אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המלחמה לא מפריעה לסייבר הישראלי: רכישות במיליארד דולר תוך שבוע טאלון סייבר סקיוריטי | צילום: שי שרון

המלחמה לא מפריעה לסייבר הישראלי: רכישות במיליארד דולר תוך שבוע

בליבה של מלחמה קשה ברצועת עזה ואש לא פוסקת בצפון, רכשה ענקית הסייבר האמריקאית פאלו אלטו נטוורקס בישראל שתי חברות סייבר ביותר ממיליארד דולר במזומן. "נראה עוד עסקאות"

07.11.2023, 06:30 | מאיר אורבך

בתוך פחות משבוע, בליבה של מלחמה קשה ברצועת עזה ואש לא פוסקת בצפון, רכשה ענקית הסייבר האמריקאית פאלו אלטו נטוורקס בישראל שתי חברות סייבר ביותר ממיליארד דולר במזומן.

בחודשים האחרונים שוק הסייבר בישראל רתח עם שורה של עסקאות של מאות מיליוני דולרים: במרץ נרכשה חברת הסייבר אקסיס על ידי HPE בחצי מיליארד דולר לאחר שגייסה 100 מיליון דולר; באוגוסט חברת אבטחת המידע למינאר נמכרה לרובריק; בספטמבר חברת ביוניק נמכרה לענקית הסייבר האמריקאית קראודסטרייק בכ־350 מיליון דולר, וארמטיק נמכרה לטנאבל בסכום דומה. עסקה משמעותית נוספת ומקומית היתה המכירה של חברת פרימטר 81 לצ'ק פוינט בכחצי מיליארד דולר, לאחר שבעבר הוערכה הנרכשת בכמיליארד דולר.

כבר לפני מספר שבועות חשף "כלכליסט" את הכוונה של פאלו אלטו נטוורקס לבצע בישראל שתי רכישות משמעותיות, אבל עם פרוץ המלחמה עלה חשש שהרכישות ייכנסו להקפאה. אך פאלו אלטו, שנוסדה בין היתר על ידי הישראלי ניר צוק, המשיכה בשלה, אם כי בקצב איטי יותר והשלימה את שתי הרכישות: החברה רכשה את דיג סקיוריטי בסכום של 315 מיליון בשבוע שעבר ואת טאלון סייבר אתמול ב־625 מיליון דולר.

במקרה של חברת טאלון גם עובדי החברה, כ־130 במספר, נהנים מהאקזיט וצפויים לקבל יחד עשרות מיליוני דולרים.

אחד הדמויות הבולטות בעסקת טאלון הוא אחד ממייסדי החברה עופר בן נון. עופר, שהקים את החברה עם אוהד בוברוב, ב־2021 כבר הצליח לרשום אקזיט משמעותי ב־2017 במכירה של חברת הסייבר לרכב ארגוס לקונטיננל הגרמנית בכ־450 מיליון דולר.

בעסקה של טאלון צפויים משקיעי החברה לרשום גם אקזיט משמעותי, כאשר בין המשקיעים הבולטים קרן הון הסיכון של Team8 אשר היתה בין המשקיעים הראשונים בחברה לצד לייטספיד, קרן מרלין ונצ'רס, SYN ונצ'רס האמריקאית, קרן ההשקעות של קראודסטרייק, השקעה אישית של מנכ"ל קראודסטרייק ואחרים. המשקיעים האחרונים בעסקה, שבהרבה עסקאות סייבר לאחרונה נאלצו להסתפק רק בהחזר כספם, רושמים תשואה משמעותית: בסבב האחרון גייסה החברה ב־2022 לפי שווי של 350 מיליון וכעת זמן קצר לאחר השקעתם הם מרוויחים לפי שווי של 625 מיליון דולר.

העובדה שהעסקאות נחתמו ונסגרו בזמן המלחמה אולי הפתיעה, אבל תעשיית ההייטק משתדלת להמשיך חיים כרגיל בתקופה זו. העובדה שמרבית פעילותה אינה מקומית אלא בארצות הברית, מקלה על החברות.

בשיחה עם "כלכליסט" אומר שי מישל, שותף מנהל במרלין ונצ'רס שהשקיעה גם בדיג סקיוריטי וגם בטאלון סייבר סקיוריטי, "בתחילת השנה פאלו אלטו נטוורקס הציגו מצגת חזון ואת הקטגוריות שעניינו אותם ושתי הרכישות בדיוק התאימו למצגת הזו. אני משער שנראה עוד רכישות וחברות אמריקאיות רואות הזדמנות גדולה בשוק המקומי. לא בטוח שנראה רכישות בסדר הגודל של טאלון אבל יהיו רכישות משמעותיות שלא יושפעו מהמלחמה."

"המשא ומתן לרכישת דיג וטאלון הלך בקצב איטי יותר בגלל המצב, אבל באף שלב לא נשקלה עצירה של העסקאות", אמר מישל. "אנחנו רואים בזמן המלחמה כל מיני טכנולוגיות שלא הבשילו עד אליה אבל מקבלות חשיבות רבה כמו טכנולוגיות שנלחמות בדיס אינפורמציה.

"כמו כן, אנחנו רואים את החשיבות של עולם הרחפנים שבמלחמה הזו הפך להיות מהותי ואני חושב שתהיה שם התרחבות משמעותית מאוד של פעילות גם בתחום הצבאי וגם הממשלתי. הרחפנים שינו את המשחק לחלוטין, רואים שהחמאס למד היטב מהמלחמה באוקראינה בנושא הרחפנים".

לדברי אריק קליינשטיין, מייסד ושותף בקרן גלילות קפיטל: "למרות שהכלכלה העולמית לא יכולה להכריז על התאוששות ולמרות המלחמה, בסייבר ממשיכים כרגיל. נראה עוד עסקאות בסייבר, גם של גיוסי הון מאחר ואנחנו חותמים עסקאות בימי המלחמה וכך גם קרנות מקבילות. המגמה החיובית בשוק חזקה מאוד. הקונים יודעים לפתוח ארנק ולהוציא מאות מיליוני דולרים על סטארטאפים ישראלים ואין ספק שנראה את המגמה נמשכת גם בשנים הקרובות".

תגיות