אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקיץ: חברי "זהו זה" על הבמה יחד בקיסריה ובבריכת הסולטן "זהו זה" מרץ 2023, "להקת הבנים הכי מבוגרת בארץ". | צילום: יובל חן

הקיץ: חברי "זהו זה" על הבמה יחד בקיסריה ובבריכת הסולטן

מוני מושונוב, גידי גוב, אבי קושניר, דובל'ה גליקמן ושלמה בראבא יעלו שלושה מופעים - שניים מהם בקיסריה ואחד בבריכת הסולטן - שבהם הם ישירו את הקאברים שעובדו במיוחד לתוכנית. "יש פה הזדמנות לאירוע משחרר, מאחד. אנחנו מקווים להיות הפוגה נהדרת", הם אומרים

20.03.2023, 14:09 | מאיה נחום שחל

אחרי למעלה מ- 40 שנה על המסך ומאז הקאמבק הגדול של הקורונה, חברי "זהו זה" הכריזו היום על מופע חדש שיעלה בקיץ הקרוב. חמישיית המופלאים יעלו לראשונה על הבמה במופע עם השירים מהתכנית בניהולו המוזיקלי של אמיר לקנר ובעריכת אתי אנטה שגב, עם אתנחתות קומיות כמובן. המופע הראשון יעלה ב-3 באוגוסט באמפי קיסריה. בהמשך ב-5 באוגוסט בקיסריה וב- 24 באוגוסט בבריכת הסולטן בירושלים. בין הביצועים שכבר הפכו יהיו השירים "איזה יום", "ניצחת איתי הכל", "איזה אחלה עולם", "מיליונים" ועוד.

במסיבת עיתונאים שנערכה היום (ב') לפני הצהריים בנמל תל אביב עלו חמישיית גיבורי התרבות – מוני מושונוב, גידי גוב, אבי קושניר, דובל'ה גליקמן ושלמה בראבא וסיפרו על המפגש המחודש וההחלטה לעלות לבמה. "זה לא בא מאיתנו", מספר גוב. "אנשים פנו אלינו ושאלו 'אולי תופיעו עם זה?'". גליקמן מחזק את דבריו ומספר על הביקוש הגדול מהאנשים ברחוב ומוסיף ש"השאלה המתבקשת היא איך לא עשיתם את זה עד עכשיו? אולי זה השיא גינס, שרק אחרי כל כך הרבה שנים אנחנו עושים את זה".

"אני לא ידעתי שזה תרפויטי לשיר", אמר בראבא. "אני סובל ממיגרנות וכשאני נכנס להקליט אני יוצא בלי כאב ראש, זה סטארט אפ. והזכות לעמוד בבריכת הסולטן מול אלפי איש עם דעות שונות שמגיעים להקשיב לשירים שהם אוהבים ולשיר איתנו ולהתגעגע, לא חשבתי שאגיע בגלגול הזה למעמד המעצים הזה של לעמוד על במה ולשיר. מה שכנראה עובד זה לראות חמישה אנשים מבוגרים מאוד משתטים ושרים להנאתם , זה מנחם. יש פה הזדמנות לאירוע משחרר מאחד, לעמוד שם ולשיר יחד זה מרגיש נורא נחוץ בימים האלה. זו זכות להיות חלק מזה". "חמישה גיבורי התרבות עליהם גדלתי הפכו להיות המשפחה המוזיקלית שלי", אומר לקנר. "לשמחתנו המסע הזה יגיע לשיאו בקיץ במופע חי. חמש פצצות הכישרון, כולם חיות במה, כישרונות מוזיקליים והם הולכים להיות הלהקה החיה הכי משובחת בארץ. הרכבנו להקה של 11 נגנים נגניות שילוו את המופע".

זהו זה הוא אחד המותגים הטלוויזיוניים הוותיקים והאהובים. זה התחיל ב-1978 כמגזין נוער בהפקת הטלוויזיה החינוכית הישראלית עד 1993. בתקופת מלחמת המפרץ התוכנית חזרה לפורמט של קטעים קצרים שסבבו סביב הווי המלחמה, שם נולדה הדמות המיתולוגית של ה"באבא בובה". ב-1995 שידרה בשעות הפריים טיים ברשת, וב-2020 נקראו על ידי התאגיד (כאן 11) חמשת המנחים הוותיקים – מוני מושונוב, דבל'ה גליקמן, שלמה בראבא, גידי גוב ואבי קושניר- ל"מילואים", עם פרוץ מגפת הקורונה, ובכל תכנית גם מבצעים גרסת כיסוי לשיר בניהולו המוזיקלי של אמיר לקנר. השירים הפכו כבר לנכס תרבותי בפני עצמו ומואזנים בכל פלטפורמות המוזיקה. זו עדיין אחת התכניות האהובות שזכתה בפרס מפעל חיים של אמ"י (2021) ופרס מפעל חיים מטעם האקדמיה לקולנוע וטלוויזיה (2022).

על השאלה האם בימים כאלה יותר קשה לעשות מערכונים מצחיקים עונה גליקמן "אלה ימים קשים ואחד הדברים הקשים ביותר לי זה ההתמכרות המוחלטת למצב", אומר גליקמן. "המצב הופך להיות העיסוק המרכזי וקצת שוכחים לחיות. אני מוצא את עצמי כל הזמן מרותק לאינטרנט, לטלוויזיה, לחדשות, והשיחות על המצב הן הדבר העיקרי וחייבים שיהיו הפוגות של חזרה אל החיים ואנחנו הפוגה!!! ואני מקווה שנהיה הפוגה נהדרת. אנחנו בסופו של דבר עוסקים בדבר הכי חשוב- תרבות".

מוני מושונוב אמר: "אנחנו מחפשים את הבאלאנס בין סוג של אמירה או זווית ראיה על המצב לבין סתם להצחיק, ואנחנו מתמודדים עם זה כל יום כשאנחנו נפגשים וקוראים טקסטים. זה מאתגר אותנו מאוד איך להתייחס לדברים. הרצון הוא כמובן להצחיק, אבל המציאות משתנה כל הזמן והקוד הגנטי של התכנית שלנו הוא להתייחס למה שקורה. זה לא קל אבל יש משהו בכוח המחבר בינינו ובעזרת המנווטים שלנו שגורם לנו באמת להצליח להצחיק".

"זהו זה תמיד דיברה את הרחוב הישראלי, גם לפני 40 שנה", אומר קושניר. "אם זה בזמנו חברת חשמל או הסרט הערבי וגם כשנכנסנו לפוליטיקות. כשמגיע השיר אנחנו נכנסים לאזור אחר ברגש ואז שוב חוזרים למערכונים. אני אומר לעצמי איזה 4 פעמים ביום 'תגיד אתה קולט שאנחנו עושים עכשיו "זהו זה"? וזה נהיה שלוש שנים במקום שבועיים. זו זכות גדולה וכיף גדול".

"קרה פה משהו מקסים" אומר גוב. "בגלל הקורונה היינו כולנו פנויים, אבל לא שיערנו מה זה הולך להיות. אנחנו בני 70 פלוס ואנחנו להקת הבנים הכי מבוגרת בארץ. היינו ב-78 חבורה ואותה חבורה עושה את זה ב2020. באופן טבעי התחלנו ללבוש חזיות ושמלות כאילו הכל נורמלי, רק שאנחנו בני 70. השירים נהיו בונוס שלא ידענו ואמיר הפך אותנו ללהקה שנשמעת נורא טוב יחד. נהיה קסם של שמחה בכל האירוע הזה. מדובר בשירים שהם נוסטלגיה שחיממו ומחממים את ליבנו".



תגיות