אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קאמבקים במגדל: אליהו מחזיר את מינטקביץ ובוחן מינוי איזי כהן ליו"ר מימין: מנכ"ל מגדל ביטוח לשעבר איזי כהן, בעל השליטה במגדל שלמה אליהו, והדירקטור שחוזר לחברה אריה מינטקביץ | עמית שעל

בלעדי

קאמבקים במגדל: אליהו מחזיר את מינטקביץ ובוחן מינוי איזי כהן ליו"ר

שלמה אליהו, שלא האריך את כהונת יו"ר מגדל ביטוח יפתח רון־טל, בוחן למנות לתפקיד את המנכ"ל לשעבר איזי כהן - שהתפטר בשבוע שעבר מאיי.די.איי. במקביל, אריה מינטקביץ יחזור לדירקטוריון

22.08.2022, 06:00 | גולן חזני

בעל השליטה בחברת הביטוח מגדל ביטוח, שלמה אליהו, מפתיע ומחזיר לתפקיד דירקטור בחברה את אריה מינטקביץ. זאת, פחות מחצי שנה לאחר שהחליף אותו בתפקיד בדירקטוריונים של מגדל ביטוח ומגדל אחזקות. עוד נודע כי אליהו בוחן אפשרות למנות את איזי כהן, לשעבר מנכ"ל מגדל ביטוח, לתפקיד יו"ר חברת הביטוח.

בנובמבר האחרון דיווח "כלכליסט" כי אליהו החליט להחליף ארבעה מבין הדירקטורים שמינה בחברה, המכהנים הן במגדל ביטוח והן בחברה־האם מגדל אחזקות: גבי פיקר, אריה מינטקביץ, חיים רמון ועוזי מוסקוביץ'. עם זאת, פיקר נשאר בתפקיד בסופו של דבר אבל שלושת האחרים הוחלפו. אליהו היה אז כעוס על כך שלא הצליח להעביר בדירקטוריונים של החברה את מינויו של רונן אגסי כמנכ"ל - מינוי שבו תמך וניסה להוביל. לעומתו, הדירקטוריון בראשות יפתח רון־טל העדיף למנות את שגיא יוגב לתפקיד.

אליהו קיווה שבמינוי הדירקטורים שבמקומם - שי בסון, אבי דותן וד"ר קרן בר־חוה - הוא יצליח להחזיר לעצמו את הובלת החברה. ואולם, מאז, היו"ר רון־טל הצליח לבסס את מעמדו ולהפוך דומיננטי. כזכור, לפני כחצי שנה איבד אליהו את בנו עופר, לשעבר מנכ"ל החברה, שנפטר.


אין רגע דל במגדל,  אין רגע דל במגדל אין רגע דל במגדל,


בחודש שעבר פורסם ב"כלכליסט" כי אליהו החליט לא לחדש את כהונתו של רון־טל כדירקטור במגדל, שנה לאחר שמונה לתפקיד, ולמעשה הדיח אותו מהחברה. מגדל אחזקות, החברה־האם של מגדל ביטוח, היא המחליטה לגבי כהונת דירקטורים בחברה באמצעות הדירקטוריון שלה והיא גם אסיפת בעלי המניות של מגדל ביטוח.

בין רון־טל לבין אליהו מתקיימים יחסים קורקטיים, והאחרון סירב עד כה לכל ניסיונותיו של הראשון להתקרב. רון־טל, שנהנה בצורה עקיפה מגב שהעניק לו הממונה על רשות שוק ההון ד"ר משה ברקת, ייאלץ לעזוב בקרוב לפי החלטתו של אליהו. גורמים במגדל מעריכים כי העובדה שברקת הודיע על פרישה מתפקידו, סתמה את הגולל על הסיכוי, שגם כך היה נמוך, של רון־טל לשרוד בתפקיד יו"ר מגדל ביטוח.

