אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כוכבי הטק והיוניקורנים הישראלים בוועידת Mind The Tech NY מימין חנן פרידמן, ג'ון קרטיס ופיל ונבלס |

כלכליסט-טק

כוכבי הטק והיוניקורנים הישראלים בוועידת Mind The Tech NY

אחרי הפסקה כפויה של שנתיים, ועידת כלכליסט ובנק לאומי תפגיש את השמות האמריקאים והישראלים החמים של הטכנולוגיה והחדשנות. ניו יורק 15־17 בנובמבר

25.10.2021, 06:00 | עומר כביר

סוף סוף חוזרים. אחרי שנתיים של הפסקה כפויה, ועידת ניו יורק של "כלכליסט" ובנק לאומי חוזרת, עם כל השמות החמים בעולם הטכנולוגיה וההייטק של ישראל וארה"ב. שלושה ימים של מפגשים חברתיים, עסקיים ומקצועיים. הוועידה תיערך השנה בין 15 ל־17 בנובמבר, ותכלול ראיונות ודיונים על הבמה המרכזית ומפגשים של שולחנות עגולים בהובלת קרנות בינלאומיות וקרנות ישראליות מובילות. הוועידה תיפתח בקוקטייל פתיחה חגיגי של בנק לאומי שיתקיים ב־Refinery Rooftop. בערב השני קרן JVP תארח קוקטייל במרכז הסייבר הבינלאומי Margalit Startup City בניו יורק, וב־17 בנובמבר, בצמוד לוועידה, ייערך אירוע גאלה של הליגה לידידות אמריקה־ישראל, במעמד נשיא ארה"ב לשעבר ג'ורג' וו. בוש ונשיא ישראל לשעבר רובי ריבלין. "ציפינו זמן רב לרגע הנכון כדי לחגוג את הניצחון של המדע, החדשנות והטכנולוגיה על פגעי הזמן במפגש מיוחד בין קהילות הטק והעסקים של ישראל וארה"ב. אנחנו נרגשים כמו לפני הוועידה הבינלאומית הראשונה שערכנו לפני מספר שנים", אמר מו"ל "כלכליסט" יואל אסתרון.

לפרטים והרשמה לוועידת ניו יורק לחצו כאן

יום הכנס, שייפתח בנאומו של מנכ"ל לאומי חנן פרידמן, השותף המרכזי של "כלכליסט" בוועידה, יארח כמה מהדוברים המעניינים והמבוקשים בתחום:

ג'ון קרטיס, שותף בטייגר גלובל, קרן גידור המתמחה בטכנולוגיה והיתה בין המשקיעות בפייסבוק ולינקדאין. בשנתיים האחרונות תפסה תאוצה מטאורית והפכה לכוח חזק במיוחד בהשקעות בסטארט־אפים בישראל וברחבי העולם. בין ההשקעות הבולטות שלה בישראל ניתן למנות את סנטינל וואן, פורטר, ראפיד, רדיס לאבס, פפאיה גלובל, סניק ועוד.


אלן גודמן ג אלן גודמן ג'ון קורנגולד וקארל אשנבך אלן גודמן ג

פיל ונבלס, סמנכ"ל אבטחת המידע של גוגל קלאוד, וחבר בצוות הנשיאותי המיוחד למדע וטכנולוגיה, הוא אחד הגורמים המובילים בעולם בסיכוני סייבר והתמודדות איתם, ומחזיק בידע ייחודי על אופן שבו ארגונים, גדולים וקטנים, צריכים ויכולים להיערך להתומדדות עם שדה האיומים העדכני.

ג'ון קרונגולד מבלקסטון, מנהל קרן הצמיחה (BXG) ומנהל משותף של תחום ההשקעות בטכנולוגיה בקרן ההשקעות הגדולה בעולם. בלקסטון, שנכנסה לפעילות רחבה בישראל השנה, גייסה 4.5 מיליארד דולר לקרן הצמיחה שלה. היא מנהלת נכסים של 619 מיליארד דולר ומעסיקה יותר מ־3,000 עובדים.

רייצ'ל לואב, הנשיאה והמנכ"לית של New York City Economic Development Corporation, זרוע של עיריית ניו יורק שאמונה על קידום הצמיחה הכלכלית והפיתוח המסחרי של ניו יורק.

