אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצנח הזהב של עובדי בזק: יקבלו 75 מיליון שקל אם בעלי השליטה ימכרו אותה עובדי בזק בעבודת תשתית של הנחת סיבים אופטיים | צילום: דנה קופל

מצנח הזהב של עובדי בזק: יקבלו 75 מיליון שקל אם בעלי השליטה ימכרו אותה

חברת התקשורת הגיעה להסכמות עם ועד העובדים בנוגע למענק במקרה שבעלי השליטה קרן סרצ'לייט ודוד פורר ימכרו את השליטה; בזק הדגישה שאין כרגע על הפרק עסקה למכירת השליטה בה ומדובר בהסכמות עקרוניות בלבד

22.06.2023, 15:36 | עדיאל איתן מוסטקי

ענקית התקשורת המקומית בזק דיווחה היום (ה') על כך שהגיעה להסכמות עקרוניות עם ועד העובדים של החברה שנוגעות למענק שיקבלו אם בעלי השליטה הנוכחיים, קרן סר'צלייט ודוד פורר, ימכרו את השליטה.

מדובר במענק בסכום כולל של 75 מיליון שקל שיקבלו 5,600 עובדי החברה. מדובר למעשה על תיקון להסכם הקיבוצי מ-2006, שעוד כפוף לחתימה סופית. גם ללא שינוי בגרעין השליטה של החברה, יקבלו העובדים מענק של 5 מיליון שקל בינואר הקרוב (כחלק מה-75 מיליון שקל).

לפי ההבנות שהושגו, העובדים יקבלו סכום כולל של 75 מיליון שקל במקרה של מכירת השליטה. בזק מדגישה שאין שום עסקה כזו על הפרק ואלו הסכמות עקרוניות בלבד.

חצי מהסכום הנותר יתקבל לא לפני אמצע ינואר 2025 והיתרה עד אמצע ינואר 2025. במילים אחרות, גם אם סרצ'לייט ופורר מוכרים את השליטה עוד השנה, מלוא הסכום יתקבל עד תחילת 2025.

ההסכם מגיע לאחר החלטת משרד התקשורת בסוף השנה שעברה לאפשר לבזק להתנהל ללא גרעין שליטה ולאפשר לגופים המוסדיים להחזיק עד 7.5% ממניות החברה, לעומת 5% טרם ההחלטה. עוד נקבע בהסכם כי במידה ומספר הדירקטורים בחברה יעלה על 12 עובדים (תשעה קבועים ושניים חליפיים) – הוועד יוכל למנות נציג נוסף לדירקטוריון, על הנציג המכהן. כיום מכהנים בחברה 11 דירקטורים, ביניהם חברת הכנסת והשרה לשעבר ציפי לבני.

בזק, שמנוהלת על ידי רן גוראון ושבראש הדירקטוריון שלה עומד גיל שרון, הבהירה בדיווח לבורסה כי "תשלומי המענק האמור אינם מוגבלים בזמן וממצים את תביעות ארגון העובדים בנושא שינוי שליטה של בעלי היתר השליטה הנוכחיים בחברה". במילים אחרות, בבזק מבקשים להימנע מאירועים כמו אלו שהתרחשו בחברת כרטיסי האשראי MAX, שם העובדים נקטו בעיצומים על רקע מחלוקת עם ההנהלה ביחס למענקים שדרשו בשל מכירת החברה לכלל החזקות, החברה-האם הציבורית של כלל ביטוח הפרטית, לפי שווי של 2.47 מיליארד שקל.

קרן ההשקעות האמריקאית סרצ'לייט ודוד פורר, בעלי ניאופארם ובעל המניות הגדול בחברת הנדל"ן מבנה, רכשו את השליטה בבזק (26.3% באותה העת) בשנת 2019 באמצעות רכישת השליטה (75.6%) בחברה האם ביקום, שהייתה חלק מאימפריית יורוקום של שאול אלוביץ' שיצאה מידיו במסגרת הסדר חוב.

סרצ'לייט ופורר השקיעו 630 מיליון שקל ברכישת המניות, ומאז ביקום גם הגדילה את אחזקתה בבזק ל-27.1%. סרצ'לייט רכשה 63.7% ממניות ביקום ופורר רכש 12%.

שווי השוק הנוכחי של ביקום הוא 1.2 מיליארד שקל ושווי המניות של סרצ'לייט ופורר עומד על כ-960 מיליון שקל, כך שהם מרווחים 330 מיליון שקל על הנייר. הרווח התיאורטי כבר היה גבוה יותר, שכן רק מתחילת השנה הנוכחית מניית ביקום ירדה ב-37.5%.

כפי שנחשף ב"כלכליסט" בספטמבר 2022, משרד התקשורת החליט לשנות את חוק הבזק כך שבזק תוכל להיות חברה ללא גרעין שליטה, וסרצ'לייט ופורר תיכננו להתחיל לממש את האחזקות שלהם, שבאותה העת היו שוות כמעט 1.5 מיליארד שקל. אולם מאז הריבית ברחבי העולם החלה לעלות בשל האינפלציה הגבוהה, השווקים נכנסו לרמת תנודתיות גבוהה ובינתיים התוכניות השתנו.

השבוע ביקום, שמנוהלת על ידי תומר ראב"ד, אף גייסה 500 מיליון שקל באג"ח והעבירה לשוק מסרים שבכוונתה לחזק את אחיזתה בבזק בעת הנוכחית.


תגיות