אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הפודטק גרינאוניקס גייסה 18 מיליון דולר לפי שווי 80 מיליון דולר מייסדי גרינאוניקס ובעלי השליטה בחברה מימין בני שהם וד"ר ציפי שהם | צילום: עמית שעל , ענבל מרמרי

בלעדי

חברת הפודטק גרינאוניקס גייסה 18 מיליון דולר לפי שווי 80 מיליון דולר

חברת הפודטק, שירדה מרעיון ההנפקה בשנה שעברה ואשר עדיין לא מייצרת הכנסות, גייסה את הכסף ממשקיעים אסטרטגיים. הגיוס ישמש, בין היתר, להקמת חוות גידול ירקות שהיא מפתחת בשיתוף קיבוץ מגל, ולהרחבת יכולת הייצור שלה; וכן להשקת מכירות בארץ, בניו יורק ובפריז

01.08.2022, 06:00 | גולן חזני

אחרי שירדה מהנפקת החברה בבורסה, בשל תנאי השוק, סיימה חברת הפודטק והאגרוטק גרינאוניקס (GreenOnyx), גייסה 18 מיליון דולר מגופים אסטרטגיים. שווי החברה בגיוס עומד על 70 מיליון דולר לפני הכסף.

ל"כלכליסט" נודע כי את הגיוס הוביל תאגיד גרנות, המרכז את פעילות הקיבוצים בשרון בראשות עמית בן יצחק. 12 מיליון דולר כבר הועברו לחברה ו־6 מיליון נוספים יועברו בימים הקרובים כשמתקיימים מגעים מתקדמים עם גוף נוסף לגיוס 5 מיליון דולר נוספים כך שהגיוס צפוי לגדול ל־23 מיליון דולר.

גרינאוניקס שנוסדה בשנת 2013, פועלת כאמור בתחומי האגרוטק והפודטק, שצוברים פופולריות בבורסה המקומית. לפני כשנה ניסתה החברה לצאת לגיוס ציבורי בבורסה של כ־25 מיליון דולר, לפי שווי חברה של כ־75 מיליון דולר לפני הכסף. התנאים בשוק וחוסר התלהבות ציבורית להעניק את השווי המבוקש הביאו את החברה לסגת מכוונתה, יחד עם רוסאריו חיתום שהיתה אמורה להוביל את ההנפקה.

גרינאוניקס זקוקה לכספי הגיוס, בין היתר, לצורך השקת המכירות בארץ, בניו יורק ובפריז, וכן להקמת חוות גידול להרחבת יכולת הייצור שלה. בעלי השליטה בגרינאוניקס הם ד"ר ציפי שהם, מייסדת ומנכ"לית החברה, ובן זוגה בני שהם, שמחזיקים יחד ב־34% מהמניות. בעלת המניות השנייה בגודלה היא ענקית הנדל"ן המניב וילאר, שבשליטת שלמה טיסר, עם כ־18% מההון. בעלי מניות נוספים בחברה הם קלמן שחם, מבעלי בית ההשקעות אלטשולר שחם, מריוס נכט, ממייסדי ענקית הטכנולוגיה צ'ק פוינט, פרופסור רות ארנון, ממציאת תרופת הקופקסון, ד"ר גדעון שטיין, מדען ראשי במובילאיי, פרופסור שמעון אולמן, ממייסדי חברת הטכנולוגיה אורבוטק, וכן קיבוץ מגל, שחתם לפני שנה על מזכר הבנות לשיתוף פעולה אסטרטגי עם גרינאוניקס להקמת חוות פיילוט, פעילות מו"פ והסכם זכיינות להקמת חוות גידול מסחריות בישראל.

גרינאוניקס שבראשה עומד אהרון פוגל, יו"ר מגדל ואי.די.בי לשעבר, פיתחה טכנולוגיה שלדבריה מתמקדת "בגידול ושיווק הדור הבא של ירקות ירוקים טריים שלמים וטבעיים שניתן לאכול אותם בכפית, ישירות מהאריזה, ללא צורך בכל הכנה כגון חיתוך, קילוף או הסרת חלקים לא אכילים, ובקלות שימוש השווה למוצר של אוכל מוכן תעשייתי".

החברה הקימה חוות גידול ראשונה מסוגה בעולם, לגידול מזון־על טרי של ירקות ירוקים. החווה שפיתחה והקימה הינה חווה אנכית, מודולרית, אוטונומית וסטרילית. החווה מספקת מענה לאתגרי השיווק בעולם בקיצור של שרשרת האספקה של ירקות. בימים אלו יוצאים לפועל שיתופי פעולה עסקיים של החברה עם חברות באירופה, בארצות הברית ובישראל. ככל הידוע, גרינאוניקס עדיין לא מייצרת הכנסות, והפסדיה המצטברים בשנתיים שפורסמו לפני שנה בתשקיף לבורסה (2020-2019) הצטברו ל־31 מיליון שקל.

רואי החשבון ציינו שתוכניות החברה "להמשך מחקר ופיתוח, ייצור ושיווק מוצריה בשנה הקרובה נתמכות במקורות מימון, הכוללים בעיקרם את יתרות המזומנים של החברה והכנסות חזויות. מקורות מימון אלו מאפשרים לדעת ההנהלה את המשך פעילות החברה לתקופה של כמה חודשים". כדי להאריך את התקופה ולאפשר המשך הפעילות התבצע הגיוס הנוכחי הגודל בתולדות החברה".

אורן סקוט, מנהל הפיתוח העסקי בגרנות, אמר ל"כלכליסט" כי מבחינת גרנות "גרינאוניקס היא חוד החנית של גידול חכם. חוות הגידול שלה היא היעילה ביותר בעולם בפרמטרים רבים, והירק הראשון שאותו היא מגדלת, כמו החווה, הינם מוצרים שוברי שוויון. אנחנו גאים להיות בחזית הטכנולוגיה החקלאית העולמית ולתמוך בהבאת בשורת עלי־על טריים ומונגשים לשוק, בהיקפים מסחריים משמעותיים".

לדברי ד"ר ציפי שוהם, מנכ"לית החברה והמייסדת החברה הגיעה לשלב היציאה לשוק בהיקפים רחבים. מערכת הגידול המגדלת ירק־על טרי, מנגישה את ערכי התזונה החשובים למערכות החיסון ולבריאות ומהווה קטגורית מזון טרי חדשה.


תגיות