תימור ארבל סדרס דינה פסקא רז אראל מרגלית ועידת ניו יורק 2021 חדש,  תימור ארבל סדרס דינה פסקא רז אראל מרגלית ועידת ניו יורק 2021 חדש תימור ארבל סדרס דינה פסקא רז אראל מרגלית ועידת ניו יורק 2021 חדש,


קארל אשנבך, שותף בקרן סקויה העולמית. השווי הכולל של החברות שהשקיע בהן עומד על 400 מיליארד דולר, ועם ההשקעות הבולטות שלו נמנות Snowflake, שרשמה את ההנפקה הגדולה בהיסטוריה לחברת תוכנה כשהנפיקה לפני כשנה בשווי של 33 מיליארד דולר, ו־Zoom, שבה הוא חבר דירקטוריון מאז 2016. בין ההשקעות הבולטות של אשנבך בישראל: Gong, Salt Security, Armis, Palo Alto Networks.

ג'ס לסקאריס, דירקטור עולמי לדאטה וטכנולוגיה בענקית הבידור האמריקאית דיסני, שאחראי על הפיתוח והביצועים של שירותי הסטרימינג של החברה. ענקית בתחום, עם שלושה שירותי סטרימינג משמעותיים — דיסני+, הולו ו־ESPN+ – ועם להיטים כמו ונדהויז'ון והמנדלוריאן, דיסני היא האיום המוחשי ביותר על ההגמוניה של נטפליקס בתחום הסטרימינג, ונמצאת בדרך הבטוחה לקחת ממנה את הכתר כמפעילת השירות הפופולרי ביותר. לסקאריס אחראי, בין השאר, על התפעול טכנולוגי של מערך השירותים המורכב, שצריך לספק תכנים מידיים לעשרות מיליוני משתמשים בכל העולם.

סאמר ג'אסר, יליד ג'ת, מנהל מחלקת האסטרטגיה והאנליטיקה של אלופת ה־NBA המילווקי באקס, והישראלי הבכיר בליגת הכדורסל הטובה בעולם. ג'אסר, שחקן כדורסל בעברו, הוא אחד האחראים לבניית הסגל שהביא למילווקי באקס את האליפות.

מימין, חנן פרידמן, ג מימין, חנן פרידמן, ג'ון קרטיס ופיל ונבלס מימין, חנן פרידמן, ג


סאגר קולקארני, שותף בקרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית Stripes. בין השקעותיה הבולטות של הקרן בישראל ניתן למנות את מאנדיי, ורביט, Snyk, RapidAI

 פרופ' אלן גודמן מבית הספר למשפטים של אוניברסיטת ראטגרס היוקרתית, מהמומחיות המובילות בעולם לאסדרה ורגולציה של רשתות חברתיות. היא מתמחה בתחומים כמו חופש הביטוי, אסדרת מדיה, פרטיות, אתיקה במידע והעצמה של פלטפורמות דיגיטליות. המודל שלה למיסוי מדיה חברתית והעברת כספים למו"לים נחשב לפורץ דרך והרעיונות שמאחוריו היוו השראה למהלכים כמו הטלת המס על פייסבוק באוסטרליה.

חשיפה לקרנות הון סיכון

לוועידה יגיעו שותפים ובכירים מקרנות הון סיכון בולטות. אלו כוללים את טדי ווארדי, מנהל ב־Insight Partners, שהשקיעה בין השאר בחברות כמו שופיפיי, הלו פרש, וכן WalkMe ומאנדיי הישראליות; אראל מרגלית, מהדמויות הבכירות בתעשיית ההון סיכון הישראלית, מייסד קרן JVP הנחשבת לגורם משמעותי בקידום פעילות של סטארט־אפים וחברות הייטק בירושלים, בגליל ובניו יורק. במקביל לפעילותו בתחום ההון סיכון מקיים מרגלית פעילות חברתית נרחבת ובין השאר ייסד את עמותת JVP בקהילה שפועלת לשוויון הזדמנויות בחינוך. ג'ון ברנן, שותף ב־YL Ventures, שהשקיעה בחברות כמו אורקה, אקסוניוס והאנטרס; גידי ארגוב, העומד בראש קרן האימפקט New Era, נטלי רפואה, שותפה בקרן הצמיחה של ויולה, Viola Growth, שהשקיעה בסימילאר ווב, טריגו ובלו דוט; לוטן לבקוביץ, שותף כללי בגרוב ונצ'ורס שהשקיעה בלומיגו, ניורובלייד ו־Rapid AP; ועודד חרמוני, השותף המנהל של J–Ventures. 