מינטקביץ חוזר למגדל כדי לנסות להקל על המהלך. למינטקביץ ניסיון עשיר בשוק ההון ובמערכת הפיננסית, והוא בעל כישורים פוליטיים לא פחות טובים משל רון־טל. בין מינטקביץ לרון־טל צפוי להתפתח קרב מעניין של שני גלדיאטורים ותיקים בעולם העסקי. מינטקביץ, שיחגוג בקרוב 80, מבוגר מרון־טל בעשור והוא בעל ניסיון עודף של עשרות שנים על פניו בשוק ההון - עוד מימיו כיו"ר רשות ניירות ערך ולאחר מכן בכיר באי.די.בי של נוחי דנקנר. מינטקביץ יחליף בתפקיד את בסון, שהחליט לפרוש אחרי חצי שנה לטובת תפקיד מנכ"ל חברת המחשוב מלם תים.

אליהו ביקש למנות במקומו של רון־טל את מי שמונה באחרונה ליו"ר מגדל אחזקות, שופט העליון לשעבר חנן מלצר, אך האחרון הודיע כי אינו מעוניין בתפקיד והעדיף להישאר ב־80% משרה כיו"ר החברה־האם. בעקבות כך, אליהו בוחן כמה שמות של מועמדים ליו"ר מגדל ביטוח, ובהם איזי כהן ששימש מנכ"ל מגדל עוד בתקופת ג'נרלי האיטלקית כבעלת השליטה בחברה ולפני שנמכרה לאליהו ב־2012. כהן שימש לאחר מכן בתפקיד מנכ"ל כלל ביטוח, ובשנים האחרונות הוא פעיל כיועץ בחברות שונות.

בשבוע שעבר התפטר כהן מתפקידו כדירקטור חיצוני בחברת איי.די.איי ביטוח שבשליטת מוקי ודורון שניידמן, המחזיקה בביטוח ישיר. התפטרות זו, עוד בטרם מלאו שלוש שנים של קדנציה ראשונה כדח"צ (כהן מונה באוקטובר 2019 וכהונה של דח"צ מתחדשת בכל שלוש שנים), תיכנס לתוקפה מחרתיים (24 באוגוסט) - מה שעשוי להצביע על אפשרות מעשית למינויו במגדל.

בדירקטוריון מגדל ביטוח ממתינים גם להחלטת רשות שוק ההון בנוגע לרונית בודו, דירקטורית בלתי תלויה במגדל ביטוח. בשבוע שעבר פורסם ב"כלכליסט" כי בכירים בקבוצת מגדל זומנו למסור עדות, מרביתם בזום, במשרדי הפיקוח על הביטוח ושוק ההון. בין הבכירים שזומנו להעיד: יו"ר ומנכ"ל מגדל ביטוח, דירקטורים בהווה ובעבר, היועץ המשפטי של החברה עו"ד נועם הויזליך, וכן בכירים לשעבר בחברה - ובהם המנכ"ל לשעבר רן עוז ומנהל חטיבת ההשקעות לשעבר גיא פישר.

עדויות הבכירים נגעו לליקויים בעבודת הדירקטוריון ולפעילותה של בודו - שלדברי הדירקטורים בחברה, מקורבת לבעל השליטה ותומכת בו בהחלטות רבות. הזימון נעשה גם בשל מכתב התלונה של בודו, שנשלח לרשות שוק ההון לגבי הליך שכירת שירותיו של מוטי שטנר לסיוע בהשקעות מגדל בתחום הטכנולוגיה. בכירים במגדל תיארו מציאות שבה לטענתם נושאי משרה חוששים להגיע לישיבות דירקטוריון ולהביע את דעתם המקצועית, וכי לדבריהם בודו "מהלכת אימים" על חלק מנושאי המשרה.

בימים הקרובים צפויה רשות שוק ההון לגבש את עמדתה בנוגע לכשירותה של בודו להמשיך לכהן כדירקטורית בלתי תלויה במגדל לתקופת כהונה שלישית ואחרונה של שלוש שנים.

תגיות