אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי האג"ח בגיבוי אחזקות מעמידים את החוב לפירעון מיידי יהונתן כהן בעל השליטה בגיבוי | צילום: אייל יצהר

בעלי האג"ח בגיבוי אחזקות מעמידים את החוב לפירעון מיידי

המוסדיים המחזיקים דחו את הצעת הסדר החוב שהגיש בעל השליטה יהונתן כהן; בקופת החברה 3 מיליון שקל בלבד, מול חוב לאג"ח ולבנקים בהיקף של 225.5 מיליון שקל

06.10.2022, 14:19 | אלמוג עזר

בעלי האג"ח של גיבוי אחזקות מעמידים את שתי סדרות האג"ח לפירעון מיידי. בכך בעלי האג"ח מסרבים להצעת הסדר החוב של יהונתן כהן, בעל השליטה בחברת האשראי החוץ בנקאי(62.8%). המוסדיים דורשים לקבל את כל החוב באופן מיידי – בעיקר מזומן והון נזיל שחופשי מערבויות.

על פי הסדר החוב שהגישה גיבוי לנושים, בקופתה קיימים רק 3 מיליון שקל, והחוב הכללי שלה לאג"ח והבנקים מגיע ל-225.5 מיליון שקל. לפיכך הנושים השונים של גיבוי יאבקו בעיקר על הצ'קים ששייכים לה ונמצאים בבנק, בסכום של 215 מיליון שקל, שניתנו כערבון למסגרות האשראי שסיפקו הבנקים - בעיקר לאומי ודיסקונט.

לגיבוי יש שתי סדרות אג"ח: א' וב'. היקף סדרה א' נאמד בקצת יותר מ־10 מיליון שקל והיקף סדרה ב' נאמד ב־127 מיליון שקל. סדרה א' אמורה הייתה להיפדות במלואה בדצמבר וסדרה ב' בעלת מח"מ (הזמן המשוקלל של תשלומי הריבית ופירעונות הקרן של האג"ח) של 1.3 שנים. המוסדיים העיקריים שמחזיקים באג"ח סדרה ב' העיקרית הם מור קרנות נאמנות (22%), מור גמל (14%), איביאי (12%) והראל (9%).

גיבוי אינה יכולה לעמוד בתשלומי האג"ח בעקבות קריסתה וביקשה מהמוסדיים להסכים להסדר חוב שנשלחה לנאמני האג"ח במוצ"ש האחרון. על פי ההצעה, החוב הסחיר של גיבוי יהפוך לסדרת אג"ח אחת בהיקף של 60 מיליון שקל עם ריבית של 5% ומח"מ של 4 שנים. המשמעות בפועל היא תספורת של כמעט 60% ופריסה של החוב לתקופה ארוכה יותר.

בתמורה לתספורת יקבלו הנושים שטרי הון נחותים בהיקף של 20 מיליון שקל שייפרעו לאחר 5 שנים והתקבולים שיגיעו מתביעות הביטוח ותביעות נגד הבכירים בעבר של החברה. על מנת לאשר את הסדר החוב, כהן מוכן לתת 49% מהחברה לנושים. אולם, המוסדיים הצביעו פה אחד נגד ההצעה ולטובת הליכה לבית משפט.

נציגי בעלי האג"ח מסר כי אינם רואים בהצעה כעומדת בסף המינימלי על מנת להוות חלופה לנקיטת הליכים נגד החברה. זאת בעיקר בשל שהסדר החוב תלוי בגורמים שלישיים כמו הבנקים ומשקיעים זרים שיגיעו לחברה ולגיבוי אין שליטה עליהם. גם יצחק עידן, המומחה שמונה על ידי הנושים, סבור כי ההצעה אינה יכולה להוות כנקודת פתיחה למשא ומתן. נכון להיום ההצעה כבר אינה על השולחן.


תגיות