אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסטארט־אפ של קירה רדינסקי גייס 45 מיליון דולר קירה רדינסקי. אחת המדעניות והיזמיות הישראליות המוכרות בעולם, שגייסה 45 מיליון דולר לסטארט־אפ שלה בתחום החיזוי הרפואי | צילום: עמית שעל

הסטארט־אפ של קירה רדינסקי גייס 45 מיליון דולר

הגיוס נעשה לפי שווי כפול מהשווי בגיוס ב־2019. הסטארט־אפ דיאגנוסטיק פיתח מערכת לחיזוי הידרדרות במצבם הרפואי של מטופלים באמצעות בינה מלאכותית

25.07.2022, 06:40 | סופי שולמן

קירה רדינסקי, אחת המדעניות והיזמיות הישראליות המוכרות בעולם, גייסה 45 מיליון דולר לסטארט־אפ שלה בתחום החיזוי הרפואי. חברת דיאגנוסטיק רובוטיקס, אותה הקימה יחד עם יונתן עמיר ופרופ' משה שוהם, השלימה סבב גיוס B לפי שווי כפול מהשווי שנקבע בגיוס הקודם בתחילת 2019. רדינסקי משמשת כמנכ"לית החברה, עמיר הוא הנשיא ושהם, שייסד גם את מזור רובוטיקס שנמכרה ב־1.6 מיליארד דולר למדטרוניק ב־2018, הוא המנהל ההנדסי.

את ההשקעה הובילה קרן הון סיכון StageOne בהשתתפות מגדל ביטוח, כלל ביטוח ובנק הפועלים ובשיתוף עם המרכז הרפואי מאיו קליניק (שדורג ראשון מבין בתי החולים בארה"ב), בנוסף למשקיעים קיימים של החברה. ברדלי בלום, שותף מייסד של קרן Berkshire Partners, וגיגי לוי השתתפו גם הם בסבב הנוכחי.

לדברי רדינסקי, שוויה של דיאגנוסטיק עומד כעת על כמה מאות מיליוני דולרים. "היום כבר לא ממהרים להיות יוניקורנים. הבדיחה היא שכולם רוצים להיות ג'וקים, כלומר כאלה ששורדים", צוחקת רדינסקי בשיחה עם "כלכליסט".

"למרות שאני מתמחה בחיזוי, לא צפיתי את מה שקרה והתחלתי את הגיוס עם קריסת השוק, מה שהפך את הכל ללא טריוויאלי. תמיד יש מלחמה או משבר במקום כלשהו וזה חלק מהעבודה של היזם להתמודד עם המצבים האלה", אומרת רדינסקי. "היום משקיעים רבים רוצים לחכות ולראות מה יהיה המצב בשווקים ומעדיפים לדבר אחר כך. זה מאוד שונה מהגיוסים הקודמים שעשיתי".

דיאגנוסטיק השלימה סבב A בסוף 2019 בו גייסה 24 מיליון דולר ובשנה שעברה עשתה סבב השלמה קטן, כך שסך הגיוסים שלה, כולל הנוכחי, מגיעים לכ־70 מיליון דולר. רדינסקי מציינת כי הגיוס הושלם ממש בשבועות האחרונים."היו יותר מתעניינים ממה שחשבתי שיהיו, וזה קשור גם לכך שכבר יש לנו הכנסות ומבנה ההוצאות שלנו רזה ומאפשר לראות כיצד נגיע לרווחיות", מסבירה רדינסקי.

אחד האתגרים בשוק הרפואה הדיגיטלית הוא ירידת קרנן ורמות השווי של חברות שעוסקות ברפואה מרחוק שבמהלך הקורונה נהנתה מפופולריות גדולה. כיום המטופלים והרופאים מעדיפים מפגשים פנים מול פנים והשימוש בטלה־רפואה ירד. לדברי רדינסקי, לדיאגנוסטיק יש מכירות כבר מ־2020 ובכל שנה החברה משלשת את ההכנסות. הכסף שגויס נועד בעיקר לחיזוק מערך המכירות באמצעות גיוס עובדי מכירות ובעלי תפקידים בכירים לחברה בארה"ב. כיום החברה מעסיקה 60 עובדים ועיקר הדגש הופנה לפעילות המחקר והפיתוח בסניף הישראלי.

דיאגנוסטיק פיתחה מערכת לחיזוי הידרדרות במצבם של מטופלים במערכות הבריאות באמצעות כלים של בינה מלאכותית. החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומטפלת ב־28 מיליון מבוטחים (לא כולם חולים) מדי חודש באמצעות הסכמים עם חברות ביטוח. גם חלק מקופות חולים בישראל נמנות על לקוחות החברה. הרעיון הוא לבחון נתונים שנצברים אודות המטופלים במערכות מידע ולנסות למנוע אשפוזים והרעה במצבם באמצעות הכוונה והצעת טיפול שלא דורש אשפוז. ברוב המקרים, אחיות הן אלה שמפעילות את המערכת ויוזמות פניות למטופלים הסובלים ממחלות לב או ריאה בכדי להציע להם דיאטות או טיפולים "רכים" למניעת הידרדרות במצבם הרפואי.

עד כה, דיאגנוסטיק פיתחה מודלי חיזוי המתמקדים במניעת ביקורי מיון, מניעת הידרדרות אצל חולי אי ספיקת לב ובעלי מחלות נפש חמורות. החברה הראתה תוצאות של הורדת אשפוזי מטופלים בחצי, והיא אף מתוגמלת בהתאם לכך. "יש מחסור אקוטי בכוח אדם רפואי בארה"ב משום שכמויות אדירות של אחיות עזבו את עבודתן והמערכת שלנו עוזרת בהתמודדות עם המחסור הזה", אומרת רדינסקי.

רדינסקי (35) היא דוקטור למדעי המחשב שמתמחה בבינה מלאכותית. היא החלה את לימודיה בטכניון בגיל 15 ופירסמה עד היום עשרות מאמרים מדעיים. ב־2016 היא מכרה את חברת SALESPREDICT שהקימה (יחד עם ירון זכאי אור) ל־eBay תמורת 40 מיליון דולר והתמנתה למדענית הראשית של ענקית המסחר האלקטרוני בישראל. גם סיילספרדיקט עסקה בפיתוח מערכות חיזוי שמטרתן לצפות מגמות במכירות.

תגיות