אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבעלים של פטגוניה מעביר הרשת לקרן צדקה: "כדור הארץ הוא בעל המניות היחיד שלנו" איבון צ'וינרד, מייסד פטגוניה | צילום: Patagonia

הבעלים של פטגוניה מעביר הרשת לקרן צדקה: "כדור הארץ הוא בעל המניות היחיד שלנו"

המיליארדר איבון צ'וינרד הודיע כי כל הרווחים שלא יושקעו חזרה בניהול מותג בגדי הטיולים וציוד המחנאות - ייתרמו למאבק בשינוי אקלים. להערכתו מדובר ב-100 מיליון דולר בשנה

17.09.2022, 17:32 | חדשות חוץ

המייסד המיליארדר של מותג בגדי הטיולים וציוד המחנאות פטגוניה (Patagonia) מסר את החברה לקרן צדקה. באתר ה-BBC דיווחו כי איבון צ'וינרד (Yvon Chouinard) הודיע שכל הרווחים שלא יושקעו חזרה בניהול העסק - ייתרמו למאבק בשינויי האקלים. בהתאם, באתר החברה עדכנו כי "כדור הארץ הוא בעל המניות היחיד שלנו".

המותג ידוע כבר בקידום מטרות סביבתיות, ואף פרסם קמפיין תחת הסיסמה "אל תקנו את הז'קט הזה" ובו ביקשו מהקונים להביא בחשבון את העלויות לסביבה. בכל זאת, על אף הקריאה ללקוחות לרכוש רק מה שהם זקוקים לו, המכירות של המותג ממשיכות לעלות.

פטגוניה הוקמה ב-1973 ולפי ההערכות ההכנסות של החברה עמדו השנה על 1.5 מיליארד דולר, זאת בעוד שהונו של צ'וינרד (83) מוערך ב-1.2 מיליארד דולר. לדבריו, הרווחים שייתרמו לארגונים הסביבתיים יסתכמו בסביבות 100 מיליון דולר, בהתבסס על האיתנות הפיננסית של החברה. "על אף גודלו הרב, המשאבים של כדור הארץ אינם אינסופיים, וברור שחרגנו מהם", אמר בנוגע להחלטה שלו לוותר על הבעלות. "במקום להוציא ערך מהטבע ולהפוך זאת לעושר, אנחנו משתמשים בעושר שפטגוניה יוצרת כדי להגן על המקור".

פטגוניה זוכה לפופולריות בעיקר בקרב צרכנים אמידים ובעלי מודעות סביבתית. בין הלקוחות שלה נמנים הנסיכים הבריטים וויליאם והארי, שנצפו לובשים את המעילים של המותג.

חנות רשת פטגוניה בוושינגטון, צילום: אי פי איי חנות רשת פטגוניה בוושינגטון | צילום: אי פי איי חנות רשת פטגוניה בוושינגטון, צילום: אי פי איי

עד כה תרמה החברה 1% מהרווח השנתי שלה לארגונים סביבתיים, ואף התחייבה לאמץ נהלים ידידותיים לסביבה. אך כעת צ'וינרד טען כי ברצונו לעשות יותר. לדבריו, הוא בתחילה שקל למכור את החברה ולתרום את הכסף לצדקה, כשאפשרות נוספת הייתה להפוך אותה לחברה ציבורית. אך לטענתו שתי האופציות היו מחייבות ויתור על השליטה בעסק. "גם על חברות ציבוריות עם כוונות טובות מופעל לחץ רב לייצר רווח במהירות על חשבון אחריות ארוכת טווח", טען.

לפיכך החליט ביחד עם אשתו ושני ילדיו הבוגרים להעביר את הבעלות לשתי ישויות חדשות. The Patagonia Purpose Trust שמנוהלת על ידי המשפחה נותרה בעלת השליטה בחברה, אך לפי צ'וינרד תחזיק רק ב-2% מכלל המניות שלה. קולקטיב הולדפסט (Holdfast Collective) – ארגון צדקה אמריקאי שנלחם במשבר האקלים – מחזיק כעת בכל המניות ללא זכויות ההצבעה, כלומר ב-98% מהחברה.

"בכל שנה הכסף שאנחנו מרוויחים אחרי שמשקיעים בחזרה בעסק יופץ כדיבידנד לעזור להילחם במשבר", הסביר. "בתקווה המהלך הזה ישפיע על יצירת סוג חדש של קפיטליזם שלא יסתכם בכמות מצומצמת של עשירים והרבה עניים", אמר בראיון לניו יורק טיימס. "אנחנו מתכוונים לחלק את כמות הכסף המקסימלית לאנשים שפועלים להגן על כדור הארץ".

תגיות