אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טושיבה תימכר ב-15 מיליארד דולר לקבוצת משקיעים יפנית בהובלת JIP מטה טושיבה בטוקיו, יפן. סיומה של סאגה | צילום: איי פי

טושיבה תימכר ב-15 מיליארד דולר לקבוצת משקיעים יפנית בהובלת JIP

בכוונתה של המשקיעה המובילה במכירה, ג'פאן אינטרנשיונל פרטנרס, להפוך את טושיבה, שהוקמה לפני 147 שנים ושווייה עומד על 14 מיליארד דולר, לחברה פרטית. בתוכנית: הגדלת שווי החברה באמצעות שיתופי פעולה עם חברות השקעה

23.03.2023, 13:20 | חדשות חוץ

דירקטוריון טושיבה, המונה 12 חברים, אישר הצעת רכישה בגובה 15 מיליארד דולר (2 טריליון ין) מצד קבוצה של משקיעים, בהובלת ג'פאן אינטרנשיונל פרטנרס (JIP), כך לפי דיווח באתר ניקיי. לאחר השלמת הרכישה, JIP מתכוונת להפוך את טושיבה לחברה פרטית.

הרכישה תמומן באמצעות השקעות של 20 חברות יפניות, ובהן חברת השירותים הפיננסיים אוריקס (Orix), יצרנית השבבים רוהם (Rohm) ו-Chubu Electric Power, וכן על ידי הלוואות מבנקים יפניים. התוכנית היא להגדיל את השווי של טושיבה על ידי שיתוף הפעלה עם חברות השקעה.

טושיבה הוקמה לפני 147 שנים, ושווי השוק שלה עמד על 14 מיליארד דולר בסגירת השוק היום (ה'). אישור הרכישה מביא לסיומה של סאגה שהחלה לפני שמונה שנים, אז פרצה שערוריית חשבונאות שהובילה למכירת הנכס בעל השווי הגבוה ביותר של טושיבה – חטיבת ייצור כרטיסי זיכרון הבזק.

ב-2017 עמדה החברה על סף פשיטת רגל בעקבות הפסדים בחטיבת הכוח הגרעיני בארה"ב, ובעקבות זאת קיבלה סיוע חירום בשווי 5.4 מיליארד דולר בעסקה שאורגנה על ידי גולדמן זאקס. העסקה הכניסה מספר קרנות זרות כבעלות מניות בחברה, שהפעילו לחץ להגדלת הרווחיות. בטושיבה החלו לפני כשנה לחפש קונים והצליחו למשוך פניות מצד קרנות ההשקעה הגדולות בעולם, אך בסופו של דבר באוקטובר נבחרה JIP למועמדת המובילה.

בפברואר דיווחה הקבוצה על תוצאות רבעוניות נמוכות מהתחזיות, זאת לאחר שהרווח התפעולי ברבעון צנח ב-90%.


תגיות