אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ותודה לוול סטריט: מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם במרץ? מטבעות בחיסכון | שאטרסטוק

ותודה לוול סטריט: מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם במרץ?

הפערים בין הבורסה התל אביבית שהציגה מגמה מעורבת בחודש שעבר לבין שוק ההון בארה"ב שנצבע בירוק הובילו להבדלים משמעותיים בתשואות של בתי ההשקעות השונים בקרנות ההשתלמות - לא פחות מ-1.1% בין המובילה ילין לפידות לאחרונה, הפניקס

20.04.2023, 22:03 | אלמוג עזר

ההבדל בין ביצועי שוק המניות בישראל לבין השוק האמריקאי בחודש מרץ הוביל להבדלים משמעותיים בתשואה החודשית של קרנות ההשתלמות. בין הקרן הראשונה בטבלה, שמנוהלת על ידי ילין לפידות, לקרן האחרונה, ששייכת להפניקס, קיים הבדל של 1.1%.

שוק המניות הישראלי הציג מגמה מעורבת בחודש שעבר - מדד הדגל תל אביב 35 הוסיף לערכו 0.3%, ואילו מדד תל אביב 90 נחלש ב-1.7%.

המגמה המעורבת בישראל לא תאמה את האופטימיות שנרשמה בוול סטריט בחודש מרץ, לנוכח ציפיות לכך שסבב העלאות הריבית ותהליך צמצום האשראי בארה"ב מתקרב לסיום הודות לירידה בקצב האינפלציה. מדד נאסד"ק עלה ב-6.7% ו-S&P 500 הוסיף 3.5% בחודש מרץ.

בחודשים האחרונים הגדילו מנהלי קרנות ההשתלמות, אמצעי החיסכון העיקרי של החוסך הישראלי לטווח הבינוני-ארוך, את החשיפה של הקרנות לחו"ל. מהלך זה השתלם באופן כללי לחוסכים בעוד הקרנות במסלול הכללי מציגות תשואה חיובית של 0.25% בחודש מרץ ותשואה חיובית של 0.93% ברבעון הראשון של השנה.

התשואה של מיטב לשלוש שנים היא 27.58%,  התשואה של מיטב לשלוש שנים היא 27.58% התשואה של מיטב לשלוש שנים היא 27.58%,

הקרן עם התשואה הטובה ביותר בחודש מרץ היא כאמור קרן ההשתלמות של ילין לפידות שעלתה ב-0.86%. הקרן היא גם המצטיינת מתחילת השנה עם תשואה של 1.86%. בילין לפידות מייחסים את התשואה הגבוהה מתחילת השנה להעדפתם להשקיע בארה"ב.

בנוסף, להשקפת בית ההשקעות, ההבדלים בתשואה בין הקרנות נובעים מכך שחלק מהקרנות השקיעו בשנים האחרונות בשיעור גבוה בנכסים לא סחירים - בעיקר חברות מחוץ לשוק ההון ונדל"ן. נכסים אלו פעלו לטובת המתחרים בשנת 2022 כששוק ההון הציג מגמה שלילית, אולם עתה כאשר שוק המניות מתאושש, הנכסים הלא סחירים חווים שיערוכים כלפי מטה ופוגעים בתשואה של הקרנות המתחרות.

במקום השני בחודש מרץ נמצאת הקרן של אנליסט עם תשואה של 0.64% ובמקום השלישי מיטב עם תשואה של 0.28%.

במקום האחרון נמצאת קרן ההשתלמות של הפניקס שנגד המגמה הניבה תשואה שלילית של 0.26%-.

בטווח הארוך יותר, של שלוש שנים, מובילה קרן ההשתלמות של מור עם תשואה של 29.5%. קרן ההשתלמות של מור היא הקרן שרשמה את הצמיחה הגבוהה ביותר של לקוחות - בין השנים 2018 ל-2022 עברו אליה לקוחות בהיקף של 12.7 מיליארד שקל. בחודשיים הראשונים של השנה גייסה הקרן כמעט 1.7 מיליארד שקל מהמתחרים והיום קרן ההשתלמות מנהלת 16 מיליארד שקל.

קרן ההשתלמות הגדולה בישראל היא קרן ההשתלמות של אלטשולר שחם שמנהלת 43 מיליארד שקל. קרן ההשתלמות רשמה תשואה חיובית של 0.15% בחודש מרץ, תשואה שעדיין מציבה אותה במקום האחרון בטווח של שלוש שנים עם 16.08% לעומת ממוצע של 24.9%. תשואת החסר הביאה לעזיבה מאסיבית של חוסכים בשנה וחצי האחרונות ומאז אוקטובר 2021 איבדה הקרן 27 מיליארד שקל מהונה המנוהל.


תגיות