אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רכישה נוספת לקראודסטרייק בישראל: סטארט-אפ הסייבר ריפוזיפיי עוזי קריגר ירון טל | עוזי קריגר ירון טל

רכישה נוספת לקראודסטרייק בישראל: סטארט-אפ הסייבר ריפוזיפיי

העסקה מוערכת בכמה עשרות מיליוני דולרים; הפלפורמה של ריפוזיפיי, שאחד המשקיעים הבולטים בה הוא אמן החושים ליאור סושרד, מאפשרת לנטר נכסים דיגטיליים החשופים לאינטרנט; לפני שנתיים רכשה את הסטארט-אפ Preempt; במקביל הודיעה ענקית הסייבר כי תשקיע ביניקורן הישראלי סולט סקיוריטי

20.09.2022, 18:23 | סופי שולמן

קראודסטרייק, ענקית הסייבר האמריקאית, מבצעת עוד רכישה בישראל: החברה הודיעה כי תקנה את ריפוזיפיי (Reposify) שהוקמה על ידי ירון טל, שמשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה. העסקה מוערכת בכמה עשרות מיליוני דולרים. ב-2020 רכשה קראודסטרייק את הסטארט-אפ הישראלי Preempt ועל בסיסו החלה בפעילות פיתוח בישראל שתורחב כעת עם הרכישה השנייה. במקביל הודיעה על השקעה ביוניקורן הישראלי סולט סקיוריטי.

ריפוזיפיי הוקמה ב-2020 כחברה אמריקאית ומעסיקה היום כ-30 עובדים בישראל. החברה מנוהלת על ידי עוזי קריגר, ועד היום היא גייסה רק 8.5 מיליון דולר בגיוס סיד שהושלם בסוף 2021. את סבב הגיוס הובילו שתי קרנות אמריקאיות - Joule Ventures ו-First Rays Venture Partners - לצד אנג'לים פרטיים המתמחים בתחום הסייבר. אחד השמות המסקרנים ברשימת האנג'לים הוא אומן החושים ליאור סושרד, שכבר רשם מספר השקעות מוצלחות בהייטק בשנים האחרונות.

הפלטפורמה של ריפוזיפיי מאפשרת לצוותי אבטחה לנטר, לתעדף ולנהל את כלל הנכסים הדיגיטליים החשופים לאינטרנט ועשויים להיות מקושרים לרשתות הפנים-ארגוניות. הדרישה לניטור ומעקב אחר נכסים דיגיטליים החשופים לאינטרנט ואחר נקודות התורפה הנלוות להם גדלה באופן דרמטי בעקבות הצמיחה בשימוש של תוכנות SaaS, אפליקציות ושירותי ענן. ריפוזיפיי פיתחה אלגוריתם שמזהה נכסים אלו ומשייך אותם אוטומטית לארגון שאליו הם שייכים בזמן אמת.

באחרונה ביקר בישראל מנכ"ל קראודסטרייק, ג'ורג' קורץ, ונפוצו שמועות כי החברה שנסחרת בוול סטריט לפי שווי של 40 מיליארד דולר, עומדת לרכוש את אחד היוניקורנים הישראליים בתחום הסייבר. בשלב זה נראה כי לפחות לעת עתה החברה בחרה ללכת במסלול צנוע יותר.

כאמור קראוסטרייק הודיעה כי קרן ההשקעות שלה בשם פאלקון תשקיע ביוניקורן הסייבר הישראלי סולט סקיוריטי (Salt), שהיה בין השמות שעלו כמועמד לרכישה על ידי החברה. ההשקעה בסולט שהוקמה ומנוהלת על ידי רועי אליהו, מצטרפת להשקעה בחברות הסייבר הישראליות הצעירות טאלון וכן ב-Dig שנעשו מוקדם יותר השנה והן מאפשרות לקראודסטרייק לעבות את הפתרון הטכנולוגי שלה לכל היבטי אבטחת הסייבר.

סולט סקיוריטי פועלת בתחום ה-API security, המתמקד באבטחת ממשקי API, דרכם עוברת רוב תעבורת האינטרנט העולמית ומתבצע חיבור בין אפליקציות ושירותים דיגיטליים. החברה הוקמה ב-2016 על ידי אליהו (מנכ"ל) ומייקל ניקוסיה (מנהל תפעול ראשי). הדפדפן של טאלון יוצר בועה מבודדת המגנה על כל המשאבים הארגוניים בהם משתמש העובד, וזאת ללא תלות בסוג המכשיר, במיקום או ברשת ממנה הוא מתחבר. הפלטפורמה שפיתחה Dig מזהה, מנתחת ומגיבה באופן מיידי לכל איום על נתונים בענן, מפעילה התרעות על פעילות חשודה או חריגה ועוצרת התקפות, הסתננות או שימוש לרעה בנתונים של החברה.

מהלכים אלו מהווים הבעת אמון משמעותית של קראודסטרייק בטכנולוגיות הסייבר הישראליות ואולי אף מקרבות את היום בו היא תפתח כאן מרכז פיתוח. קראודסטרייק מתחרה ראש בראש מול סנטינל וואן הישראלית, שהונפקה בוול סטריט בשנה שעברה ונסחרת כיום לפי שווי של 7.8 מיליארד דולר.




תגיות