אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ריינדיר עתרה לבג"ץ נגד הממשלה שלא אישרה את הקמת תחנת הכוח שלה עמודי חשמל | צילום: גטי אימג'ס

פרסום ראשון

ריינדיר עתרה לבג"ץ נגד הממשלה שלא אישרה את הקמת תחנת הכוח שלה

החברה הגישה את העתירה כנגד החלטת הממשלה מלפני כחודש וחצי, ובה היא דורשת הסבר מדוע הממשלה לא אישרה את תחנתה. בחוות דעת של יו"ר רשות החשמל לשעבר, ד"ר אסף אילת צוין: "חסימת ריינדיר תוביל לפגיעה בתחרות, בצרכני החשמל, ובפיתוח העתידי של משק החשמל"

17.07.2023, 15:26 | עדיאל איתן מוסטקי

חברת ריינדיר הגישה עתירה לבג"ץ כנגד החלטת הממשלה שלא לאשר את הקמת התחנה שלה לפני כחודש וחצי. בעתירה דורשת ריינדיר מהמדינה הסבר מדוע התחנה לא אושרה בממשלה. החברה צירפה לעתירה חוות דעת כלכלית של יו"ר רשות החשמל לשעבר, ד"ר אסף אילת בה ציין כי "חסימתה של ריינדיר תוביל לפגיעה חמורה בתחרות, בצרכני החשמל, ובפיתוח העתידי של משק החשמל". העתירה הוגשה על ידי משרד עורכי הדין ארנון, תדמור-לוי.

בחודש מאי עלו להצבעה בממשלה ארבע תחנות כוח לאחר שאושרו בוועדות התכנון לפני מספר שנים. ריינדיר אושרה כבר בשנת 2019. שתיים מהתחנות אושרו: הרחבת תחנת הכוח דוראד והקמת תחנת הכוח קסם ליד ראש העין. שתי תחנות נוספות לא אושרו, והוחלט על החזרת הרחבת תחנת הכוח OPC בחדרה שבשליטת עידן עופר ותחנת הכוח ריינדיר שבשרון. בשבוע שעבר הגישה את העתירה כנגד אי-אישור התחנות חברת OPC, והיום הגישה גם חברת ריינדיר. לפני כחודש שלחה ריינדיר מכתב התרעה לפני פנייה לבג"ץ למזכיר הממשלה, בו ביקשה לדון מחדש בהחלטה. משלא קיבלה תשובה רלוונטית מהמדינה, פנתה לבג"ץ.

ככל הנראה, התחנות לא אושרו משיקולים פוליטיים, שכן גורמי המקצוע, תמכו באישור ההקמה של 3-4 תחנות כוח לפחות, ולהתחיל הליך תחרותי ביניהן על המחיר הטוב ביותר לצרכן. כמו כן, מכיוון שתחנת דוראד ממוקמת באשקלון, היא אינה יכולה להוות תחליף מלא לצורך בהגדלת הספק החשמל בגוש דן – לכן דרושה תחנת קסם או ריינדיר. אי מתן האישור להקמת שתי התחנות פוגע בצורה משמעותית ביכולת המיקוח של הממשלה אל מול יזמי תחנת קסם.

בעתירה הדגישו בריינדיר את הצורך בתחרות באספקת החשמל לגוש דן, "אי-אישורה של תת"ל 91 לצד אישורה של תת"ל 98 מבטל את התחרות לאספקת חשמל בגוש דן, בניגוד לעמדת הממונה על התחרות, ובניגוד לדין".

ראש רשות החשמל לשעבר, ד"ר אסף אילת, ציין בחוות הדעת שכתב על העתירה כי: "ריינדיר פעלה בהתאם לכללי המשחק ואין חולק על תרומתה הפוטנציאלית למשק החשמל, אולם השתתפותה בהליכים תחרותיים נחסמה ללא כל בסיס מקצועי". אילת הוסיף כי "חסימת יזמים מהיכולת להשתתף בהליכים תחרותיים באופן לא שקוף וללא כל בסיס מקצועי פוגעת אנושות בכללי המשחק עליהם מבוססים ההליכים התחרותיים במשק החשמל. ללא כללי משחק ברורים וללא וודאות ביחס להזדמנות להתחרות, הסיכונים הכרוכים בהשקעות אלה יגדלו משמעותית, יגדילו את עלויות משק החשמל ויפגעו בתחרות, ביתירות ובצרכני החשמל".


תגיות