מימין, סיון שמרי דהן, אודי מוקדי וסאמר ג מימין, סיון שמרי דהן, אודי מוקדי וסאמר ג'אסר מימין, סיון שמרי דהן, אודי מוקדי וסאמר ג

במסגרת הוועידה, ובדומה לשנים קודמות, תחשוף קרן קומרה בראשות בועז דינטי, ארז שחר וסיון שמרי דהן, את דירוג עשר החברות בעלות הפוטנציאל הגבוה להיות מובילות שוק בתחומן. הדירוג מבקש לחשוף חברות טכנולוגיה ישראליות חדשניות, הצומחות במהירות והופכות למובילות בתחומן. בין החברות שנכללו בדירוגים קודמים: Snappy, שהשלימה במאי שעבר גיוס של 70 מיליון דולר, תשעה חודשים אחרי שגייסה 25 מיליון דולר, והשנה מנכ"לית החברה גם תופיע על הבמה בין דוברי הוועידה; VIM, שגייסה במאי 60 מיליון דולר בהובלת ענקית הביטוח Anthem ורשת הפארם Walgreens; פאפאיה גלובל, שהפכה במרץ ליוניקורן עם גיוס של 100 מיליון דולר; ו־Capitolis, שבאוגוסט רכשה את LMRKTS האמריקאית תמורת 50 מיליון דולר.

את הוועידה ינחה ד"ר נמרוד קוזלובסקי, מרצה בכיר ללימודי סייבר באוניברסיטת תל־אביב העומד בראש חברת Cytactic לניהול משברי סייבר. 

עוד ישתתפו בוועידה ראש המחקר והאסטרטגיה של גלובל X, ג'יי ג'ייקובס; מייסד Israeli Mapped in NY, גיא פרנקלין; קונסול ישראל בניו יורק, אסף זמיר; הנספחת הכלכלית בניו יורק ענת כץ; סגן הנשיא הבכיר, ה־CIO ומנהל לאומי טכנולוגיות בבנק לאומי, חיים שקולניק; מנכ"לית לאומי טק, תימור ארבל־סדרס; עמית לנג, לשעבר מנכ"ל משרד הכלכלה, שעומד כיום בראש EMS Mekorot Projects (שח"מ מקורות ביצוע), חברה־בת של מקורות שמתמחה בתכנון, הקמה ובאספקה של תשתיות, מתקנים ומערכות של מים, ביוב וקולחין, ונחשבת למובילה עולמית בתחום תשתיות ומתקני מים; ראשת תחום הטכנולוגיות ב־KPMG ישראל, דינה פסקא־רז; ושותף ב־KPMG ישראל איתי פלב.

מצעד היוניקורנים

בראש מצעד היוניקורנים שיופיעו על הבמה נמצא אודי מוקדי, המייסד והמנכ"ל של חברת הסייבר הישראלית סייברארק. החברה, שהנפיקה ב־2014, נסחרת היום בנאסד"ק לפי שווי של כ־7.25 מיליארד דולר, ונחשבת לאחת מחלוצות ענקיות הסייבר הישראליות, שסימנה את הדרך להנפקות הגדולות שהגיעו בשנה האחרונה. כמו כן ישתתפו: 

Riskified, שנוסדה על ידי אסף פלדמן, כיום סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה. החברה פיתחה פלטפורמה למניעת הונאות אשראי עבור גופי סחר מקוון, בנקים ולקוחות אחרים, שמאפשרת לבצע אופטימיזציית תהליכי רכישה ברשת ובסביבת קניות מרובת ערוצים. המערכות שלה מאפשרות להעלות שיעור אישורי עסקאות בידי בנקים, ולהציע ללקוחות אמצעי תשלום נוספים. ב־2019, אחרי שהשלימה גיוס של 165 מיליון דולר, הפכה החברה ליוניקורן.

