אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי "סקאוט" של אמזון: גם "רוקסו", רובוט השליחויות של פדקס, נשלח לפח רובוט משלוחים רוקסו Roxo של פדקס | צילום: Fedex

אחרי "סקאוט" של אמזון: גם "רוקסו", רובוט השליחויות של פדקס, נשלח לפח

הפרויקט השאפתני שהשיקה ענקית השליחויות ב-2019 היה אמור להגיע לשלבי ניסוי מתקדמים עוד ב-2021, אבל נראה שפיתוחו לא הצליח להתקדם לרמה המאפשרת שימוש מסחרי שוטף. "רוקסו לא עמד בדרישות הנחוצות בטווח הקרוב", מסרה החברה

18.10.2022, 15:56 | חדשות חוץ

בפדקס מפסיקים את פיתוח הרובוטים המיועדים למשלוחים, העונים לשם רוקסו (Roxo). הפרויקט פורסם לראשונה ב-2019 כשיתוף פעולה עם DEKA - יצרנית כיסאות גלגלים המבוססים על מערכות מרובות של גלגלים כדי לעלות ולרדת במדרגות וכדי להרים את המשתמש מגובה ישיבה לגובה העיניים.

גם רוקסו התבסס על מערכות מרובות של גלגלים כדי לטפס במדרגות ובעליות. המהירות המקסימלית של הרובוט עמדה על 16 קמ"ש והוא היה יכול להעביר פריטים במשקל של עד 45 ק"ג. בנוסף, הוא לנווט אוטונומית בין מכוניות והולכי רגל בעזרת מצלמות וחיישנים. המפעילים האנושיים שימשו כדי לפקח על התנועות ושלו ולהרחיק אותו ממכשולים באופן ידני.

סרירם קרישנסאם, אחראי התחבורה של פדקס, ההודיע השבוע לעובדים על סגירת הפיתוח של רוקסו. "אף שרובוטיקה ואוטומציה הם עמודי תווך של האסטרטגיה שלנו, רוקסו לא עמד בדרישות הנחוצות בטווח הקרוב", כתב להם. "אמנם אנחנו מסיימים את מאמצי המו"פ, אך רוקסו הגשים מטרה חשובה: הוא קידם במהירות את ההבנה שלנו בטכנולוגיית רובוטיקה".

סקאוט, רובוט המשלוחים של אמזון, צילום:Amazon סקאוט, רובוט המשלוחים של אמזון | צילום:Amazon סקאוט, רובוט המשלוחים של אמזון, צילום:Amazon

רוקסו נבדק במיקומים שונים, לרבות ארה"ב, האמירויות ויפן. לפי פדקס, הרובוט תוכנן לנוע ברדיוס של 5-8 ק"מ ממרכזי משלוחים מקומיים. במקור, התכנון היה ש"תקופת הבדיקות המתקדמת ביותר" תהיה ב-2021.

הסגירה של רוקסו מגיעה לאחר שמוקדם יותר החודש אמזון הודיעה גם היא הפסקת הניסויים ברובוט המשלוחים שלה, סקאוט. ענקית הטכנולוגיה אמרה שאינה מפסיקה לגמרי את הפיתוח של הרובוט, אלא "מקצצת בתוכנית", מכיוון שחלקים ממנה, בדומה למקרה של פדקס ורוקסו, "לא ענו על צרכי הלקוחות".


תגיות