אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חשיבות התכנון המדויק של הרמת סינוס פרופ' איתן מיזיריצקי – מומחה לשיקום הפה | צילום: ניב קנטור

חשיבות התכנון המדויק של הרמת סינוס

ההליך הכירורגי של הרמת סינוס מטרתו ליצור בניית עצם בלסת העליונה לקראת מיקום שתלים

01.04.2024, 14:47 | בשיתוף Duns Medical

ההליך מתבצע כבר עשרות שנים בהצלחה מרובה וזוכה לאחוזי הצלחה גבוהים, המוכחים גם ברמה המחקרית. הצלחת הטיפול תלויה במידה רבה בתכנית טיפול יסודית ומדויקת של מומחה לשיקום פה מקצועי ומנוסה כי הרי מטרת הטיפול הזה היא לאפשר שיקום של המשנן החסר.

בניית תוכנית הטיפול הכוללת גם הרמת סינוס מתבצעת על ידי מומחה לשיקום הפה, האדריכל המתכנן את כמות השתלים הנדרשת ואת מיקומם המדויק בלסת.

הרמת סינוס נדרשת במקרים של חוסר עצם באזור האחורי של הלסת העליונה. בהליך מורכב זה מחדירים לחלל הסינוס גרגירי עצם המהווים הכנה לביצוע שתלים, המסייעים בעיגונם בעצם חדשה במקום זו שאבדה. גרגירי העצם לרוב לא נלקחים מהמטופל עצמו אלא מבנק עצם ממקור חי או סינתטי. חשוב לציין שכלל סוגי העצם עוברים תהליכי עיקור ועומדים בתקנים האירופאים והאמריקאים המחמירים להשתלות עצם.

פרופ פרופ' איתן מיזיריצקי – מומחה לשיקום הפה | צילום: ניב קנטור פרופ

קיימים שני סוגים של הרמות סינוס: הרמת סינוס פתוחה, במהלכה יוצרים חלון בעצם הצדדית של הסינוס מתוך חלל הפה, דרכו מחדירים את גרגירי העצם, שבהמשך מהווים תשתית לעצם שהמטופל מייצר בעצמו באופן טבעי. בחלק מהמקרים מחדירים את השתל יחד עם גרגירי העצם ובחלק מהמקרים ממתינים כחצי שנה עד לביצוע ההשתלה. הליך זה מתבצע במקרים של ספיגת עצם גדולה בהם נדרשת כמות גדולה יחסית של שתל עצם.

הסוג השני הוא הרמת סינוס סגורה, תהליך פחות פולשני מהרמת סינוס פתוחה במהלכו מחדירים את העצם ושתל דרך פתח קטן אותו קודחים בעצם הלסת. הליך זה מתבצע במקרים של מחסור קטן בעצם בהם נדרשת כמות קטנה יחסית של שתל עצם.

תכנון מיטבי של הרמת סינוס מבטיח שהשיקום שיבוצע בהמשך על גבי השתלים יאריך ימים ויהיו לו יסודות חזקים בעצם. באופן זה ניתן לבנות מחדש את התפקוד והחיוך של המטופל.

מאת פרופ' איתן מיזיריצקי

d&b – לדעת להחליט

תגיות