רייצ רייצ'ל לואב וג'סי לסקאריס רייצ


מיכאל רייטבלט, מייסד משותף ומנכ"ל פורטר ששווה כבר 3 מיליארד דולר. החברה פיתחה פלטפורמה משולבת למניעת הונאה ומגנה על למעלה ממיליארד צרכנים ברחבי העולם מהונאות כרטיסי אשראי, מגניבות זהות, מהשתלטות על חשבונות ועוד. הפתרון של החברה מוטמע באתרי הסחר המקוון של הקמעונאיות הגדולות בעולם ומעבד מחזור עסקאות שנתי של למעלה מ- 250 מיליארד דולר. בסוף 2020 גייסה החברה 125 מיליון דולר והפכה לחד הקרן ה-500 בעולם. חצי שנה מאוחר יותר החברה גייסה עוד 300 מיליון דולר – שילשה את שוויה לכדי למעלה מ-3 מיליארד דולרים והפכה לחד-קרן משולש.

טל חלוזין, מייסד משותף ומנהל הטכנולוגיות הראשי של Innovid שבימים אלו מתמזגת לספאק. החברה מנהלת את הפלטפורמה העצמאית הגדולה בעולם לפרסומות דיגיטליות בטלוויזיות חכמות והיתה מחלוצי התעשייה שהבחינו איך עולם האינטרנט מתחבר עם עולם הטלוויזיה והחלו לעבוד על טכנולוגיות שיאפשרו לתקשר דרך הטלוויזיה באופן אינטרקטיבי, עוד לפני שהיה שוק לפעול בו.

פראשנט פולוריה, הינדי שנולד בעיראק וחלם להיות כוכב רוק כשהיה סטודנט צעיר בניו דלהי. הוא הצטרף לחברה צעירה בשם גוגל כשעוד היתה חברה פרטית ולאחר מכן ניהל מוצר בפייסבוק והיום הוא מנכ"ל ענקית הפינטק הישראלית פאנדבוקס ומנגן בשעות הפנאי עם בכירים בטוויטר, בדרופבוקס ובפייסבוק. פאנדבוקס שהוקמה על ידי אייל שנער וגייסה עד היום יותר מ־450 מיליון דולר, מנהלת בשנה האחרונה מגעים למיזוג בתוך חברת ספאק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

מיכאל שאולוב, מייסד ומנכ"ל חברת הקריפטו Fireblocks, שהשלימה ביולי גיוס של 310 מיליון דולר על פי שווי של 2 מיליארד דולר. הפלטפורמה של פיירבלוקס מרחיבה את תרחישי השימוש של עולם הנכסים הדיגיטליים מעבר לביטקוין אל תחומים כמו תשלומים, גיימינג, NFT, ביטחונות דיגיטליים, ובסופו של דבר מאפשרת לכל עסק להפוך לעסק פעיל בזירת הנכסים הדיגיטליים. הטכנולוגיה של פיירבלוקס ניתנת לשימוש כשירות white label, ומאפשרת למוסדות פיננסיים יישום ושיווק שירותי משמורת ישירים ללא צורך בהסתמכות על חברות צד ג'.

חברת הסטארט־אפ הישראלית K Health של אלון בלוך, שפיתחה פלטפורמת בריאות דיגיטלית מבוססת דאטה. החברה גייסה בתחילת השנה 132 מיליון דולר בשווי של 1.4 מיליארד דולר, הכפלה של הערכת השווי שניתנה לה בנובמבר. את הצמיחה המהירה אפשר לייחס, בין השאר, למגפת הקורונה שהביאה לזינוק בביקוש בעקבות העובדה שרבים לא יכלו להגיע לרופא וכך הפך השירות של החברה לפתרון זמין וזול.

Minute Media של אסף פלד הנערכת בימים אלה להנפקה לפי שווי של יותר ממיליארד דולר. החברה מאפשרת לחובבי ספורט לייצר תוכני מולטימדיה עשירים, סרטוני וידיאו, כתבות ותמונות שבאמצעותם הם יכולים לספר את הסיפורים, מזווית אישית וגם מאחורי הקלעים של אירועי הספורט. החברה, שנבחרה באפריל כסטארט־אפ המבטיח ביותר של "כלכליסט", צפויה לרשום השנה הכנסות שנתיות חוזרות (ARR) של 170 מיליון דולר.

