים בבינה מלאכותית בשנים האחרונות", סיפר ד"ר תומר סיימון המדען הראשי, מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. "בשנתיים האחרונות, כנראה קראתם על החידוש ואולי השתמשתם בו. בארבע השנים האחרונות קרה השינוי הגדול".

"תחשבו כמה תמונות אתם מצלמים. עד שאנחנו לא מסתכלים על התמונות, אנחנו לא יודעים מה יש שם. תחשבו כמה תמונות נמצאות בארכיונים. לא נוכל לנתח את ההיסטוריה אם לא נוכל לנתח ולהמיר את התמונות האלה לטקסט. פתאום יש בינה מלאכותית שיכולה לסייע לנו לתאר מה נמצא בכל תמונה; לנתח את התמונה ולהמיר אותה לטקסט".

"אם בעבר היינו צריכים לפתח בינה מלאכותית חדשה לכל פונקציה, כיום הבינות המלאכותיות הגדולות מורכבות ממודל אחד שיכול לבצע הרבה מאוד משימות. אני לוקח מודל אחד והוא יכול לזהות גם טקסטים וגם תמונות של סוסים, כלבים, וחתולים. אני רק צריך לשפר אותו ולא לפתח בינה חדשה מאפס. המודל הזה יודע לקבל כל סוג של מידע. אם פעם הייתי צריך לקחת תמונה של חתול, היום הבינה יכולה לצוות לו גם טקסט שקשור בחתולים".

"כיום בשנת 2022, רוב התוכן שאנחנו רואים זה וידאו. אנחנו לומדים, צופים, משתפים את החיים בווידאו. היום מערכת ניתוח הוידאו שלנו מורכבת מ-30 מודלים שמנתחים בין אם שמע ובין אם צפייה. נגיד, אני מעלה סרט חתונה ורק רוצה למצוא הפריימים שבהם הכלה נראית הכי טוב, אז אנחנו יכולים לעשות זאת בקלות. בעזרת מודל חדש, אנחנו יכולים לנתח את הטקסט שמופיע על ה-Clapper Board וכך לחסוך 85% מזמן של תהליך העריכה של סרטי קולנוע באמצעות הניתוח הראשוני של הטקסטים שמופיעים על הקלאפר".

"אם הייתי לומד רפואה ב-1950, לא הייתי צריך ללמוד ידע חדש לאורך הקריירה שלי. לעומת זאת, כיום הידע הרפואי בעולם מכפיל את עצמו תוך כמה חודשים. רק בישראל יש מעל 20 טרה-בייט של טקסט שרופאים מקלידים מדי שנה, שלא נעשה בו שימוש. תחשבו כמה חווית המטופל תוכל להשתפר. אדם מגיע למיון עם רגל שבורה, אבל הוא מדווח גם על כאבי בטן. אפשר לנתח את כל הנתונים האלה יחד ולאותת לרופא על חשד לסרטן".

"קריאה היא אחד הכישורים הקריטיים ביותר להתפתחות של תלמידים. בקבוצת החינוך שלנו פיתחו בינה מלאכותית שמסייעת לתלמידים לפתח את הכישורים הללו. עד היום, מורים היו נותנים הערות על הקריאה של התלמידים. אבל בעזרת המערכת שלנו, התלמידים מדברים עם המחשב והמחשב נותן להם פידבק על כישורי הקריאה שלהם, ונותנת להם המלצות קריאה אישיות שיעזרו להם".

"כמות הפגישות בעבודה עלתה ב-250% ואנחנו לא יכולים להגיע לכל הפגישות. בעזרת בינה מלאכותית שפותחה במרכז מחקר ופיתוח, נוכל לקבל סיכום אישי עם הפניות רלוונטיות אלינו – מתי הזכירו את השם שלנו, מתי המנהל שלנו דיבר וכדומה. במקום לצפות בהקלטה של פגישה באורך שעתיים, נוכל לחלץ מתוכה תובנות. זוהי דמוקרטיזציה של AI; תהליך שמנגיש בינה מלאכותית לכולם ללא צורך להיות מהנדסי AI".

תגיות