Orca Security של אבי שוע שגייסה במרץ 210 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. הטכנולוגיה של אורקה ייחודית בכך שהיא אינה צריכה להיתמך בסוכני תוכנה (אייג'נטים) שברוב המכריע של המקרים אינם מוטמעים כראוי בארגונים. המערכת משיגה כיסוי מלא ומהיר בדקות, מכיוון שאף קוד לא פועל בסביבת הענן של הארגון. זאת, בשונה מפתרונות אחרים בשוק שמשיגים כיסוי בתוך כמה שבועות. בנוסף, המערכת אינה מייצרת עומסי עבודה מאחר שהיא מסוגלת לתעדף ולסנן בין אלפי התראות אבטחה שונות, לחשוף את הקריטיות שבהן, תוך מתן תובנות לטיפול.

עם נציגי חברות הצמיחה הבולטות שישתתפו השנה, ובסבירות גבוהה יהיו היוניקרונים הבאים בתור נמנים סער יוסקוביץ', מייסד ומנכ"ל Augury שמפתחת פלטפורמת IoT. הפלטפורמה של החברה מאפשרת לנטר את המצב המכני של מכונות תעשייתיות באמצעות מערכת של חיישני ויברציה, טמפרטורה ועוד. המידע נאסף באופן רציף, משודר לענן ומנותח באמצעות אלגוריתמים המשלבים מודלים מכניים ותפעוליים. בשנה שעברה היא גייסה 55 מיליון דולר בהובלת קומרה קפיטל ובהשתתפות קרנות בולטות כמו קוואלקום ונצ'רס.

70 מיליון הדולר שגייסה Salt Securities במאי הצטרפו ל־30 המיליון שגייסה פחות מחצי שנה קודם לכן מסקויה והביאו את סך הגיוסים של חברת הסייבר ל־131 מיליון דולר. בראש החברה שמפתחת מערכת לאבטחת ממשקי API עומד המנכ"ל והמייסד רועי אליהו. כ־83% מהיקף כל תעבורת האינטרנט עוברים דרך ממשקי API, אך למרות היקף המידע והרגישות סביבו מדובר בממשקים פריצים ברובם. 

פלטפורמות המתנות Snappy, בראשה עומדת המייסדת והמנכ"לית חני גולדשטיין, השלימה במאי גיוס של 70 מיליון דולר, שהצטרפו ל־25 מיליון דולר שגייסה החברה בשנה שעברה. סנאפי מעניקה למקבלי המתנה את היכולת לבחור את המתנה המועדפת עליהם ממגוון מתנות שנבחרו בקפידה על ידי אלגוריתם חכם. הפלטפורמה גם מקלה עליהם בכל הנוגע ללוגיסטיקה ולשמירה על הסביבה.

סטארט־אפ המשלוחים המשותפים של דקל ולצר, AVO, השלים בספטמבר גיוס שני השנה של 45 מיליון דולר. החברה פועלת בתחום המשלוחים באמצעות איגוד דיירי בניינים, עובדי משרדים ועוד. כיום רשומים בחברה אלפי בניינים, תאגידים, אוניברסיטאות ובתי חולים, ועובדיהם ודייריהם יכולים להזמין מוצרים דרך אתר החברה.

שמעון אלקבץ הוא מייסד ומנכ"ל חברת חיזוי מזג האוויר Tomorrow, שגייסה במרץ 77 מיליון דולר. החברה, שנוסדה בארה"ב על ידי שלושה ישראלים, פיתחה פלטפורמת מזג אוויר חכמה שמאפשרת קבלת תחזית ברמת דיוק של 500 מטר ופר דקה. היא גם השיקה השנה פרויקט שאפתני לשיגור של עשרות לווייני רדאר בשנים הקרובות מתוך מטרה לשפר משמעותית את יכולות חיזוי מזג האוויר שלה.

החברה שהופכת מנופים לחכמים, Versatile, גייסה בספטמבר 80 מיליון דולר. המנכ"לית, מירב אורן, הקימה חברה שמפתחת חיישנים שניתן להצמיד למנופים ושמאפשרים לזהות את המטען ואת התהליך שבו הם מעורבים, כגון יציקה של עמודים.

נדב ממן הוא מייסד וסמנכ"ל הטכנולוגיות של Deep Instinct. חברת הסייבר פיתחה פתרון שמשתמש בבינה מלאכותית וטכנולוגיית למידה עמוקה בכדי ליצור פתרון הגנה אקטיבי, שנמצא על המכשירים עצמם ומגן כנגד איומי יום אפס והתקפות סייבר מתקדמות. המערכת מסוגלת להציע חיזוי, זיהוי ומניעת התקפות.



תגיות